CKM18 Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 prawdopodobnie w piątek będe miał tą płytę : http://www.asrock.com/product/P4i45GV%20R3.0.htm z procesorem Intel Celeron D 320, 2400 MHz i 2 x 512mb ram ddr 400mhz kingston chciałbym wiedzieć czy na tej karcie graficznej która jest na tej mobo można pograć w gta vc , sa , heroes v, nfs most wanted , jeśli nie to czy można do niej włożyć jakąś kartę graficzną na pci lub agp która by to umożliwiła ??? z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seb Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Na zintegrowanej nie pograsz. Pytanie czy włożysz kartę AGP do płyty pozbawionej tego slotu jest małą przeginką, nie sądzisz? :mur: Możesz włożyć kartę na PCI, ale z uwagi na koszta taniej będzie kupić nową płytę i wydajną grafikę AGP, chociaż na dzień dzisiejszy ten proc nie będzie zbyt dobrym wsparciem do gier... :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CKM18 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Pytanie czy włożysz kartę AGP do płyty pozbawionej tego slotu jest małą przeginką, nie sądzisz? :mur: - w takim razie wejdź na ten link, powiększ zdjęcie i powiedz mi co to za to za różowy slot na tej płycie koło złącz pci ?? http://kdo.pl/product_info.php/products_id/103099 i skoro nie moge włożyć tam karty agp, to jakie modele z serii ge force lub ati będą chodzić na tej płycie ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 - w takim razie wejdź na ten link, powiększ zdjęcie i powiedz mi co to za to za różowy slot na tej płycie koło złącz pci ??A ty myslisz ze w sklepach to zawsze daja foto tego samego produktu ktory kupujesz? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Spojrz na pierwszy link jaki podales i pokaz mi na tej fotce zlacze AGP czy inne rozowe [; DO tej plyty mozesz wsadzic kazda grafe dzialajaca na agp x2, x4, x8 O ile to gniazdo posiadasz. Bo rozne rewizje je mialy badz nie [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Na dole jest taka tabelka opisujaca ta mobo i chyba mi sie zdaje albo widze :arrow: Gniazdo AGR / AGI: Nie Pozatym czasem warto siegna po strone producenta a nie patrzec na to co jest na stronie sklepu. I mam wrazenie ze w kartach graficznych byl temat o integrach... update Gezaz R3.0, R5.0... AsRock jest ciekawy :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) Z tego co pamiętam to na tej mobo jakieś grafiki na agp chodziły. Na pewno 9550 i 6200. To zawsze na takich cudownych płytach chodzi. Tylko nie pamiętam jak ten port się nazywał? Jest parę wersji tej mobo 3.0 i 5.0. Zgadnij czym się różnią. Edytowane 2 Stycznia 2007 przez capone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seb Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) - w takim razie wejdź na ten link, powiększ zdjęcie i powiedz mi co to za to za różowy slot na tej płycie koło złącz pci ?? http://kdo.pl/product_info.php/products_id/103099 i skoro nie moge włożyć tam karty agp, to jakie modele z serii ge force lub ati będą chodzić na tej płycie ??? Oprócz patrzenia trzeba jeszcze czasem poczytać ;-) Cytat ze strony Asrocka (pierwszy link): Slots: - PCI 2 slots, PCI 2.2 - AMR 1 slots Cytat ze strony kdo.pl (drugi link): Gniazdo AGP: 0 szt. Gniazdo PCI: 2 szt. A zdjęcie, cóż... wg strony Asrocka są dwie wersje płyty: 1. rev. 3 (bez AGP) http://www.asrock.com/product/P4i45GV%20R3.0.htm 2. rev. 5 (z AGP, czy raczej AGI) http://www.asrock.com/product/P4i45GV%20R5.0.htm W pierwszym poście pisałeś o pierwszej, w drugim - ciężko wyczuć, zdjęcie i tytuł są z rev. 5, opis z rev. 3. Na tej samej stronie Asrocka masz wykaz kart wspólpracujących oficjalnie z płytą: http://www.asrock.com/support/VGA/show.asp...=P4i45GV%20R5.0. Tyle [osiągnął bohatersko seb przezwyciężając wrogi opór lewego klawisza myszy i przegladarki internetowej] :mur: EDIT dopisałem, że to AGP nie jest AGP ;-) Edytowane 2 Stycznia 2007 przez seb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Do swojej plyty mozesz wsadzic wypasiona rive tnt na pci albo matroxa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CKM18 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 jonathan - faktycznie płyta którą podałem w 1 linku nie ma agp, 2 niby ma ( albo niewiem co to jest ) dzisiaj albo jutro będe wiedział co to za wersja płyty i jakie ma złącze ( o ile ma agp) , ale wracając do tematu czy zintegrowana karta graficzna jaka jest na tej płycie nadaje się do windowsa filmów i netu ??? , narazie bez gier bo do tego to dokupie radeona 9550 lub lepszego o ile pójdzie na tej płytce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seb Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 narazie bez gier bo do tego to dokupie radeona 9550 lub lepszego o ile pójdzie na tej płytcePS. ATi 9600/9550 series and all Matrox series VGA cards are NOT supported with AGI http://www.asrock.com/support/VGA/show.asp...=P4i45GV%20R5.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CKM18 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) seb - czyli mam zrozumieć że radeon 9550 - 9600 nie pójdą na tej mobo, wiem już na 100% że to rev 5,0 z agp x8 i x4 , i moge mieć do niej ge forca fx5200, ale mam pytanie czy karty które podałeś w tym linku oprócz tych 2 radeonów będą chodzić ??? bo zastanawiam się nad radeonem 9800 lub ge force 6600 tylko niewiem czy te karty graficzne wykorzystają swoją moc na tej mobo Edytowane 2 Stycznia 2007 przez CKM18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seb Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 (edytowane) seb - czyli mam zrozumieć że radeon 9550 - 9600 nie pójdą na tej mobo, wiem już na 100% że to rev 5,0 z agp x8 i x4 , i moge mieć do niej ge forca fx5200, ale mam pytanie czy karty które podałeś w tym linku oprócz tych 2 radeonów będą chodzić ??? bo zastanawiam się nad radeonem 9800 lub ge force 6600 tylko niewiem czy te karty graficzne wykorzystają swoją moc na tej mobo Ot i problem, ta płyta nie ma AGP w ogóle... To co jest na płycie to złącze nazwane AGI, teoretycznie kompatybilne z AGP x4/x8. Na stronie jest lista kompatybilnych kart, ale nie masz pewności czy zadziała każda karta na GF 6600GT, czy jedynie Albatron AGP6600GT na sterownikach 81.98 ;-) Druga sprawa to wydajność rozwiązania - na sieci znalazłem opinie, że karty zwalniają poważnie na tym złączu - przypuszczam, że problem w tym, że to złącze to jakiś mostek-proteza na PCI. Generalnie - jeśli to ma być płyta do grania, możesz mieć problem z wydajnością. Skoro już ją kupiłeś, chyba najlepszym rozwiązaniem będzie po prostu wypożyczenie karty jaką chcesz użyć i gruntowne przetestowanie rozwiązania (z tego co udało mi się znaleźć np. Radeon 9550 w ogóle nie rusza/nie pokazuje obrazu). Edytowane 3 Stycznia 2007 przez seb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CKM18 Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 (edytowane) seb - dzięki za info, no własnie w tym jest problem na razie będe miał z tą płytą kartę graficzną ge force 5200 + celerlon 2400 i 1gb ramu, i ponoć chodzi na tym płynnie nfs most wanted, płyty nie kupuje a dostaje ją w rozliczeniu z resztą podzespołów. Edytowane 3 Stycznia 2007 przez CKM18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seb Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 seb - dzięki za info, no własnie w tym jest problem na razie będe miał z tą płytą kartę graficzną ge force 5200 + celerlon 2400 i 1gb ramu, i ponoć chodzi na tym płynnie nfs most wanted, płyty nie kupuje a dostaje ją w rozliczeniu z resztą podzespołów.W niższej rozdzielczości pewnie dasz radę :-) Ale jeśli ma służyć do grania na co dzień polecam ją opchnąć i kupić płytę z AGP :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...