Dachu Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Kumpel potrzebuje kompa do 3000zl , bedzie na nim tylko gral. Wiem ze Conroe jest lepszy , ale wydaje mi sie ze bardziej oplaca sie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> amd a zaoszczedzona kase dolozyc do lepszego geforc'a. W grach liczy sie przeciez bardziej karta graficzna. Co o tym sadzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Myślę , że masz rację ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 jesli bedzie tylko gral to ja bym nie bral dwujajowca. szybki/krecony a64, a za roznice w cenie jeszcze lepsza grafa lub wiecej ramu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Ale X2 3800+ jest praktycznie w cenie C2D :lol: A pod C2D dobra mobo kosztuje ~ 410 zł (Gigabyte P965-S3) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) czekac na core jednordzeniowe ;) bo czekania mało :P a tak poważnie, to podobno 2rdzenie tez daja kopa w grach :) ja miałem, i jeszcze mam (e63) oba procki... gdybym stał przed takim wyborem szczerzre... wybrałbym opcję z c2d :] Edytowane 2 Stycznia 2007 przez 05_03_1992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Tylko ty benciach!esz jak szalony :lol: A nie grasz... a to drobna różnica :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Ale X2 3800+ jest praktycznie w cenie C2D :lol: A pod C2D dobra mobo kosztuje ~ 410 zł (Gigabyte P965-S3) :wink: hmm athlon x2 3800 box 499 oem 439 core 2 duo ok 650 dobra mobo dfi infitnity nf ultraII-m2 ok 360 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 bierz amd x2 i grafe 7900GS :) w grach lepiej bedzie sie spisywac a jakis bienchmarkerowcem raczej nie ejstes a taki proc w zupelnosci styka ja mam 3700+ jednojajowca sandiego nie kreconego i poco wiecej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 czekac na core jednordzeniowe ;) bo czekania mało :P a tak poważnie, to podobno 2rdzenie tez daja kopa w grach :) ja miałem, i jeszcze mam (e63) oba procki... gdybym stał przed takim wyborem szczerzre... wybrałbym opcję z c2d :] Amd dwurdzeniowe maja lepsze fpu od intela. A w grach fpu sie bardziej liczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) Amd dwurdzeniowe maja lepsze fpu od intela. A w grach fpu sie bardziej liczy.W praktyce c2d jest w grach dużo wydajniejsze od x2. Samo fpu nie decyduje o całej wydajności. Edytowane 2 Stycznia 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) Amd dwurdzeniowe maja lepsze fpu od intela. A w grach fpu sie bardziej liczy. To czemu największe baty dostają od C2D w grach? Ja bym wolał E6300 bo można go bez problemu podkręcić i wydajnościowo będzie zbliżony do procesorów za ponad 1 000zł a 3800+ kosztuje 500zł i praktycznie po kręceniu jest tyle wart. Dobra a tak na poważnie to do 3 000 da się spokojnie zmieścić z E6300 i 7900GS więc w czym problem? E6300 650zł Biostar Tforce 400 zł ram 1GB 400zł dysk 200zł zasilacz i buda 350zł Palit 7900GS 590 zł Nawet jak się 2GB weźmie to się zmieści ;] Swoją drogą użytkownicy AMD polecają tylko AM2 :lol: ale stronniczość Edytowane 2 Stycznia 2007 przez Ludwiczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) W praktyce c2d jest w grach dużo wydajniejsze od x2. Samo fpu nie decyduje o całej wydajności. To czemu największe baty dostają od C2D w grach? Zgadzam sie, niestety minęła era kiedy AMD królowało w grach :cry: Więc proponuje: C2D E6300 Biostar Tforce 965 Deluxe GoodRam 1GB DDR2 667mhz Palit 7900GS Seagate 250 GB Barracuda 7200.10 (8MB, Serial ATA II, zapis prostopadły)/lub 160GB Huntkey HK 350AP Edytowane 2 Stycznia 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Fredek dobry zestaw zlozyl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) Fredek dobry zestaw zlozyl Potwierdzam dobry zestaw ( na oko to powinien kosztować prawie 2 500zł) i w dodatku użytkownik AMD polecający Intela normalnie szacunek. Edytowane 2 Stycznia 2007 przez Ludwiczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Potwierdzam, brać takie coś jak polecił Fredek/Ludwiczek (prawie to samo). Wychodzi 2500zł, więc jest 500zł na jakieś akcesoria/obudowę itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgadzam sie, niestety minęła era kiedy AMD królowało w grach :cry: Więc proponuje: C2D E6300 Biostar Tforce 965 Deluxe GoodRam 1GB DDR2 667mhz Palit 7900GS Seagate 250 GB Barracuda 7200.10 (8MB, Serial ATA II, zapis prostopadły)/lub 160GB Huntkey HK 350AP Ja bym dodal mocniejsza zasilke. Bo najprawdopodobniej sei cos zmieni, dolozy w przyszlosic. ajkis dysk nagrywara. mocniejsza grafa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Ja bym dodal mocniejsza zasilke. Bo najprawdopodobniej sei cos zmieni, dolozy w przyszlosic. ajkis dysk nagrywara. mocniejsza grafa.A wiesz co taki huntkey wytrzymuje?? :lol: IMO jeden z najlepszych zasilacz z naklejką 350W dający DUŻO więcej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dachu Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 No, zestaw dobry , ceny tez dobre, ale chyba sa ze sklepu internetowego. Kumpel pierwszy raz kupuje kompa i jego ojciec za bardzo penia zeby przez neta ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>. Ja patrzylem ceny z komputronika, bo duzy wybor i ceny dobre jak na real sklep i najprawdopodobniej tam bedzie ten komp kupiony, a ceny sa zdeka wyzsze: E6300 714zł X2 3800+ 483zł 7900GS 740zl (okolo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 a ceny sa zdeka wyzsze: E6300 714zł X2 3800+ 483zł Różnica w cenie 231 + na płycie głównej około 130 zł Razem ~360 Można się zastanawiać czy warto dopłacać. Moim zdaniem nie warto. Do codziennych zadań ten x2 3800+ wystarczy spokojnie. A chyba lepiej tą kasę na więcej ramu lub lepszą grafę przeznaczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Grafy lepszej się nie opłaca, "od biedy" :] 7900GS dla mnie to jest max pod dx 9.0. Ram to już można się zastanwiać. Ale jak osoba nie zmienia co chwilę sprzętu i woli nie zmieniać drastycznie konfiguracji to wg. mnie dopłata do c2d się "zwróci". Co nie zmienia, że nie pogardziłbym X2 (ba, nawet A64 w moim przypadku :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 a tam narzekacie jak chlopak ma kase niech kupuje co chce:) sam jakbym mial kase zmienilbym na c2d ale zycie sztuka wyboru albo bede mial c2d + mobo albo pozadna grafe na dx10:) Jak nie szkoda kasy i kolega nie ebdzie wymienial sprzetu w najblizszym czasie to niech nierze tego c2d plytke biostara i niech smiga poki zycie mile:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dachu Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) Znam tego kolesia bardzo dobrze, i wiem ze bedzie trzymal tego kompa w niezmiennej konfiguracji przez conajmniej 5 lat <lol> Wiec mysle ze lepiej athlona + lepszy GF. BTW jaka plyte byscie dali do X2 zeby mozno go bylo rozkrecic? Myslalem zeby ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> 2X512MB Goodram. Edytowane 2 Stycznia 2007 przez Dachu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Wtrącę tylko dwa grosze :) Komputronik to najdroższy sklep jaki znam, w dodatku z beznadziejnym serwisem... Zamiast Biostara T-force 965PT to TYLKO Gigabyte P965-S3, cena Biostara, a mobo lepsza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaz Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 A będzie coś kręcił? bo jak nie to jakieś tanie mobo pod conroe, np. coś na 945p? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dachu Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) Sprawdzalem wiele sklepow w bydgoszczy (tu bedzie kupiony komp) i komputron ma dobre ceny w porownaniu do innych sklepow, ale o wiele wiekszy asortyment. Moze znasz jakies tansze sklepy w tym miescie :> Stwierdzilem ze bardziej sie oplaca X2 + 7900GS, szukam plyty do krecenia, tak jak napisalem wyzej Edytowane 2 Stycznia 2007 przez Dachu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Popieram zmianę Xtreme Addict'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaz Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Wtrącę tylko dwa grosze :) Komputronik to najdroższy sklep jaki znam, w dodatku z beznadziejnym serwisem... Zamiast Biostara T-force 965PT to TYLKO Gigabyte P965-S3, cena Biostara, a mobo lepsza :) a ten gb rzeczywiście jest lepszy od biostara? bo Biostarkiem się jara dość sporo ludu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 szukam plyty do krecenia, tak jak napisalem wyzej DFI ABIT BIOSTAR IMHO ta http://www.komputronik.pl/pelny.php?id=31816 lub ta http://www.komputronik.pl/pelny.php?id=31579 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 a ten gb rzeczywiście jest lepszy od biostara? bo Biostarkiem się jara dość sporo ludu MoBo od Biostara jest chwalona za możliwości O/C i stabilnością... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 bo Biostarkiem się jara dość sporo ludu Jedna jaskółka wiosny nie czyni. Biostar to płyta mająca duży rozrzut możliwości oc, chociażby na jednych działają dzielniki pamięci, a na innych nie. Dobrze współpracuje tylko z drogimi D9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...