Skocz do zawartości
mah00ni

Be Quiet! Dark Power Pro 430 (bqt P6-430w)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam taki problem...

Nie mam możliwości podłączenia tego zasilacza do żadnego kompa.

Postanowiłem sprawdzić czy się uruchamia, podłączam do prądu i przełącznikiem ON/OFF uruchamiam. I tu pojawia się problem, zasilacz zaczyna kręcić wentylatorem (nie zwierałem pinów zielonego z czarnym we wtyczce ATX), po prostu zaczyna kręcić zaraz jak tylko pstrykne z OFF na ON z tyłu zasilacza.

Moje pytanie brzmi.. czy to normalne w tym typie?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W książce dołączone do zasiłki jest napisane:

"Should your mian board support speed read-out functions (tacho-signal), connect as a next step the corresponding be quiet! DARK POWER power supplies cable to your main board. Please refer to your main-board manual for apporopriate plug designations on your main board"

Zdjęcie z książeczki (pod tym tekstem co wyżej):

Dołączona grafika

Od pęka kabli, w skład których wchodzi wtyczka atx, p4 i p8, jest też kabelek (czarno biały 3pinowa wtyczka, srodkowy pin jest wolny), może to on po podłączeniu do płyty głównej nie bedzie pozwalal na uruchomianie wiatraka....?

Zdjęcie tego kabelka:

Dołączona grafika

Uzyskałem odpowiedź na innym forum od użytkownika, który posiada BTQ 530W, że to normalne.

Edytowane przez mah00ni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi