Skocz do zawartości
R.i.P.

Need For Speed: Prostreet

Rekomendowane odpowiedzi

Need For Speed Porsche(PC) bardzo różnił się od porsche z Playstation?bo ja grałem w porszaki daaawno temu na ps-ce :):)

Jeszcze pytanko :)) Zainstalowałem undergrounda 1 i chce sobie pograc. niestety mam za DUŻO FPS!! :P ( na a3700 1gb ram i 7600gt)

W menu 250fps a w wyscigu do 120fps. Wszystko dzieje się za szybko. Tak nie da sie normalnie grac. Detale wszystkie na max, ma ktos pomysl jak spowolnic gre ?? :P

Edytowane przez PaBlO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pablo Vsync (synchronizacja pionowa) włącz w ustawieniach grafiki, powinno pomóc. U mnie pomaga.

W carbona grałem tylko demo i nie mam ochoty kupować oryginału. (hmm zabrzmiało dwuznacznie, sprostowanie: nie mam nawet ochoty sciągać go z siecie, zresztą nie ściągam z sieci gier) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najbardziej irytującą rzeczą w NFS jest to, że kolejne wersje gry robią pod tym samym silniikiem graficznym :wall: Ciągle ta sama grafika w każdej kolejnej wersji gry nie napawa mnie optymizmem co do następnych części NFS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może oni poprostu nie wiedzą co to silnik graficzny ... i myślą/są przekonani, że tworzą coś zupełnie nowego, fajnego dodając pare nowych opcji i modyfikując nieco mapy żeby się ludzie nie skapnęli za co kasę wywalają ...

cóż... podsumowując --> żal.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

Niee najlepsze jest to, że MW wygląda ładnie chodzi u mnie całkowicie płynnie 1280x960 AA4 i AF16 a Carbon chodzi 2 razy gorzej ;] nie wyglądając przy tym ładniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niee najlepsze jest to, że MW wygląda ładnie chodzi u mnie całkowicie płynnie 1280x960 AA4 i AF16 a Carbon chodzi 2 razy gorzej ;] nie wyglądając przy tym ładniej.

Właśnie to chciałem napisać :lol: Ten sam silnik, wszystko wygląda tak samo a chodzi o 50 % wolniej. Może oni rzeczywiście robią nowy silnik tylko, że im cały czas wychodzi to samo :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

Właśnie to chciałem napisać :lol: Ten sam silnik, wszystko wygląda tak samo a chodzi o 50 % wolniej. Może oni rzeczywiście robią nowy silnik tylko, że im cały czas wychodzi to samo :lol2:

Niech oni lepiej nic nie zmieniają bo mogą go jeszcze popsuć chyba, że mają taką taktykę MW chodzi dobrze przerobiony silnik w Carbonie chodzi cienko teraz będzie chodził tak jak w MW i powiedzą, że silnik jest o połowę wydajniejszy super optymalizację zrobili :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale w ogóle Most Wanted i Carbon są strasznie ograniczone i przy tym ogranicznają grajacych. Niech zrobią kilka map z różnych lokacji na całym świecie np. Lazurowe Wybrzeże, Egipt, Islandia, Hawaje, Wyspy na które dostajemy się po gigantycznych mostach jak w Japonii i jeszcze gdzieś tam. To by było urozmaicenie i powiew świeżego powietrza jak np. w TDU z Hawajami (to jedna wyspa w grze ale za to bardzo urozmaicona). A tu w NFSach dostajemy miasto w nocy czy tam w dzień i ciągle te same widoki, a wszystko zrobione jakby na siłę aby zapełnić mapę. Czujecie takie przygnębienie jak ja, gdy patrze na Carbona i Undergrounda? Choć ja lubie noc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

We recently reported about the rumours on several russian websites, that the next Need for Speed will carry the name Pro Street. Now Electronic Arts denied these rumours - the title of the next NFS is still a secret.

For hard facts we may have to wait until the official announcement, which might take place at the E3 (Electronic Entertainment Expo) in May in Los Angeles, or at the Games Convention in Germany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LCC to wlasnie BYLO piekne w nfs'ach. Z wyscigu na wyscig przenosiles sie w rozne zakatki swiata. Jak sobie przypomne trasy z nfsa 2,3,4 i porsche to.....brakuje tego strasznie w nfsie, watpie zebysmy jeszcze kiedykolwiek zobaczyli te zroznicowane trasy zamiast miasta noca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trasy w Porsche z kolei aż takie fajne nie były ;] Za to nfs 1, NFS hp1 i nfs 4 miały to coś.. Bardzo coś ;) (w 2jke nie grałem 6(hp2) imo gniot, chociaż był mclaren f1 ;] ) Teraz w tych grach tego brakuje a na dodatek realizm zamiast się zwiększać spada na łeb, na szyję. Może przynajmniej nazwa będzie mniej 3l_0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trasy w Porsche z kolei aż takie fajne nie były ;] Za to nfs 1, NFS hp1 i nfs 4 miały to coś.. Bardzo coś ;) (w 2jke nie grałem 6(hp2) imo gniot, chociaż był mclaren f1 ;] ) Teraz w tych grach tego brakuje a na dodatek realizm zamiast się zwiększać spada na łeb, na szyję. Może przynajmniej nazwa będzie mniej 3l_0

Mi nazwa Carbon mogłaby się podobać ( troche nielogiczne zdanie :) ) gdyby nie to że w serii od U1 carbon się kojarzył z czarną maską ;]

Następny NFS powinien być poprawionym NFS 1, od niedawna każda szanująca się firma samochodowa zrobiła remake swojego najlepszego modelu z czasów jego świetności ( Mustang GT, GT40, Viper, Maybach Exelero, Carrera GT i jeszcze np. Golf w którym bardziej chodzi o podejście a nei wygląd :) To samo Polo GTi nawet Lambo ma w planach Miure 200x ) Jednak tuning powinien zostać ale jakoś bardziej zepchnięty w jedno miejsce tj West Coast czy coś. Policja powinna być taka jak w Carbonie :) Zasada canyon race ale dla każdego regionu inna nazwa i wygląd tras.

W zasadzie co ja się będę rozwodził i tak tego nie zastosują ;] Ale nazwa musi być lepsza niż "Pro Street" i "Początek".... sam nie wiem ale coś mocnego :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Shiningami

Wersja konceptowa Miury już jest , tu masz zdjęcia :

http://www.netcarshow.com/lamborghini/2006-miura_concept/

Nie tylko firmy samochodowe zaczynają tworzyć nowe wersje klasyków , także w swiecie elekrtonicznej rozgrywki da się zauwazyć tą tendencję ( choć znacznie słabszą ) np. Settlers 10th czy C&C First Decade ( odpowiednick np. Lambo Countach zbudowanego z nowych części - blachy , zawieszenie , silnik itp. , z zewnątrz taki jak orginał w latach 80 ) .

NFS Anniversary mogł by też powstać .

Ostatnio marzy mi się taka wyścigówka -

200+ samochodów ( Ferrari , Lambo , BMW , Merc , Dodge , Ford , Shelby , Toyota , Nissam , Alfa Romeo , Mercury , Buick , Acura , Chevrolet itp )

Możliwość kompletnego ztunningowania auta ( wygląd , silnik , zawieszenie , koła , hamulce , skrzynia biegów , nadwozie etc. )

Do tego testy na hamownii , specjalne tory testowe , zabawa w dobieranie mieszanek paliwowych

Różne typy wyścigów - wyścig na 1/4 mili , wyścigi po tortach ala Indianapolis czy inne zamknięte tory , wyścigi miejskie do 15 km , wyścigi długodystansowe ( np. Katowice(DTŚ)-Chorzów (Miasto)-Zabrze(Miasto/DK88)- Gliwice (DK88/A4) - Wrocław )

Duża ilość krajów i lokacji ( np. w deszczu , rano , wieczorem , w nocy , w zamiecie , po lodzie przy - 30 , po słonej pustyni przy +40 i wiecej stopni ) etc.

Wpływ pogody na samochód i jego osiągi .

A do tego dobra ale działająca płynnie na starszych kompach grafika ( tak powiedzmy od 1.3 GHZ + 320 RAM + GF2TI/GF3 )

Dobra oprawa audio , w zasadzie tylko muzyczka w menu i w czasie jazdy + dzwięki aut i otoczenia , ale bez konkretnych nagrań od konkretnych wykonawców ( tak jak było w U1-Carbon ) .

