mrk_BaltazaR Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Witam, nie wiem czy dokładnie tutaj ten post powinien być, jeżeli jest OT to proszę go przenieść do innego działu. Mam neostradę 512, dwa kompy, jeden jest podpięty do firmowego modemu, drugi czerpie neta poprzez kabel sieciowy podpięty do pierwszego kompa. Wszystko działa bez zarzutu... no prawie wszystko... bo w Stracrafta jednocześnie nie da się pograć na Battlenecie. Pożyczyłem router Asmax 804u, podpiąłem swoje sprzęty i jeszcze gorzej wszystko działało, nawet zrywało połączenie z serwerem Battlenetu. Czy można coś z tym zrobić? Czy pomógłby inny router? Może to kwestia konfiguracji moich komputerów? Czy po prostu z jednego łącza nie mam szans na grę na Battlenecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 przekieruj port battle.net'u na jedna z maszyn powinno pomoc na batlu przynajmniej jedna osoba musi byc aktywna w meczu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrk_BaltazaR Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) Przekieruj? To znaczy co mam zrobić? Bo ja to nieco zielonkawy jestem w tematach sieciowych...;) Teraz już nie mam routera, tylko kabelek sieciowy między kompami, router to tylko chwilowo, dla sprawdzenia miałem. Edytowane 2 Stycznia 2007 przez mrk_BaltazaR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 witam i tak ma byc w BW nie pograsz przez ICS ( 1v1 wychodzi) ale juz 2v2 nie przez wiekszosc routerow tez nie - nic nie da przekierowanie portow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 w niektorych routerach jest nawet opcja ustawienia virtual servera dla battlenet - np w asusie wl500g Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 witam zgadza sie w dlinku tez fabrycznie ustawione ale... nic to nie daje :((( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 z tego co pamieta b.net sie tnie gdy regula maskowania jest jedna dla calej sieci czyli jak w iptables natowalo sie 192.168.1.0/255.255.255.0 to byla lipa jak dawales regulke dla kazdego adresu oddzielna to dalorade grac w stara ale na widzie chyba nie zrobisz tego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...