ryto Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 witam, mam pytanie w związku z korzystaniem z sieci p2p. otoz admin nalozyl na uzytkownikow sieci (internet radiowy) priorytety i oczywiscie p2p dostalo najnizszy mozliwy. przez co predkosci sa limitowane. natomiast predkosci z normalnych serwerow www sa takie, jakie byc powinny. moje pytanie brzmi: czy istnieje mozliwosc takiej konfiguracji kompa, aby te limity obejsc (czyli oszukac router, że plik sciągany jest np z normalnego serwera www, a nie przez p2p)? Lub czy istnieje taki program? pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Możesz się pobawić proxy, ew Hamachi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 jest chyba http proxy albo www proxy (albo tunel ;) ) w każdym razie programik w jakiś sposób łączy się z p2p przez port 80 i omija tego typu ograniczenia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Nikt sie widze nie zastanawia nad sensownoscia rozwiazania wprowadzonego przez admina? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 sens jest chyba oczywisty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 HiPhO chyba nie zrozumiales o co mi chodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 witam nie napisales jaka umowa wiec sens jest albo nie nie da sie tego obejsc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 sens jest, bo kilku ludzi którzy notorycznie ściągaja przez p2p są w stanie zamulić każde łącze, sam jestem takim małym adminem, który raz po raz musi hamować co niektórych użytkowników mojej sieci, siedzi taki głab ropuści upload na maxa i sie cieszy że ściąga z prędkością 100kb/s a reszta czeka aż onet im się za 5 minut wgra, generalnie nie zarabiam na mojej sieci i jak coś komuś zablokuję to wie za co i nawet nie przychodzi i nie pyta dlaczego tylko www działa, umówiłem sie z ludzmi że ściagamy w nocy i koniec a jak sie komuśnie podoba to niech zakłada neostradę, i jakos od trzech lat wszyscy zadowoleni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 (edytowane) witam jesli 100kbps to nie placz ( chyba ze miales na mysli 100KBps ) skoro dajesz komus lacze za kase, to P2P tez jest dla ludzi i trzeba je po prostu " wziac w cugle " Edytowane 5 Stycznia 2007 przez avecezary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 ptys otoz to :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 nie próbowałem, czy działa, ale możecie zobaczyć: http://forum.softwarepatch.pl/viewtopic.php?t=51 pozdr. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 a ja zamiast p2p proponuje p2m ;) (peer2mail) blokady nie zalozy bo leci po http ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 greg505 napisał(a): a ja zamiast p2p proponuje p2m ;) (peer2mail) blokady nie zalozy bo leci po http ;)a nie po smtp i pop3? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 a widziales jakas siec z zablokowanym protokolem pocztowym? ;) piszac p2m mialem na mysli moorhunt on jest po http Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 witam jesli chodzi o blokade " protokolu pocztowego" to jest to normalka dla hostow spamerskich ( a jest ich niemalo wbrew wiedzy klienta :((( ) P.S. nie tylko SMTP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...