loco_pl Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Podlaczylem nowy dysk Seagate Barracuda 320GB, nie mam stacji dyskietek wiec uruchomilem komputer z plyty z windowsem(XP Home), tam wykrylo ze dysk ma 137GB i tyle sformatowalo. Nie wiedzialem co dalej zrobic, polecono mi abym uzyl narzedzia Moj komputer/Zarządzaj/Zarządzania dyskami i tam "zrobisz co tylko chcesz". Ale nie moge zrobic wszystkiego co chce. Teraz mam sytuacje ze mam dwie niesformatowane partycje 130 i 170 gb i nie moge ich usunac bo pod prawym klawiszem myszy nie ma takiej opcji w tym narzedziu zarzadzanie dyskami. Sciagnalem partition magic 8 i disk director ale nic mi nie pomoga bo sa to wersje testowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Windows z sp2 załatwia sprawę, było parę takich tematów że tylko ~140gb... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loco_pl Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 A w jaki sposob "zalatwia sprawe" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) W taki że po zintegrowaniu SP2 z płytką instalacyjną Windowsa można bez problemu sformatować wiekszy dysk. Edytowane 2 Stycznia 2007 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) podczas instalacji systemu z SP1 lub bez SP, tworzysz partycje na tej przestrzenie która jest dostępna, tylko jedną dla systemu, jak system juz będzie zainstalowany dodajesz SP2 i zagospodarowujesz resztę dysku Edytowane 2 Stycznia 2007 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loco_pl Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) Niedlugo sciagnie sie Sp2 mam nadzieje ze pomoze, thx za odpowiedzi. edit: sciagnal sie ale nie skopiowal na dysk, pisze ze za malo miejsca ^_^ Sciagam od nowa. edit2: podczas uruchamiania instalatora SP2 (WindowsXP-KB835935-SP2-PLK.exe) wywala blue screen z kodem bledu 0x0000008e. Wczesniej czesto mialem niespodziewany blue screen z tym bledem ale lekko zmodyfikowalem komputer przy pomocy moich adidasow i problem zniknął. Czy istnieje jakis inny sposob? Jesli nie to chyba spedze jutrzejszy ranek na szukaniu cracka do partition magic. problem rozwiazany Edytowane 3 Stycznia 2007 przez loco_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bula i spula Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Tak na przyszłość to nie jest potrzebny sp2, wystarczy drobna modyfikacja rejestru: start>uruchom>regedit odnajdujemy klucz HKEY_LOCAL_MCHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Atapi\Parameters i ustawiamy wartość "EnableBigLba" na 1. Teraz wystarczy zrestartować komputer i windows powinien zauważyć resztę dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 jest inny ale lepiej jest zainstalować SP2, poza obsługą LBA 48bit dostajesz również poprawę bezpieczeństwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...