floro5 Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Mam pytanie do posiadaczy płyty AsRock 939Dual-SATA2 . Czy ta płyta obsługuje pamięci typu "ECC Registered" ? W dokumentacji nie mogłem znaleźć nic na ten temat :unsure: . Proszę o pomoc czy ta płyta będzie działać z tym typem pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiX Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 jest temat o tej plycie i to bardzo duzy http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=212351 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 jest temat o tej plycie i to bardzo duzy http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=212351 Oklepany zwrot. Nie obsluguje ECC. NIE MA TEGO W FAQ ALE CO TAM WYSLE GOSCIA DO PRZECZYTANIA 500 stron .Co do pamieci to wszystkie unbuffered(non ecc) dzialaja, ale niektore maja problemy z 2T command rate. A magiczna lsita z tymi nie istnieje juz. Do tych miedzy innymi naleza moje hyperx. Ale co mnie to obchodzi zawsze wysle do faq, chociaz link nie dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiX Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 (edytowane) Oklepany zwrot. Nie obsluguje ECC. NIE MA TEGO W FAQ ALE CO TAM WYSLE GOSCIA DO PRZECZYTANIA 500 stron .n/c - nie musi czytac, jest cos takiego jak szukaj na forum Ale co mnie to obchodzi zawsze wysle do faq, chociaz link nie dziala.u mnie dziala edit: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=220972 pierwszy post Edytowane 31 Grudnia 2006 przez AndiX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noe9 Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Te pamięci BĘDĄ działać. Jednak samego ECC nie uruchomisz na nich ze względu na brak wsparcia ze strony płyty (a właściwie procka bo tam jest kontroler) Tylko jeśli wolno zapytać... po co? takie pamięci są wolniejsze i droższe od zwykłych niebuforowanych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floro5 Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Te pamięci BĘDĄ działać. Jednak samego ECC nie uruchomisz na nich ze względu na brak wsparcia ze strony płyty (a właściwie procka bo tam jest kontroler) Tylko jeśli wolno zapytać... po co? takie pamięci są wolniejsze i droższe od zwykłych niebuforowanych Mam okazje kupić pamięć 2 GB za 370 zł i nie wiem czy się opłaca i dlatego pytam czy będą chodziły na tej płycie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Mam okazje kupić pamięć 2 GB za 370 zł i nie wiem czy się opłaca i dlatego pytam czy będą chodziły na tej płycie...testowałem pamięć ecc-r (2 typy) na płycie 939-vsta, płyta nie wstawała z nimi, przeczytaj kilka tematów w tym dziale o pamięciach ecc i ecc-r szukajka nie gryzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Registred nie chodzą z tąpłytą. Zwykłe ECC chodzą bez problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...