Viperus Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 To co teraz ma to: Athlon XP 1700+ (Palonimo) AsRock K7S8X 512MB DDR Radeon 9600SE noname 350w wszystko to trzeba będzie wymienić np. na to: C2D E6300 Asus nforce4 sli lub 590sli, musi być wypaśna z dobrym OC 2GB ramu np goodram 667 grafa na razie pokroju 7600gs od palita, potem wymiana na 8800gtx lub cos lepszego zasilacz na przyszłość miniimum 500W najlepiej było by zmieścić się w 2500zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 2500zł + stary sprzęt czy 2500zł liczone ze starymi częściami. A tak to: c2d e6300 ~650zł Biostar Tforce 965PT ~400zł Goddram 2Gb 667MHz ~700zł Palit 7600GS DDR3 ~400zł To będzie 2200zł Do tego może jakieś porządne 400-500w wybrać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 To co teraz ma to: Athlon XP 1700+ (Palonimo) AsRock K7S8X 512MB DDR Radeon 9600SE noname 350w wszystko to trzeba będzie wymienić np. na to: C2D E6300 Asus nforce4 sli lub 590sli, musi być wypaśna z dobrym OC 2GB ramu np goodram 667 grafa na razie pokroju 7600gs od palita, potem wymiana na 8800gtx lub cos lepszego zasilacz na przyszłość miniimum 500W najlepiej było by zmieścić się w 2500zł Płyty pod Sli na intela były tylko jeśli mi sie dobrze zdaje na nforce 4 IE a nie na 590, pozatym IE jest tragiczne w OC, więc tylko i680 jeśli chce mieć sli + dobre OC ale wtedy będzie musiał wydać o wiele więcej kasy......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 (edytowane) Po przemyśleniu i skalkulowaniu kosztów złożyłem taki konfg: Core 2 Duo E6400 BOX - ~700zł Asus P5N-E SLI - ~420zł GoodRam Pro 1GB - ~500zł Palit 7600GS - ~390zł Hiper 580W Type R - ~370zł Razem: ~2400zł Myślę że taki konfig wystarczy mu na rok, potem dokupi ramu i dołoży grafę z DX10 i będzie git, kasę ze starego kompa będzie mógł przeznaczyć na jakiś dysk na SATA - Seagate10 320GB SataII Edytowane 1 Stycznia 2007 przez Miper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Wszystko git tylko po co ten zasilacz 580W spokojnie starczy Huntke'y HK350AP moc realna 400W koszt 200zł i zamiast E6400 bierz E6300 i juz kumpel moze sobie kupic od razu Seagate10 320GB SataII. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zasilacz przyda się bo będzie wymieniał grafę na coś pokroju 8800GTX więc lepiej mieć więcej mocy w zapasie, pozatym w grę wchodzi OC a zasilacz musi mieć odpinane kable. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Z takim prockiem zmiana na 8800gtx nie bedzie do konca oplacalna - za slaby proc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 (edytowane) Z takim prockiem zmiana na 8800gtx nie bedzie do konca oplacalna - za slaby proc.Hmm zobacz to: http://www.purepc.pl/node/855?pageNo=3 . I ten intel 2 rdzeniowy jest wydajniejszy od 1 rdzeniowego athlona uwaga, o całe 5%. A kosztuje ten intel z testu 3x wiecej. Oba procesory po kreceniu. Nie ma to jak marowac kase na intela. Lepiej jest poczekac na k8l, ktory wychodzic bedzie zaniedlugo. Edytowane 1 Stycznia 2007 przez Ruonim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zamiast tego Hipera wez ten zasliacz: http://zenfist.pl/pID/279.htm Ma stabilniejsze napiecia, jest cichszy, no i ma wiekrza moc realna ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Przepraszam, ze nie przeczytałem nawet zdania z tego tematu i udzielam się w nim, ale po przecztaniu tytulu odechcialo mi sie tego całkowicie. Ludzie, piszmy w miare po polsku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 (edytowane) Przepraszam, ze nie przeczytałem nawet zdania z tego tematu i udzielam się w nim, ale po przecztaniu tytulu odechcialo mi sie tego całkowicie. Ludzie, piszmy w miare po polsku. Wiesz, niektórzy chcą byc e!O :lol: :mur: język polski jest językiem super więc dlaczego go tak zniekształcamy? B) (ja bym dał %, denerwuje mnie takie pisanie :mur: ) co do zestawu kup coś na C2D :) :) Edytowane 1 Stycznia 2007 przez teat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Wiesz, niektórzy chcą byc e!O :lol: :mur: język polski jest językiem super więc dlaczego go tak zniekształcamy? B) (ja bym dał %, denerwuje mnie takie pisanie :mur: ) co do zestawu kup coś na C2D :) :)A ja bym poczekal na k8l, zobaczyc co zaoferuje. i ponadto na odpowiedz ati z dx10. No ale niektorzy sa najmadrzejsi na swiecie. Ponadto nie widze sensu brania 7600 gdy 7900gs palitak osztuje mniej niz 600zl teraz. A % sie mi nalezy bo w purepc pokazali bardzo mala roznice athlona co jest parokrotnie tanszy od c2duo lola? WEdlug mnei to c2duo jest peirwszym procesorem udanym przez intela. A wiadomo 1 udany to sie nagonke zrobilo. jakby ten c2d kosztowal 500zl to obym go z czystym sercem polecil. Ale tak nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 (edytowane) E6300 OEM kosztuje ~650zł, używke można taniej dorwać, bez gwary jeszcze taniej <_< Edytowane 1 Stycznia 2007 przez teat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.czwa Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 (edytowane) Mówisz że pomiędzy 10k pkt w 3dmark 06 a niecałymi 8k to mała różnica?? Tylko weź pod uwagę że przeciętne zestawy teraz uzyskują ok 3000 punktów w 3dmark więc nie powiedziałbym że to mała rożnica. Edytowane 1 Stycznia 2007 przez Tomek.czwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 (edytowane) A ja bym poczekal na k8l, zobaczyc co zaoferuje. i ponadto na odpowiedz ati z dx10. No ale niektorzy sa najmadrzejsi na swiecie. Ponadto nie widze sensu brania 7600 gdy 7900gs palitak osztuje mniej niz 600zl teraz. A % sie mi nalezy bo w purepc pokazali bardzo mala roznice athlona co jest parokrotnie tanszy od c2duo lola? WEdlug mnei to c2duo jest peirwszym procesorem udanym przez intela. A wiadomo 1 udany to sie nagonke zrobilo. jakby ten c2d kosztowal 500zl to obym go z czystym sercem polecil. Ale tak nie jest. Też bym brał 7900GSa. @Ruonim 3L0 Dziaciak ULICA RZĄDZI A z AM2 nie przesadzaj jaki kilkukrotnie tańszy? Jak mało? Widze, że masz athlona w kompie to od razu wszystko co AMD najlepsze ta? to sobie poczytaj http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showd...?i=2795&p=1 Zwłaszcza warto zauważyć wyniki po podkręceniu na 2.59Ghz wyniki podobne do E6600! A pierwszy udany procesor :lol: Taa idź lepiej z taką opinią do działu AMD bo w tym dziale fanboyowskie rady mogą zaszkodzić. Elo dzieciak trzymaj się i HWDP! :lol: ( dedukuje teatowi) Edytowane 1 Stycznia 2007 przez Ludwiczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 . Elo dzieciak trzymaj się i HWDP! :lol: ( dedukuje teatowi) [ot] Nawzajem :twisted2: [/ot] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Na 7900gs nie starczy kasy, poza tym ten 7600gs wystarczy na rok grania, co do k8l to moim zdaniem nie warto czekać na AMD bo może się okazać że nie było na co czekać a komp potrzebny jest juz teraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 (edytowane) http://www.proline.pl/shop.php?prodid=GIGABYTE+965P-DS3 ~800 http://www.proline.pl/shop.php?prodid=CORE2DUO+E6400+2.13G ~500 palit 7900gs ~590zl ddrII 1 kostka 1gb ~350zl(pozniej dokupi 2 kostke) ------------------------------------- razem 2250zl Reszta na zasilke. dysk z starego kompa,cd/dvd czy co tam ma tez. A i ja nie pisalem ze am2 jest swietne. wedlug mnei spieprzyli am2. Co innego to 939. Ale jakos ja nie widze przyszlsoci w 775, napewno intel wymysli sobei nowa podstawke dla nwoego procesora. Edytowane 1 Stycznia 2007 przez Ruonim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) 7900gs plaita u mnei mozna kupic za 580zl. A galaxy widzialem 7600gs za 540zl wiec? A co do am2 to nie mowilem ze rzadzi. Tylko nie rozumiem tej paranoji z core 2 duo. am2 w wielu przypadkach jest tak wydajne jak 939.. A pierwszy udany od czasow pentium III to core 2 duo i sie nie kuc bo to prawda. A jak musi teraz i nie chce patrzec w przyszlosc, to neich weznie tego core 2 duo e6400,plytke gigabyte'a ( widze ze tu ja chwala),chifteca zasilke 450-500w, 7900gs palita,ddr2. Dysk moze zostawic i napedy. Sprzeda starocie to kupi dysk na sata2. Błędy i jeszcze raz błędy rozumiem, że jeszcze po wczoraj nie wróciłeś do siebie :razz: E6400 się nie opłaca lepiej E6300 i OC i będziemy mieli to samo za mniej a jak dla mnie E6300 to bardziej przyszłościowy wybór od Athlona :wink: Tu masz następne testy Z GIER http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showd...i=2802&p=10 Po bezpiecznym OC biję FX-62 który jest kilka razy droższy. Jak dla mnie wydanie 500zł na coś pokroju 4200+ mija się z celem bo za niewiele więcej mamy E6300 który teraz oferuje świetną zależność cena i moc. A i OC jest o wiele lepsze :wink: Ale co tam będę ludzi przekonywał niech kupują co chcą. Edytowane 2 Stycznia 2007 przez Ludwiczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Czy pamięć za 350zł będzie nadawała się do OC - wątpie, co do tej grafy to sam nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Czy pamięć za 350zł będzie nadawała się do OC - wątpie, co do tej grafy to sam nie wiemPalit jest tani bo wszyscy co to. W testach czytalem ze na rdzeniu lepiej leci od galaxy, na pamieciach gorzej. Do tego cichy wentylatorek. Jest to wedlug mnei najlepsza wydajonsc/cena na dzisiejszy. @ludwiczek ciekawe masz zwidy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Palit jest tani bo wszyscy co to. W testach czytalem ze na rdzeniu lepiej leci od galaxy, na pamieciach gorzej. Do tego cichy wentylatorek. Jest to wedlug mnei najlepsza wydajonsc/cena na dzisiejszy. @ludwiczek ciekawe masz zwidy :P Zgadzam się. Galaxy z zalmanem kosztuje 150 zł więcej. Pamięci za 350zł do lekkiego się nadają ale jest napisane, że mają być w przyszłości zmieniane na coś do OC. @Ruonim to nie zwidy ortografia.pl :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Chodziło mi o dołożenie drugiej kości a nie kupywanie nowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) Zgadzam się. Galaxy z zalmanem kosztuje 150 zł więcej. Pamięci za 350zł do lekkiego się nadają ale jest napisane, że mają być w przyszłości zmieniane na coś do OC. @Ruonim to nie zwidy ortografia.pl :razz: zdalem mature.pl i mi sie nie chce na jakims forum wypracowan z poslskiego robic :P A zpaomnialem niech kumpel poczeka jeszczwe tydzien, bo sprowadza nowy sprzet i aktualizacja cennikow bedize. a co do ramow to takie nidobre np ? : http://www.komputronik.pl/pelny.php?id=21584 albo http://www.komputronik.pl/pelny.php?id=30743 Edytowane 2 Stycznia 2007 przez Ruonim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...