remuch Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 (edytowane) Witam!! Mam taki dziwny problem, że gdy komp leżal sobie na biurku bez obudowy (płyta umiesczona byla na tej metalowej sciance z obudowy, wetknięta byla karta graficzna, procek, gdzieś tam obok leżała nagrywarka i dysk) to był sprawny, a gdy to wszystko umiesciłem w obudowie to komp nie wstaje. Wiatrak na grafice i w zasilaczu robi może 2-3 obroty, stają i komp się nie włącza. Tak jakby winna była obudowa, o co chodzi?? Może ktoś wie?? Kiedyś miałem już coś takigo i gdy spowrotem pozbawilem kompa obudowy to wszystko działało... Edytowane 1 Stycznia 2007 przez remuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 gdzies jest zwarcie pewno i zasilacz odcina prad... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remuch Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 gdzies jest zwarcie pewno i zasilacz odcina prad... zauważyłem że gdy przykrece zasilacz na swoje miejsce to komp zachowuje sie tak ja wczesniej opisywalem. Natomiast jak wykrece sasilacz i poloze obok kompa to komp odpala sie tzn.chodza wiatraki, kreci sie dysk. Jak dotknalem dzialajacym zasilaczem do obudowy to poszly iskry i komp sie wylaczyl. Podobnie jest zaczynam przykrecac srubka karte graficzna, jak nie przykrece to wiatraki i dysk chodza, jak zaczne przykrecac to komp staje (bez iskier) i o co w tym wszystkim chodzi?? w czym szukc usterki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 zauważyłem że gdy przykrece zasilacz na swoje miejsce to komp zachowuje sie tak ja wczesniej opisywalem. Natomiast jak wykrece sasilacz i poloze obok kompa to komp odpala sie tzn.chodza wiatraki, kreci sie dysk. Jak dotknalem dzialajacym zasilaczem do obudowy to poszly iskry i komp sie wylaczyl. Podobnie jest zaczynam przykrecac srubka karte graficzna, jak nie przykrece to wiatraki i dysk chodza, jak zaczne przykrecac to komp staje (bez iskier) i o co w tym wszystkim chodzi?? w czym szukc usterki?? Bez iskier? Łeee... Mam dobry pomysł na więcej iskier ale chyba nie o to chodzi. Napisz przyjacielu jaki sprzęt masz a szczególną uwagę poświęć opisowi zasilacza. No nie wiem czy to dobra rada. :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remuch Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 zasiłka to ModeCom 350 a ta nieiskrzaca karta to GeForce 2 MX dodam jeszcze ze bude ostatnio malowałem, no ale to chyba nie od tego nie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 A nie masz przypadkiem 0 w gniazdku ("bolca") podlaczonego do fazy? Kedys podlaczalem tak na "oko" gniazdka w chacie no i akurat na tym od pralki mi sie pomylilo i troche "kopala" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hauti Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 na przyszłość nie powinno takich rzeczy robić się na włączonym komputerze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Po pierwsze to rozkręć i przeczyść wszystko dokładnie. Sprawdź czy pod płytę nie wpadła przypadkiem śrubka. Po drugie sprawdź kable z panelu przedniego obudowy (te od power, reset itp) oraz same przyciski. Po trzecie skombinuj inny zasilacz. Wrzuć wszystko do obudowny, podłącz i powinno być ok. Następnie pooglądaj swój zasilacz dokładnie w razie potrzeby rozkręć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remuch Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 (edytowane) na przyszłość nie powinno takich rzeczy robić się na włączonym komputerze gdybym robil na wylaczonym to bym nie wiedzal ze iskrzy:P:P:P:P wtyk od monitora powinien mieć wszytkie piny?? bo u mnie jakos jednego nie ma i teraz nie wiem czy to tez wina ze nawet po rozlozeniu kompa nie startuje monitor a wiatraki i dysk tak Edytowane 6 Stycznia 2007 przez remuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...