LCC Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) Przeglądając sklepy wpadłem na takie coś: Toshiba Satellite A100-906 (na tego byłem zdecydowany) http://tinyurl.com/ycwvqe a tu nagle wyskakuje mi taka ciekawa pozycja Toshiba Satellite A100-847 http://tinyurl.com/y6pbgp JAK MYŚLICIE, KTÓRY BĘDZIE LEPSZY (cena nie ma znaczenia) różnica to szybszy proc i czytnik lini papilarnych w 847. Może ktoś z Was się oriętuje czy ten 847 jakiś stary model czy co? Nie jest aż tak droższy w porównaniu do 906 z tymi bajerami. Wygląd mają identyczny. Edytowane 2 Stycznia 2007 przez LCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misico Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Czytnik linii papilarnych to badziewie, szajs... a procek szybszy lepszy jeśli jesteś w stanie wykorzystać jego możliwości. Sam miałem toshibę A100, ale sprzedałem bo miała poprzestawiane klawisze "prawy alt" i "pusty". Supersprzęt... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 W sumie 200zł to trochę kasy, więc lepiej przemyśleć czy zauważysz różnicę między prockami w czymś poza SPi. Czytnik lini papilarnych nie jest chyba szczególnie istotnym dodatkiem, ponieważ przez pierwsze kilka dni traktuje się go jako niezbędnik, gdy jakimś cudem po kilku dniach nagle się o nim zapomina. Dziwne? Nie, to po prostu gadżet i nic więcej dla zwykłych użytkowników ;) Chociaż będąc na Twoim miejscu i jeśli kasa by nie miała znaczenia to brałbym tego lapka z T7200- taka już moja natura. Co do przestawionego prawego altu, to z fotek w tym sklepie wygląd na to, że tu też ma to miejsce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misico Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Posłuchaj Narcyza, bo ma 100% racji!!! Nic dodać nic ująć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Poszukaj na skąpcu bo wydaje mi się ze widziałem 847 za 4400 z 512mb ramu, więc dokładając kość 2*1024 powinieneś zmieścić się w 5100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caillain Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) Posłuchaj Narcyza, bo ma 100% racji!!! Nic dodać nic ująć. Nie ma to jak konstruktywna i wiele wnoszaca do tematu odpowiedz ;) Toshiba a100-906 jest raczej nieoplacalnym zakupem w sytuacji gdy a100-847 mozna kupic juz od ok.4900zl (wliczajac w to koszt rozbudowy ramu do 1gb).Moim zdaniem dodatkowe 266MHz na procku warte jest ok.50 zl :) EDIT: A100-847 za 4400 zdaje sie byc jedyne pewna forma reklamy sklepu - jest niedostepna. Edytowane 2 Stycznia 2007 przez Hammerhead Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misico Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Sam posiadałem Toshibę, ale sprzedałem z powodu klawiatury... Wiem, co to za sprzęt i Narcyz ma rację: w wersji z T7200 (4 Mb cache) to bardzo dobre rozwiązanie, ale trzeba się zastanowić, czy warto do tego dopłacać, bo w normalnej pracy praktycznie różnica nieodczuwalna, a z tym 4400 zł masz rację: cóż z tego, że cena niska, skoro brak towaru. W połowie grudnia chciałem kupić Canona PowerShot S3 IS w "proline", ale nie było go na magazynie, więc wysłałem email, jak długo potrwa dostawa (bo chciałem na święta), a oni że nie ma go u żadnego dystrybutora... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Jeżeli bierzesz nie tylko te 2 lapy pod uwagę to looknij na asusa f3j za ok 5k można już wyrwać, lepsza bateria (choć wygląda nieciekawie, ale ważne że długo trzyma, niemal godzinę wiecej niż w tosi 847, matryca jedni mówią że 1280 inni że jeszcze inna. Sam ostatnio szukam drugiego lapka, obejrzałem obydwa dość dokładnie i wydaję mi się ze asus jest lepiej wykonany, i ma lepszą matrycę jeżeli chodzi o kąty. Choć gdy w sklepie bawiłem się lapkami na półce wypatrzyłem sobie V1J i to chyba właśnie jego zamówie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 A jak jest z tym dokładaniem pamięci? Jak mam na gwarancji to tak sobie mogę otwierać laptopa? Czy może pamięci w Tośce można sobie wyjmować od dołu czy jak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Pamięci w Toshibie można wymieniać bez utraty gwarancji. Nie jest to jakieś szczególne otwieranie laptopa, bo są to tylko 2 małe śrubeczki. Oczywiście od dołu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Wielkie dzięki wszystkim za opinie :) Już zamówiłem lapcia Tośkę Satellite A100-847. Zamówiłem wersję z kościami 512 i 2 letnią gwarą. Wyniosło mnie to: 4768.94 zł + 220 zł (dodatkowa kostka 512 aby było 1 GB). W sumie mam lapcia za: 4988,94 :) C2D T7200 - 2 GHz procka 1 GB pamięci 100 GB dysku GF go 7600 z 256 MB pamięci 2 lata gwary. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...