Skocz do zawartości
pipanol-pl

Wc By Pipanol Rev.6 & Small Mod

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ale sie narobilo juz tych rev. no ale moze to wina dla tego ze tak lubie zmieniac wc :) No wiec przejdzmy do rzeczy wc sklada sie z 2 blokow, chlodnicy, i pompki.

W sklad wchodzi:

Blok Cpu: PowerX

Blok NB: Alphacool NexXxoS NB-SLI 1

Pompka: Coolriver rev. 2

Chłodnica: BIX@2x120

Weże: Innovatek PCV 8/10

Złączki: SK 8/10

W przyszlosci blok na GPU jak sie dorobie :) ale narazie mi sie nie spieszy. Z napelnianiem ukladu to tragedia :(( napelnialem przez ten rezik w pompce. i ta woda wogule nie byla pchana. dopiero pozniej jak przechylilem pompke na bok wirnik dopiero zaskoczyl i zaczol sie krecic i pchac ta wode :). Ale i tak bardzo polecam ta pompeczke na samym poczatku bardzo mile mnie zaskoczyla i oby mi przez lata słóżyła

pare fotek na poczatek

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

jesli macie jakies pytania czy chcecie inne fotki to walcie smialo :)

MODZIK :D

to nie jest jakis duzy mod moim zdaniem maly ale gustowny i duzoo dajacy :) oczywiscie z czasem dodam troszke wiecej swiatelek i inne :)

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

na ten zwisajacy kabelek nie zwracajcie uwagi to do poprawki jeszcze :)

Ta czerwona (kieszen) to chlodzenie na dysk cos ala ferarri :lol: ale spelnia swoja role i to znakomicie dysk jest w zatoce 5,25" kieszonka zmniejsza ja na 3,5" a jednoczesnie male chlodzonko :) czarna siatke wykorzystalem z oslony glosnikowej. teraz juz spowrotem macie co komentowac :)

Edytowane przez pipanol-pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i po gwarze u SAMA :)

Wątpie :)

No niestety ale chyba Sam musisz na pompce napisać "korkiem odpowietrzać , nie napełniać"

Sam napełniałem układ przez korek i brzydko mówiąc myślałem że się ze**

Układ fajny ale GPU brakuje ;p Ile łącznie kosztował ten fajny zestaw ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i taka mala sprawa... ta pompa nie jest przeznaczona by SAMA wypchala powietrze z wc... zalewasz cale ciecza i wtedy odpalasz pompe... ech

w koncu doszedlem do tego :) wiec spoko :) na ukladzik ile wydalem w sumie to teraz nie wiem bo niektore czeci nie sa nowe no ale maly kosztorys moge zrobic:

CPU 100zl

NB 100zl

chlodnica 100zl

pompka 119 zl ;D

wiatraczek 40zl

weze:10 zl

Krocce 40zl

509 zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale mi chodzi o to że za węże ci więcej wyszła w ostatecznym rozrachunku ;p Zakładam 2 metry węża czyli 20 zł :) O to mi chodziło ;]

b.schludnie!

i małe pytanko o Coolriver rev. 2 czy po dłuższej pracy pompka nagrzewa się ??(obudowa itp.)przez to nagrzewa ciecz w układzie? :rolleyes:

nie

Edytowane przez banditos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

b.schludnie!

i małe pytanko o Coolriver rev. 2 czy po dłuższej pracy pompka nagrzewa się ??(obudowa itp.)przez to nagrzewa ciecz w układzie? :rolleyes:

nie pompka sie nie nagrzewa przynnajmniej jak do tej pory tego nie zaobserwowalem :)

pipanol, na dnie obudowy to co to? Folia chrom? Jeśli było w poprzednich rev. to sorry, ale nie śledziłem.

tak to folia chromowana przyklejona na kawalek dykturki poniewaz bezposrednio na obudowe nie wygladalo by to tak ladnie :)

PS. SAM przeslales mi dwie inne redukcje ;P 1/4--> 3/8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hah... Panowie... nikt z was nie widział tego tak jak ja... prawda Pipanolku :D...

Układzik bardzo ładny - ogromnie mi się podoba!!!

Po primo: czysto i schludnie

Secundo: estetycznie...

...a dalej drążąc... przede wszystkim z pomyślunkiem i ciekawą koncepcją.

Fakt, brakuje jeszcze bloczka na GPU... ale spokojnie z czasem mam nadzieje, że się dorobisz :D

Nie podoba mi się tylko jedna rzecz... wiem, że przy tym byłoby troszkę więcej roboty, ale zamiast stosować tekturkę, mogłeś pobawić się ze sklejką... ale to taki mały margines ;)

Poza tym wszytko "koko bongo" ;)... a i nawet z tą tekturką nie jest źle :D ;)

Pozdrawiam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe oki to juz podaje :)

STRES:

CPU: 36*C

NB: 31*C

odczyt z diody procesora: 44*C

IDLE:

CPU: 25*C

NB: 30C*

odczyt z diody procesora: 35*C

temperatura cpu i nb jest pobierana ze smartguardiana a temp. diody z core Temp.

aa jesli chodzi o ta sklejke i o przyklejenie na nia foli aluminiowej to to bylo by o wiele ciezsze do zrobienia i trzeba by bylo ja wiercic i szlifowac czego nie musialem robic w tekturce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi