Skocz do zawartości
floro5

Asrock 939dual-sata2 - Obsługa Pamięci

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do posiadaczy płyty AsRock 939Dual-SATA2 . Czy ta płyta obsługuje pamięci typu "ECC Registered" ? W dokumentacji nie mogłem znaleźć nic na ten temat :unsure: . Proszę o pomoc czy ta płyta będzie działać z tym typem pamięci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest temat o tej plycie i to bardzo duzy

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=212351

Oklepany zwrot. Nie obsluguje ECC. NIE MA TEGO W FAQ ALE CO TAM WYSLE GOSCIA DO PRZECZYTANIA 500 stron .Co do pamieci to wszystkie unbuffered(non ecc) dzialaja, ale niektore maja problemy z 2T command rate. A magiczna lsita z tymi nie istnieje juz. Do tych miedzy innymi naleza moje hyperx. Ale co mnie to obchodzi zawsze wysle do faq, chociaz link nie dziala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oklepany zwrot. Nie obsluguje ECC. NIE MA TEGO W FAQ ALE CO TAM WYSLE GOSCIA DO PRZECZYTANIA 500 stron .

n/c - nie musi czytac, jest cos takiego jak szukaj na forum

Ale co mnie to obchodzi zawsze wysle do faq, chociaz link nie dziala.

u mnie dziala

edit:

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=220972

pierwszy post

Edytowane przez AndiX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te pamięci BĘDĄ działać. Jednak samego ECC nie uruchomisz na nich ze względu na brak wsparcia ze strony płyty (a właściwie procka bo tam jest kontroler)

Tylko jeśli wolno zapytać... po co?

takie pamięci są wolniejsze i droższe od zwykłych niebuforowanych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te pamięci BĘDĄ działać. Jednak samego ECC nie uruchomisz na nich ze względu na brak wsparcia ze strony płyty (a właściwie procka bo tam jest kontroler)

Tylko jeśli wolno zapytać... po co?

takie pamięci są wolniejsze i droższe od zwykłych niebuforowanych

Mam okazje kupić pamięć 2 GB za 370 zł i nie wiem czy się opłaca i dlatego pytam czy będą chodziły na tej płycie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam okazje kupić pamięć 2 GB za 370 zł i nie wiem czy się opłaca i dlatego pytam czy będą chodziły na tej płycie...

testowałem pamięć ecc-r (2 typy) na płycie 939-vsta, płyta nie wstawała z nimi, przeczytaj kilka tematów w tym dziale o pamięciach ecc i ecc-r szukajka nie gryzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi