Skocz do zawartości
Paul

Modyfikacja Budy - Pomysł ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jestem pod wrażeniem Waszych modyfikacji, chciałbym stworzyć coś swojego lecz .. brakuje mi pomysłu (brak plastycznej wyobraźni <_< ). Chciałbym aby była to estetyczna modyfikacja, mająca na celu wyciszenie komputera (stosunkowo małymi kosztami - raczej domowymi sposobami). Pierwszym moim krokiem który zrobiłem ku temy było wycięcie otworu w bocznej klapie i wstawienie bass-reflexu :

Dołączona grafika

Jednak na tym moja pomysłowość się skończyła. Czy mógłbym prosić o jakeiś pomysły, moze nurt w całym projekcie ? Wygląd mojej Budy:

Buda wewnątrz :

Dołączona grafika

Z przodu:

http://img481.imageshack.us/img481/2319/01rr0.jpg

Jeśli temat uważacie za niepotrzebny/niestosowny proszę usunąć, w późniejszym czasie będe zamieszczał w nim foty z postępu w pracy ;)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wytnij okienko, wsadź neony i dodaj kilka wiatraczków :D Co prawda nie wszyscy uważają to za mod, ale może Tobie wystarczy :) a jak nie, to poszukaj gdzieś natchnienia i zrób to co sam wymyślisz :) tak będzie chyba najlepiej :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszym moim krokiem który zrobiłem ku temy było wycięcie otworu w bocznej klapie i wstawienie bass-reflexu :

[...]

Jednak na tym moja pomysłowość się skończyła. Czy mógłbym prosić o jakeiś pomysły, moze nurt w całym projekcie ? Wygląd mojej Budy:

wybitnie twórcze,

polecam 4h medytacji codziennie, ziółka od Ojca Lamberta, 10g orzechów na śniadanie, lecytyna i głębokie skłony, żeby krew w końcu zaczęła dopływać do mózgu

Niezwykle irytujące jest to, że im bardziej narzekamy na niski poziom nowych tematów, to paradoksalnie, jakby po równi pochyłej ich poziom spada coraz niżej w miarę powstawania kolejnych.

EDIT: http://www.ilubek.republika.pl/index.html

jak już ktoś powiedział - wyszarp okno, wrzuć katody, będziesz moderem, szacun ziomków z klasy i błysk w oczach rodziców - przecież zaprojektowałeś i wykonałeś modyfikację swojego komputera, sam.

Edytowane przez msn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcę raczej robić choinki ;-) Szukam raczej tematu modyfikacji + jakichś elementów które moge wykożystać ;)

To szukaj w swojej glowie... To ma byc Twoja buda czy nasza? Twoj pomysl czy nasz? Jak damy pomysl, to napiszesz 'jak to zrobic?'... Masz forum, masz zdjecia - przegladaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To będzie tylko i wyłącznie Twój mod. Skąd my mamy wiedzieć jakie styl preferujesz ?? Metal, Hip-hop czy punk :P ?? Przeciez to Ty będziesz patrzył na tego kompa dzień i noc, nie my :D....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym aby była to estetyczna modyfikacja, mająca na celu wyciszenie komputera (stosunkowo małymi kosztami - raczej domowymi sposobami). Pierwszym moim krokiem który zrobiłem ku temy było wycięcie otworu w bocznej klapie i wstawienie bass-reflexu :

zatem wytłumacz nam w jai sposób ma to wpłynac na wyciszenie kompa :wink: bo jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić... Już pominę fakt przemilczę... jak ten bass reflex jest tam wsadzony :)

Niezwykle irytujące jest to, że im bardziej narzekamy na niski poziom nowych tematów, to paradoksalnie, jakby po równi pochyłej ich poziom spada coraz niżej w miarę powstawania kolejnych.

no bo na tym forum Ty tworzysz elitę moderów.. i jeśli elita się nie zabiera do dzieła to co się dziwić że poziom spada :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Jestem pod wrażeniem Waszych modyfikacji, chciałbym stworzyć coś swojego lecz .. brakuje mi pomysłu (brak plastycznej wyobraźni <_< ). Chciałbym aby była to estetyczna modyfikacja, mająca na celu wyciszenie komputera (stosunkowo małymi kosztami - raczej domowymi sposobami). Pierwszym moim krokiem który zrobiłem ku temy było wycięcie otworu w bocznej klapie i wstawienie bass-reflexu :

Dołączona grafika

Jednak na tym moja pomysłowość się skończyła. Czy mógłbym prosić o jakeiś pomysły, moze nurt w całym projekcie ?

Ledwo nowy rok wskoczył na ruszt a już mamy kandydata na najbardziej idiotyczny temat roku....

Jeżeli twoja pomysłowość kończy się na wycięciu otworu, to może myślenie zostaw innym zanim "popełnisz" jakiegoś "młoda"...

Chyba czas napisać wreszcie jakiś FAQ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myslenie boli prawda? A glowe ewolucja uksztaltowala, zeby miec na czym czapeczke nosic tak?

Ja tobie polece taka fajna strone, wchodzisz tam, wpisujesz kilka magicznych hasel i pokazuje Ci to, co mogloby Cie zainspirowac.

www.google.pl

hasel Ci nie podam, musialbys przejsc 2 letni trening rycerza Jedi. No i zaczac myslec.

Na koniec mala rada:

Skoro nie masz pojecia co chcesz osiagnac, to proponuje przemyslec sens podejmowania dzialan.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...