Skocz do zawartości
Pawcioo

Błąd Nagrywania Plików - Pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem z nagrywaniem plików na płytki. Podczas nagrywania wyskakuje mi komunikat: Błąd odczytu danych. Ten problem mialem juz wczesniej, oddalem nagrywarke do serwisu dali mi nowa. Po kilku dniach znowu to samo. Sam juz nie wiem czym to jest spowodowane. Prosze o pomoc!

Moja nagrywarka: LG DVD-RAM GSA-H22L

Program do nagrywania: Nero 7 (probowalem tez Nero 6 - to samo)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zzainstalowalem firmware, aspi drivers i sterowniki z plytki ktora mi dali w zestawie. Dalej ten sam problem... :/ po 70% nagrywania, w pewnym momencie na chwile przestaje nagrywac i pisze ze blad odczytu danych :/ niemozliwe ze to nagrywarka dali mi przeciez nowa ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauważ, że to błąd odczytu, czyli nie problem nagrywarki lecz dysku. Możliwe, że plik który nagrywasz, jest uszkodzony. Włącz sprawdzanie dysku w Windows. Możliwe, że dysk jest uszkodzony lub ma problemy z zasilaniem (kabel, zasilacz).

Zrób format i zainstaluj system z innym sterownikiem do chipsetu (w innej wersji niż obecnie). Następnie spróbuj nagrywać innym programem - np jakimś darmowym lub wersją 30 dni. Innym niż Nero. Jak będzie ok, to próbuj też Nero.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi