Skocz do zawartości
mb_asasello

Jakie Urządzenie Bedzie Spełniać Te Kryteria?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Od jakiegoś czasu nurtuje mnie, czy istnieje, a jeśli tak to jak się nazywa i ile kosztuje urządzonko, które:

- umożliwi mi oglądanie filmów divx

- czytanie e-booków

- granie w prostsze gry

- wysyłanie e-maili

...i ogólnie inne rzeczy, które umożliwia w miarę prosty komputer :)

Coś takiego spełniałoby chyba te kryteria, ale kosztuje sporą sumkę.

http://cgi.ebay.co.uk/XDA-EXEC-MDA-PRO-SPV...1QQcmdZViewItem

Fajnie by było, jakby się to zmieściło w 1000PLN.

Z góry dzięki i pozdrawiam forumowiczów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się wydaje (użyję tej oklepanej metafory), że do wbijania gwoździ służy młotek. Rozwijając myśl, jeśli szukasz urządzenia, które potrafi wszystko to, co potrafi komputer, to szukasz komputera - inne rozwiązania będą nieefektywne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moje typy to przede wszystkim palm tungsten x z systemem palmos. nie ma wbudowanej klawiatury, ale ma wifi i niezawodny system. klawiature mozna dokupic -palm wireless keyboard.

a jezeli juz musi byc z systemem windows to dell axim x50v -jego zaleta to min. ekran vga, host usb i gniazda CF i SD/MMC. o wifi nie wspomne.

poza tym jak szukasz takiego czegos to zwracaj uwage na system. jezeli windows to najlepiej windows mobile 2003 se, ostatecznie bez se. i zeby byl angielski bo potem sa problemy ze zmiana.

aha, i zeby ulatwic wybor to dodam, ze na system palmos jest duzo wiecej oprogramowania niz na windows.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pnhd --> dzięki, chyba zastanowię się nad którymś z tych urządzeń. Pracowałeś na którymś z nich? Mógłbyś któryś polecić?

grzmot --> sorry, ale Twój post na prawdę nie wnosi niczego do dyskusji, jeśli potrzebowałbym komputera, pytałbym jaki komputer kupić, natomiast po zamieszczonym przykładzie chyba oczywiste było że jestem zainteresowany urządzeniem, które zmieści mi się w kieszeni

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w zasadzie od zawsze uzywam palmos. ale jakis czas temu mialem palmtopa z systemem windows mobile 2003. taka winda kieszonkowa. z rejestrem (kicha). byl to hp ipaq 2210. uzywalem go do skype, gg, filmow avi. wifi mialem na karcie cf. uzywalem tez nawigacji. ale sprzedalem to. obecnie mam smartphone treo 600. i nic mi wiecej nie trzeba. system palmos. jedyna wada palmosa to brak wielozadaniowosci, ale z doswiadczenia wiem, ze nie przydaje sie ona czesto. jedynie jak piszesz maila lub jakies notaki robisz to w tle zeby jakis komunikator pracowal. to akurat dziala na palmos. mozesz tez zapuscic jakas muze na mp3 playerze i tez w tle, a robic cos tam innego.

w sumie to moglbym polecic wlasnie tego palma tungstena x. z wbudowanym wifi. sam sie czailem na niego, ale w koncu lapka kupilem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi