Star Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 witam forumowiczow,jak widac(po mojej ilosci postow :D) jestem tu nowy,dlatego prosze po mnie nie jezdzic tak ostro jak cos robie nie tak czy ...sam nie wiem o co mi chodzi xD ok ale do rzeczy mianowicie mam C2D E6300 (tak tak taki zwykly ,najslabszy prostacki Intel na ktorego starczylo funduszy :D ;) ) i TAT jak i CoreTemp oraz Everest 3.0 pokazuja taka sama temperature,czyli sie rozumie ze raczej nic niczego nie przeklamuje.Mianowicie mam w stanie spoczynku( bez zadnych swinskich mi tu aluzji :D ;) ) kolo 50 stopni C :| ,pare stron www jakis Winamp i taka zwykla lajtowa praca ,tamp sie wacha w okolicach 52 +/- pare :/ to mnie kurde martwi.procek byl(komp caly) montowany w serwisie ( fachowa obsluga ...?) natomiast gdy komp doznaje stresu,jak maturzysta przed egzaminem ,pracuje ciezko jak rolnik na polu w upalny dzien,powyzej 60% zuzycia procka...to mnie gul pod szyja malo co nie wyskoczy.temperatura siega granic 68 stopni Celcjusza :| :( oO. male przemeblowanie ,modyfikacje(zdjete m.in. te klapki co z przodu kompa sa no wiecie takie zaslepki ktore sie usuwa zeby DVD,nagrywarke wpakowac,usunalem 3,lepszy obieg powietrza) temp spadla moze o te 2-3 stopnie (ziarnko do ziarnka i uzbierze sie miarka :D:D )chlodzenie jest BOXowe,mysle ze dobrze all zamontowane.Wiatraczek od procka kreci sie max do 1000 obrotow na minute >.< czasem jak juz komp popracuje w 66 stopniach to sie zalacza turbo i jazdaaaaa moze ze 2 kola wyciagnie i temperatura kolo 62 +/- ( wiecej na tego +) :mur: ale z tego co rozumien,tzn wiem czytalem na innych forach taka temperatura jest...zla ...zdecydowanie za qrwa ze tak powiem wysoka.jakies ustawienia w BIOSie z Q-Fanem oO czy jakies AI geary .odrazu mowie ze nie jestem super obeznany w kompach :P tzn co nieco wiem,poradze sobie ale tui juz nie wie mco robic.Aha proc nie byl krecony.No normalnie grzalka do herbaty a nie procek :/ BTW skad sciagnac nowego BIOSa I jakiego ??? thx in advance :D:P ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Sprawdz czychłodzenie jest dobrze zamontowane, ewentualnie przesmaruj proca lepszą pastą. A biosa mozesz ściągnąć ze strony producenta http://pl.asus.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 (edytowane) Zmień przede wzystkim pastę i wyczyść cooler z kurzu. Znam przypadki że panowie serfisanci źle zakładali coolerek i takie szopki się zdażał Edytowane 31 Grudnia 2006 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...