Pawcioo Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Witam Mam problem z nagrywaniem plików na płytki. Podczas nagrywania wyskakuje mi komunikat: Błąd odczytu danych. Ten problem mialem juz wczesniej, oddalem nagrywarke do serwisu dali mi nowa. Po kilku dniach znowu to samo. Sam juz nie wiem czym to jest spowodowane. Prosze o pomoc! Moja nagrywarka: LG DVD-RAM GSA-H22L Program do nagrywania: Nero 7 (probowalem tez Nero 6 - to samo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 (edytowane) Stery do chipsetu, firmware itd. Edytowane 1 Stycznia 2007 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zainstaluj też ASPI drivers. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcioo Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 zzainstalowalem firmware, aspi drivers i sterowniki z plytki ktora mi dali w zestawie. Dalej ten sam problem... :/ po 70% nagrywania, w pewnym momencie na chwile przestaje nagrywac i pisze ze blad odczytu danych :/ niemozliwe ze to nagrywarka dali mi przeciez nowa ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zdarzały się już nie raz że niby nowy sprzęt nowy, a okazał się uszkodzony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zauważ, że to błąd odczytu, czyli nie problem nagrywarki lecz dysku. Możliwe, że plik który nagrywasz, jest uszkodzony. Włącz sprawdzanie dysku w Windows. Możliwe, że dysk jest uszkodzony lub ma problemy z zasilaniem (kabel, zasilacz). Zrób format i zainstaluj system z innym sterownikiem do chipsetu (w innej wersji niż obecnie). Następnie spróbuj nagrywać innym programem - np jakimś darmowym lub wersją 30 dni. Innym niż Nero. Jak będzie ok, to próbuj też Nero. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...