wargavoc Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Witam! W jakich okolicach można z niej wykrecić FSB przy c2d E6300? Ktoś sie orientuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Witam! W jakich okolicach można z niej wykrecić FSB przy c2d E6300? Ktoś sie orientuje?To nie jest forum dla wróżek, ale możesz we własnym zakresie popatrzeć się w kryształową kule, ułożyć pasjansa, powróżyć z fusów itp. mogę cię zapewnić że gdzieś w przedziale FSB266-600MHz, znane są wyniki grubo ponad 500MHz, niektórym oc kończy się już przy 400, niekoniecznie z winy płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 moja rev 1.01G na razie (ze względu na boxa na CPU) FSB457, przy uzyciu zima cooling FSB485 - niestety 24/7 liczy Seti i nie da się wytrzymać w domu przy otwartym oknie więc czekam na paczke z coolerkiem (od 22.XI - "kochana" poczta polska). byłem też kilka razy w windzie na FSB500 ale tempy proca w idle >60st.C powodowały dziwne zachowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 od 22.XI - "kochana" poczta polskaAuć :? byłem też kilka razy w windzie na FSB500 ale tempy proca w idle >60st.C powodowały dziwne zachowanieCzyje? :D BTW. Trochę już topiców o tej płycie było - jest sens drążyć niepotrzebnie kolejny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wargavoc Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 eee tzn tak... moja mobo przy biostarku 965PT szła bezproblemowo nawet 3,2GHz czyli około 460-470FSB wiec moge sie spodziewać podobnego wyniku na tej mobo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Z tego co wiem, to P5B-E kręci sie tak samo jak P5B, a P5BE-Plus tak samo jak P5B DLX. Tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 (edytowane) Jakie napięcie dawałeś na pamięci, bo do najnowszej (nie wiem czy dostępnej już w Polsce) rewizji, P5B i pochodne pozwalały tylko do 2,1V (jest na to V-mod) i to jest główną przeszkodą w oc. Poza tym jak już mówiłem oc zależy od szczęścia, zazwyczaj jeśli nic innego go nie ogranicza płyta bez modów dociąga do okolic 500MHz, na tym forum max co widziałem to 495, sam pokombinuję jak kupię lepsze pamięci, chłodzenie i zasilacz ;) Edytowane 5 Stycznia 2007 przez M4TEUSZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel7332 Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 (edytowane) Witam. Nie chcę zakładać nowego tematu więc zapytam tu. Otóż po podkręceniu proca i uruchomieniu kompa ponownie po zamknięciu systemu maszyna wyłącza się i po sekundzie włącza ładując system natomiast jeżeli zrobię reset przyciskiem na obudowie jest OK ( komp cały czas działa ) :blink: Drugim problemem jest dziwne włączanie się kompa. Po włączeniu listwy włączam sprzęt, a ten po ułamku sekundy wyłącza się i dopiero za drugim razem uruchomi się poprawnie. Nie występuje to jeżeli po jakimś czasie od zamknięcia systemu i nie wyłączeniu / włączeniu listwy próbuję go uruchomić. O co tu biega ? Procek jest stabilny na 3Ghz i dzieje się tak samo przy 2,4Ghz czy 2,6Ghz :blink: Ale nakręciłem. Mam nadzieję, że ktoś się zaczai. Pozdro. Edytowane 16 Stycznia 2007 przez Pawel7332 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Witam. Nie chcę zakładać nowego tematu więc zapytam tu. Otóż po podkręceniu proca i uruchomieniu kompa ponownie po zamknięciu systemu maszyna wyłącza się i po sekundzie włącza ładując system natomiast jeżeli zrobię reset przyciskiem na obudowie jest OK ( komp cały czas działa ) :blink: Drugim problemem jest dziwne włączanie się kompa. Po włączeniu listwy włączam sprzęt, a ten po ułamku sekundy wyłącza się i dopiero za drugim razem uruchomi się poprawnie. Nie występuje to jeżeli po jakimś czasie od zamknięcia systemu i nie wyłączeniu / włączeniu listwy próbuję go uruchomić. O co tu biega ? Procek jest stabilny na 3Ghz i dzieje się tak samo przy 2,4Ghz czy 2,6Ghz :blink: Ale nakręciłem. Mam nadzieję, że ktoś się zaczai. Pozdro. Też tak miałem, pomógł update biosu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel7332 Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Hmmm mam najnowszy -> 0807. Na 0706 jest tak samo :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...