Skocz do zawartości
remuch

Po Włożeniu Kompa Do Obudowy, Komp Się Nie Odpala...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!

Mam taki dziwny problem, że gdy komp leżal sobie na biurku bez obudowy (płyta umiesczona byla na tej metalowej sciance z obudowy, wetknięta byla karta graficzna, procek, gdzieś tam obok leżała nagrywarka i dysk) to był sprawny, a gdy to wszystko umiesciłem w obudowie to komp nie wstaje. Wiatrak na grafice i w zasilaczu robi może 2-3 obroty, stają i komp się nie włącza. Tak jakby winna była obudowa, o co chodzi?? Może ktoś wie?? Kiedyś miałem już coś takigo i gdy spowrotem pozbawilem kompa obudowy to wszystko działało...

Edytowane przez remuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzies jest zwarcie pewno i zasilacz odcina prad...

zauważyłem że gdy przykrece zasilacz na swoje miejsce to komp zachowuje sie tak ja wczesniej opisywalem. Natomiast jak wykrece sasilacz i poloze obok kompa to komp odpala sie tzn.chodza wiatraki, kreci sie dysk. Jak dotknalem dzialajacym zasilaczem do obudowy to poszly iskry i komp sie wylaczyl. Podobnie jest zaczynam przykrecac srubka karte graficzna, jak nie przykrece to wiatraki i dysk chodza, jak zaczne przykrecac to komp staje (bez iskier) i o co w tym wszystkim chodzi?? w czym szukc usterki??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zauważyłem że gdy przykrece zasilacz na swoje miejsce to komp zachowuje sie tak ja wczesniej opisywalem. Natomiast jak wykrece sasilacz i poloze obok kompa to komp odpala sie tzn.chodza wiatraki, kreci sie dysk. Jak dotknalem dzialajacym zasilaczem do obudowy to poszly iskry i komp sie wylaczyl. Podobnie jest zaczynam przykrecac srubka karte graficzna, jak nie przykrece to wiatraki i dysk chodza, jak zaczne przykrecac to komp staje (bez iskier) i o co w tym wszystkim chodzi?? w czym szukc usterki??

Bez iskier? Łeee...

Mam dobry pomysł na więcej iskier ale chyba nie o to chodzi. Napisz przyjacielu jaki sprzęt masz a szczególną uwagę poświęć opisowi zasilacza.

No nie wiem czy to dobra rada. :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze to rozkręć i przeczyść wszystko dokładnie. Sprawdź czy pod płytę nie wpadła przypadkiem śrubka.

Po drugie sprawdź kable z panelu przedniego obudowy (te od power, reset itp) oraz same przyciski.

Po trzecie skombinuj inny zasilacz.

Wrzuć wszystko do obudowny, podłącz i powinno być ok.

Następnie pooglądaj swój zasilacz dokładnie w razie potrzeby rozkręć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na przyszłość

nie powinno takich rzeczy robić się na włączonym komputerze

gdybym robil na wylaczonym to bym nie wiedzal ze iskrzy:P:P:P:P

wtyk od monitora powinien mieć wszytkie piny?? bo u mnie jakos jednego nie ma i teraz nie wiem czy to tez wina ze nawet po rozlozeniu kompa nie startuje monitor a wiatraki i dysk tak

Edytowane przez remuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi