KamilM Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Witam. Mam płytę główną Foxconn 975X 7AB opartą na chipsecie Intel 775x. Do tego procesor c2d e6700 2.66ghz. Od samego początku nie można było regulować napięć CPU / MEM / NB. Tzn opcje odpowiednie są w biosie, mogę sobie podbić napięcie vcore, ale w rzeczywistości nie ma skutku, cały czas procesor ma vcore 1.275v. Wgrałem więc najnowszy bios do mobo z 12 grudnia. Wszystko niby ok, itd. ale nadal zmieniać mogę sobie napięcia do woli a i tak cały czas jest 1.275v. Ponadto w biosie mam dwie opcje: CPU Vcore Over Voltage Setting oraz CPU Termination Voltage. Ta pierwsza jest w procentach, ta druga wyrażone w V. Bez względu za którą się zabieram, kupa... cały czas mam vcore procka 1.275v WTF? Wie ktoś o co tutaj chodzi? Czemu nie mogę regulować napięć, moze ta funkcja jest wyłączona? Ale skoro tak, to po co niby dawali te opcje w biosie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Jakim programem sprawdzasz napięcie na procu? Może cię okłamuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 musisz wykonac OC-DEBUG mod (przestawic zworke na mobo :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilM Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 capone--> bios tak pokazuje, cpu-z, everest, fox one (program od o/c tej płyty) oraz widze po możliwościach o/c, że nic się nie poprawia, dochodzi do 3.1ghz i dalej już zwiechy. Xtreme Addict --> a nie wiesz przypadkiem jak inaczej nazywa się ta zworka, w instrukcji obsługi nie ma info o takim jumperze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) OC Debug na foxie ? Pierwsze slysze. Ta mobo tak ma :D Jakbys poczytal watek na XS o niej to bys wiedzial, ze bez normalnego biosu, ktory notabene sie jeszcze nie pojawil nic nie zdzialasz. http://www.xtremesystems.org/forums/showth...ghlight=975X7AB Powodzenia. ps. - tu masz bios zmodowany : http://www.thetechrepository.com/showthread.php?p=15#post15 I jak mozesz to zrob foto w duzej rozdzielczosci PCB mobo, bo moze jakas nowa rev <_< Edytowane 2 Stycznia 2007 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilM Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) Hmm, więc czemu porobili te opcje, skoro i tak nie można regulować ;/. Edytowane 2 Stycznia 2007 przez KamilM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Hmm, więc czemu porobili te opcje, skoro i tak nie można regulować ;/.Pytaj mnie a ja Ciebie. Plyta bylaby ok, gdyby nie jej zwalony totalnie bios. Aha mnoznika tez sie nie da regulowac z biosu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilM Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Hmm, a więc spróbowałem go, nic nie pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Hmm, a więc spróbowałem go, nic nie pomogło.Albo PIN-Mod na cpu, albo raczej nic nie zrobisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilM Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Heh, co ciekawe, na tym zmodowanym biosie, mogę regulować napięcia pamięci ram oraz mostka NB, wcześniej nie mogłem :). Natomiast vcore nadal w miejscu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Heh, co ciekawe, na tym zmodowanym biosie, mogę regulować napięcia pamięci ram oraz mostka NB, wcześniej nie mogłem :). Natomiast vcore nadal w miejscu.Z tego co pamietam vcore nawet na tym modowanym nie dzialalo. Troche im nie wyszedl pomysl z cyfrowym zasilaniem i tutaj mozna chyba przyczyny upatrywac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...