slonik Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 -------------------------------------------------------------------------------- Witam! Nie wiem czy to normalne, ale mam wrażenie, ze laptop nieco grzeje się(pomijam, ze spod jest bardzo gorący). Z obsrewacj (program everest) przy normalnej pracy (www,poczta,word itp) temperatura : - procesor 50 stopni - dioda procesorowa 76 stopni przy grze (np mafia gdzie grafika jest ważna) po około 20 min : - procesor 84 stopni - dioda procesorowa 102 Czy cos jest nie tak? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 o ile temp są podawane prawidłowo to jest WOW ;] proponowalbym wyjąc proca i wysmarować. sprawdzić czy wentyl chodzi itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slonik Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 o ile temp są podawane prawidłowo to jest WOW ;] proponowalbym wyjąc proca i wysmarować. sprawdzić czy wentyl chodzi itpDzieki za odpowiedz. A czy lepiej to oddac do serwisu..czy tez sam moge? Laptopik ma jeszcze rok gwarancji. Czy Fujitsu Siemens ma jakies plomby na śrubach itp? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 (edytowane) Nie wiem czym sie tak kolega podniecil... :mur: Co za WOW, normalna temperatura z odczytu z diody termicznej z jadra... :huh: To raz... A dwa... Matko boska, po co ma wyjmowac procka do smarowania go pasta... Wystarczy zdemontowac cooler, ale nie jest to takie proste jak w stacjonarce... Wiec... Co do smarowania przez autora watku, to skoro masz gwarancje... To zglos usterke... Wyslij komputer do serwisu, od tego jest gwarancja!!! Darz bor... :D Edytowane 1 Stycznia 2007 przez SpiderMAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucjan1948 Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Dzieki za odpowiedz. A czy lepiej to oddac do serwisu..czy tez sam moge? Laptopik ma jeszcze rok gwarancji. Czy Fujitsu Siemens ma jakies plomby na śrubach itp? Pozdrawiam Jest gwarancja więc ta biedę pozostaw serwisowi. Sam możesz więcej narozrabiać i stracisz gwarancję. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Te temperaturki nie wyglądają zbyt ekstremalnie. Mój Semp 2800+ przy pracy ma jakieś 46-47 st. , a w stress około 70-80. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 50st przy normalej biurowej pracy to jest bardzo przyzwoita temperatura. Nic złego sie nie dzieje. Kazde laptopy sie nagrzewaja (zwlaszcza od spodu) bo poprostu malo tam miejsca i juz nie ma miejsca na mechaniczna cyrkulacje powietrza, a pamiec, dysk itp potrafia sie troche nagrzac. Chyba najwyzszy czas zeby ktos zrobił FAQ na temat laptopow, skoro ludzie zadaja takie podstawowe pytania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 (edytowane) Jak Mastha wroci to moze cosik tam skrobnie w tym temacie ;) Edytowane 1 Stycznia 2007 przez limerro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSC Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 (edytowane) Jak Mastha wroci to moze cosik tam skrobnie w tym temacie ;)mam tego samego lapka..i tez mnie to irytowalo. powiem krotko. zmniejszylem napiecia i wylaczylem taktowanie 1,8 i 2,0 ghz. potem smarknalem na procka artic silver 5 no i wszystko pomoglo...lapek teraz nie przekracza 60 stopni...nie ma bata........na wolnych obrotach lapek utrzumuje temp procka miedzy 38-45.....przy graniu max 55 stopni.....przy wylaczonym wiatraku..bo taka jest opcja na obudowie....lapek max 60 stopni...pozniej zaczyna sie schladzac do 50 i znow cisza....i taki bajerek...normalnie jak wcisniesz wylaczenie wiatraka to masz caly czas 800mhz.... ja mam oczywiscie 800-1600 :) po prostu wystarczy uzyc programu RMClock i nie przesadzic z ustawieniami..u mnie wszystko pieknie chula i jestem zadowolony...przyznam szczerze ze nie narzekam teraz na brak 1,8 i 2.0 ghz....bo wlasnie zwlaszcza 2 giga wprowadza lapka w szał wiatraka i zabujcze temp... paste radze i tak zmienic....bo nasmarkana na bank masz jak ja mialem silokon. i to jeszcze byl osmarkany na calej plytce. a propo gwarancji...ja mam jeszcze rok gwarancji...nie ma zadnych plomb na srubkach...nic podobnego i lapek byl juz dwa razy w serwisie w wawie...pierwszy raz.....za to ze wgralem nowego biosa i sie nie chcial uruchamiac wogole..drugi raz padl inwerter od lcd....wiec jak widac..wszystko bylo spowodowane nie tym ze cpu jest usatwiony niefabrycznie...w dodatku pisalem juz o tym na tym forum. Edytowane 1 Stycznia 2007 przez FSC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slonik Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Aha, czy ja mam sie sugerowac temperaturą diody procesora czy tez temperatura procesora??? (program everest)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Ta nizsza, ktora i tak jest dosc wysoka... Jezu a idz zesz z nim do sklepu gdzie kupiles... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSC Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 niczym sie nie sugeruj..spali ci sie..dasz do serwisu..nie spali....to dobrze. trzeba bylo kupic celerona 1.5 ghz to by ci sie nie grzal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Ta nizsza, ktora i tak jest dosc wysoka... Jezu a idz zesz z nim do sklepu gdzie kupiles... ... oddaj laptopa, kup np. Xboxa i nie zadawaj wiecej podobnych pytan. trzeba bylo kupic celerona 1.5 ghz to by ci sie nie grzalwow, chcialbym to zobaczyc chyba ze mowisz o wyłaczonym komputerze, hehe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSC Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 ... oddaj laptopa, kup np. Xboxa i nie zadawaj wiecej podobnych pytan. wow, chcialbym to zobaczyc chyba ze mowisz o wyłaczonym komputerze, hehe. a zdziwilbys sie jak cholera....akurat tak sie sklada ze moj kumpel ma asusa z celeronem 1.5 i napisze krotko. Zimno i cicho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slonik Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 a zdziwilbys sie jak cholera....akurat tak sie sklada ze moj kumpel ma asusa z celeronem 1.5 i napisze krotko. Zimno i cichoMialem poprzednio amilo l7300 1,4 Celeron. Troszke sie grzał, ale w normie. Czasami..ale to czasami miałem wrażenie, że wentylator nie działa bo laptop był gorący i cisza. Reset i wszystko się załączało..cos w FS z tymi temperaturami różnie :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSC Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Mialem poprzednio amilo l7300 1,4 Celeron. Troszke sie grzał, ale w normie. Czasami..ale to czasami miałem wrażenie, że wentylator nie działa bo laptop był gorący i cisza. Reset i wszystko się załączało..cos w FS z tymi temperaturami różnie :blink:bo to wciaz amilo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slonik Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Sprawa wyjasniona. Oddalem sprzet do serwisu, wymienili wentylator na nowy (gwarancja). Teraz jest ok.. Co do dzwieku - ten model tak ma i Panowie i Panie z serwisu tez to potwierdzily... To tyle w temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 wow, chcialbym to zobaczyc chyba ze mowisz o wyłaczonym komputerze, hehe. a zdziwilbys sie jak cholera....akurat tak sie sklada ze moj kumpel ma asusa z celeronem 1.5 i napisze krotko. Zimno i cicho Celeron 440 czyli 1.86 dość wydajny np. superPI 7.08 (8M) i tm.31-45max nawet na pościeli przy max obciążeniu nie przekracza tej tm. :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSC Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Celeron 440 czyli 1.86 dość wydajny np. superPI 7.08 (8M) i tm.31-45max nawet na pościeli przy max obciążeniu nie przekracza tej tm. :-)dokladnie..teraz mam celerona 420 1.6...i laptop zimny az mnie przerazil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Celeron 440 czyli 1.86 dość wydajny np. superPI 7.08 (8M) i tm.31-45max nawet na pościeli przy max obciążeniu nie przekracza tej tm. :-) To może jakiś zrzut ekranu z superpi w tle i Everestem pokazującym temperatury? Chyba wszyscy chcieli byśmy zobaczyć jak Celeron ma przy tym niecałe czterdzieści stopni a wentylator milczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Screen mam tylko ten co na forum jest w rankingu superPI http://images1.fotosik.pl/275/78fc582c9f64afb2.jpg Czytaj ze zrozumieniem przy max obciążeniu ma 45 stopni a wentylator bardzo cicho wręcz mruczy prawie go nie słychać jak ci tak bardzo zależy to w wolnej chwili zrobię znowu test ale tak żebyś wiedział jaka jest tm :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...