tomasir Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 Jak już niedawno pisałem z ciekawości chciałem zobaczyć czy sandra kłamie i oto wyniki: http://tomekoglaza.fm.interia.pl/pliki/5,5x166.jpg http://tomekoglaza.fm.interia.pl/pliki/6x166.jpg http://tomekoglaza.fm.interia.pl/pliki/6,5x166.jpg http://tomekoglaza.fm.interia.pl/pliki/7x166.jpg Wszystkie testy przeprowadzone przy dokładnie tych samych ustaieniach pamięc i pozostałych. Zmieniałem jedynie mnożnik. I jak zauważamy w pierwszym teście wynik to: 2108/1837 pzy 5,5x166 A w ostanim przy 7x166 jest to już: 2518/2194 Wydawało mi sieże ten test powinien jedynie testować pamięci ale widać sam procesor ma tu ogromny wpływ, co doskonale obrazują powyższe screeny. Każde zwiększenie mnożnika o 0,5 powodowało wyraźny wzrost wydajności. więc jednogłośnie stwierdzam że tsty mem. z sandry można o kant d..y rozbić i nie ma zupełnie sensu porównywanie wydajności róznych procesorów. Sma też się dziwiłem jakim cuden u mnie pomimo magistrali 178 wyniki były gorsze niż u innych na 166. :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 no wiec mamy kolejny zbity dowod iz sandra szajska pupa i kurde klamie meda... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 moze ma taki duzy margines bledu, ale to tez bezsensu, jednak to jest klamliwa [ciach] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 ehhhhh szkoda slow :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 a u mnie sandra w ogole jest do niczego bo jak ja wlaczam to robi mi reset :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 No i po raz kolejny sięzwiodłem. Myślałem że chociaż ktoś zrobi jeszcze testy u siebie by mieć pewność dco do wyników, a tu kupa... Nawet zainteresowania tematem nie ma :( :( :( Więc prawdopodobnie następny raz nawet nie będe się trudził w zamieszczanie wyników, bo widać wszyscy tylko się jarają 3dMarkiem... :( :( :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 Pewnie dla tego ze 3dMark jest bardziej widowiskowy.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 ja zrobilem 3 testy i mnie tez troche zdziwilo jak zobaczylem rozne i dosc dziwne wyniki, otoz: 12.5x145 = 2200/2060 - ten test zrobilem na systemie, ktory dzialal prawie 2 doby; 10.5x145 = 2220/2044 - dziwne troche, myslalem, ze moze poprzedni wynik byl niewlasicwy, bo system juz tyle dzialal; 12.5x145 = to samo otrzymalem, jak w pierwszym wyniku, jednak to nie ma znaczenia ile komputer juz dziala :D, ale wyniki sa dosc dziwne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sh4d0v Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 od czego w takim razie zalezy przepustowosc pamieci? tylko typ i wasze 'CL'? pomyslcie troche... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sh4d0v Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 dlaczego przy wynikach testow w Sandrze macie konf. kompow, np. jaki jest procek(ki)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 a u mnie sandra w ogole jest do niczego bo jak ja wlaczam to robi mi reset :( Nie tylko Ty masz ten problem. U mnie zwiesza jak chcę zrobić mobo information, ale tylko jak podkęcony proc (mnożnik lub magistrala- no matter), jak ustawie defaulty to jest ok. Podobnie progsik Motherbord Information, czy jak to się zwie. Wygląda to tak, jakby komp przechodził w stan uśpienia, wentyle zwalniają, monitor standby. Obstawiam, że to przez szajsowatą zasiłkę. CPUburn to się nawet bałem robić... :lol: Jutro powinien przyjść do mnie fortron 300W, to sprawdzę słuszność moich przypuszczeń. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...