Ech marzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo teraz to co niektórzy robią pod ilość... a powinni pod jakość... Powinni popracować ad swoim stylem itd... dopracować gre, wprowadzić unowocześnienia, dodatkowe opcje tak aby gra była świetna a nie Carbon zaraz będzie inne takie samo ale inne cudo a za chwile znowu to samo tylko tez troche inne. Bezsensu co robią niektóre firmy. Ostatnio oprócz firmy produkującej NFS-a wkurzyła mnie firma produkująca CoD 3 (Treyarch chyba) ale to nie ten temat... nie będę więc się rozpisywał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nfsgame.net sent us the following quote which supposedly came from EA:

Quote:

I just want to tell you that the game is now in ALPHA stage and it almost surely should be presented this summer at Los Angeles. I know, that we did not reveal much about the game at January as we were supposed to, but I did warn you that things in EA often change. I think that you very well know yourself from waiting for the demo of Carbon as a PC user for ages. Sorry about that. Its a issue you have to espouse. All the images that will probably pop-up on the internet the next few months and will be claiming that they are from NFS11 should be ignored, because they will be on 99% a hoax. Until we release any or rather until the game will be shown, please take those „screenshots" with a step back.I hope the long waiting for the next NFS will be for you worth it. EA is this time working really hard, trust me.You will be happy when you see all the new key features of the new title this summer. As always, be patient…

Whether the quote above really originates from EA cannot be confirmed.

E3 will be held from July 11.-13. while the latest NFS titles were traditionally announced between April and June.

Cieżko pracują :lol2: Ssie zobaczy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze EA sie postara ? :lol: imo nie ma szans z tdu jeżeli bedzie nadal taka badziewna fizyka (wiem ze to arcade ale przecież jazda ma sprawiać jakieś trudności i frajde a nie to co w carbonie i mw - chciaż w mw jeszcze dało sie grać)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli gra nie bedzie typu pr0 shit czy inne plastikowe gowno jak u,u2,mw,c tylko skreci w kierunku takim jak tdu to jest szansa, ze cos z tego bedzie, ale po co ja to pisze... wszyscy to wiedza, 50% uzytkownikow tutaj kocha wiejski tuning i plastikowe auta, druga polowa jak ja kocha egzotyki jak w tdu, a kolejne 10% (50+50+10=100) kocha inne amerykanskie jezdzace tylko prosto maszyny z 20l silnikami :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli gra nie bedzie typu pr0 shit czy inne plastikowe gowno jak u,u2,mw,c tylko skreci w kierunku takim jak tdu to jest szansa, ze cos z tego bedzie, ale po co ja to pisze... wszyscy to wiedza, 50% uzytkownikow tutaj kocha wiejski tuning i plastikowe auta, druga polowa jak ja kocha egzotyki jak w tdu, a kolejne 10% (50+50+10=100) kocha inne amerykanskie jezdzace tylko prosto maszyny z 20l silnikami :)

Coś ta matma kuleje :wink: I co ty chcesz od tuningu ? Ja go bardzo lubie i co z tego że jest wiejski, przynajmniej jest co robić , jakoś nie widziałem żeby ktoś stękał że w TDU są 3 stopnie tuningu mechanicznego jak w NFS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Imo tuning nie jest minusem im wiecej opcji tym lepiej nawet jak syf wychodzi ;]. Mnie martwi raczej model jazdy. To nie ma być sim ale musi się fajnie jeździć. Przecież fizyka z eRacera z 2001 roku jest dużo lepsze od nfsowej :?. To co carbon prezentował to juz w ogole był syf.

Ja tam mam nadzieje ze dzieki TDU i innej konkurencji EA wreszcie zrobi normalnego NFS'a ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najgorsza nie jest fizyka tylko klimat :mur:

Rozumiem wypuścić jedna grę dla 13latków ale nie 5 :mur:

Te miasta są koszmarnie nudne co :) Zero "życia" i nie chodzi mi tu oto żeby był duży traffic bo w nocy ciężko o taki :wink: Jakieś inne krajobrazy mile widziane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te miasta są koszmarnie nudne co :) Zero "życia" i nie chodzi mi tu oto żeby był duży traffic bo w nocy ciężko o taki :wink: Jakieś inne krajobrazy mile widziane.

Nudne budnyki, kwadratowe taxówki, vany; neonowe oświetlenia ulic........ bleeee :-? Przypomnijcie mi bo nie pamiętam, czy w NFS Porsche były "typowe obecnie dla ea" miasta?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

:lol2: ?

A co do reszty to się zgadzam. No i jeszcze dodam, że gra się uwstecznia bo ruchy kierowcy były już w Prosche a w carbonie i MW nic koleś siedzi i nie chce mu się nawet kierownicą machać przy skręcaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi