Skocz do zawartości
Star

Temperatura/wiatrak I...

Rekomendowane odpowiedzi

witam forumowiczow,jak widac(po mojej ilosci postow :D) jestem tu nowy,dlatego prosze po mnie nie jezdzic tak ostro jak cos robie nie tak czy ...sam nie wiem o co mi chodzi xD ok ale do rzeczy

mianowicie mam C2D E6300 (tak tak taki zwykly ,najslabszy prostacki Intel na ktorego starczylo funduszy :D ;) ) i TAT jak i CoreTemp oraz Everest 3.0 pokazuja taka sama temperature,czyli sie rozumie ze raczej nic niczego nie przeklamuje.Mianowicie mam w stanie spoczynku( bez zadnych swinskich mi tu aluzji :D ;) ) kolo 50 stopni C :| ,pare stron www jakis Winamp i taka zwykla lajtowa praca ,tamp sie wacha w okolicach 52 +/- pare :/ to mnie kurde martwi.procek byl(komp caly) montowany w serwisie ( fachowa obsluga ...?) natomiast gdy komp doznaje stresu,jak maturzysta przed egzaminem ,pracuje ciezko jak rolnik na polu w upalny dzien,powyzej 60% zuzycia procka...to mnie gul pod szyja malo co nie wyskoczy.temperatura siega granic 68 stopni Celcjusza :| :( oO. male przemeblowanie ,modyfikacje(zdjete m.in. te klapki co z przodu kompa sa no wiecie takie zaslepki ktore sie usuwa zeby DVD,nagrywarke wpakowac,usunalem 3,lepszy obieg powietrza) temp spadla moze o te 2-3 stopnie (ziarnko do ziarnka i uzbierze sie miarka :D:D )chlodzenie jest BOXowe,mysle ze dobrze all zamontowane.Wiatraczek od procka kreci sie max do 1000 obrotow na minute >.< czasem jak juz komp popracuje w 66 stopniach to sie zalacza turbo i jazdaaaaa moze ze 2 kola wyciagnie i temperatura kolo 62 +/- ( wiecej na tego +) :mur: ale z tego co rozumien,tzn wiem czytalem na innych forach taka temperatura jest...zla ...zdecydowanie za qrwa ze tak powiem wysoka.jakies ustawienia w BIOSie z Q-Fanem oO czy jakies AI geary .odrazu mowie ze nie jestem super obeznany w kompach :P tzn co nieco wiem,poradze sobie ale tui juz nie wie mco robic.Aha proc nie byl krecony.No normalnie grzalka do herbaty a nie procek :/

BTW skad sciagnac nowego BIOSa I jakiego ???

thx in advance :D:P ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi