pipanol-pl Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) Witam ale sie narobilo juz tych rev. no ale moze to wina dla tego ze tak lubie zmieniac wc :) No wiec przejdzmy do rzeczy wc sklada sie z 2 blokow, chlodnicy, i pompki. W sklad wchodzi: Blok Cpu: PowerX Blok NB: Alphacool NexXxoS NB-SLI 1 Pompka: Coolriver rev. 2 Chłodnica: BIX@2x120 Weże: Innovatek PCV 8/10 Złączki: SK 8/10 W przyszlosci blok na GPU jak sie dorobie :) ale narazie mi sie nie spieszy. Z napelnianiem ukladu to tragedia :(( napelnialem przez ten rezik w pompce. i ta woda wogule nie byla pchana. dopiero pozniej jak przechylilem pompke na bok wirnik dopiero zaskoczyl i zaczol sie krecic i pchac ta wode :). Ale i tak bardzo polecam ta pompeczke na samym poczatku bardzo mile mnie zaskoczyla i oby mi przez lata słóżyła pare fotek na poczatek jesli macie jakies pytania czy chcecie inne fotki to walcie smialo :) MODZIK :D to nie jest jakis duzy mod moim zdaniem maly ale gustowny i duzoo dajacy :) oczywiscie z czasem dodam troszke wiecej swiatelek i inne :) na ten zwisajacy kabelek nie zwracajcie uwagi to do poprawki jeszcze :) Ta czerwona (kieszen) to chlodzenie na dysk cos ala ferarri :lol: ale spelnia swoja role i to znakomicie dysk jest w zatoce 5,25" kieszonka zmniejsza ja na 3,5" a jednoczesnie male chlodzonko :) czarna siatke wykorzystalem z oslony glosnikowej. teraz juz spowrotem macie co komentowac :) Edytowane 5 Stycznia 2007 przez pipanol-pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Wszystko fajnie ale lepiej by to wyglądało bdyby wąż wychodzący z pompki wchodził w krócieć do chłodnicy bliżej boku (w ten co bardziej widoczny jest) a ten od nb w ten mniej widoczny ale to tylko kosmetyka a tak poza tym to 5-teczka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 no i taka mala sprawa... ta pompa nie jest przeznaczona by SAMA wypchala powietrze z wc... zalewasz cale ciecza i wtedy odpalasz pompe... ech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 no i taka mala sprawa... ta pompa nie jest przeznaczona by SAMA wypchala powietrze z wc... zalewasz cale ciecza i wtedy odpalasz pompe... echno i po gwarze u SAMA :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 no i po gwarze u SAMA :) Wątpie :) No niestety ale chyba Sam musisz na pompce napisać "korkiem odpowietrzać , nie napełniać" Sam napełniałem układ przez korek i brzydko mówiąc myślałem że się ze** Układ fajny ale GPU brakuje ;p Ile łącznie kosztował ten fajny zestaw ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 no i taka mala sprawa... ta pompa nie jest przeznaczona by SAMA wypchala powietrze z wc... zalewasz cale ciecza i wtedy odpalasz pompe... ech w koncu doszedlem do tego :) wiec spoko :) na ukladzik ile wydalem w sumie to teraz nie wiem bo niektore czeci nie sa nowe no ale maly kosztorys moge zrobic: CPU 100zl NB 100zl chlodnica 100zl pompka 119 zl ;D wiatraczek 40zl weze:10 zl Krocce 40zl ______________ 509 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Węże nie za tanio :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 no dobra przyznaje sie zaokraglilem 9.49 za metr i tyle wzielem :D i zostao mi jeszcze z 5 cm :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 b.schludnie! i małe pytanko o Coolriver rev. 2 czy po dłuższej pracy pompka nagrzewa się ??(obudowa itp.)przez to nagrzewa ciecz w układzie? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) Ale mi chodzi o to że za węże ci więcej wyszła w ostatecznym rozrachunku ;p Zakładam 2 metry węża czyli 20 zł :) O to mi chodziło ;] b.schludnie! i małe pytanko o Coolriver rev. 2 czy po dłuższej pracy pompka nagrzewa się ??(obudowa itp.)przez to nagrzewa ciecz w układzie? :rolleyes: nie Edytowane 2 Stycznia 2007 przez banditos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 banditos, węża to akurat jest malutko, więc zapewne 1 metr starczył pipanol, na dnie obudowy to co to? Folia chrom? Jeśli było w poprzednich rev. to sorry, ale nie śledziłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) b.schludnie! i małe pytanko o Coolriver rev. 2 czy po dłuższej pracy pompka nagrzewa się ??(obudowa itp.)przez to nagrzewa ciecz w układzie? :rolleyes: nie pompka sie nie nagrzewa przynnajmniej jak do tej pory tego nie zaobserwowalem :) pipanol, na dnie obudowy to co to? Folia chrom? Jeśli było w poprzednich rev. to sorry, ale nie śledziłem. tak to folia chromowana przyklejona na kawalek dykturki poniewaz bezposrednio na obudowe nie wygladalo by to tak ladnie :) PS. SAM przeslales mi dwie inne redukcje ;P 1/4--> 3/8 Edytowane 2 Stycznia 2007 przez pipanol-pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Gdzie kupowales te zlaczki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Samouszczelniajace sie... zgadnij gdzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 he oczywiscie ze u naszego podciwego wuja SAMA :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paul Cr@sh Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Hah... Panowie... nikt z was nie widział tego tak jak ja... prawda Pipanolku :D... Układzik bardzo ładny - ogromnie mi się podoba!!! Po primo: czysto i schludnie Secundo: estetycznie... ...a dalej drążąc... przede wszystkim z pomyślunkiem i ciekawą koncepcją. Fakt, brakuje jeszcze bloczka na GPU... ale spokojnie z czasem mam nadzieje, że się dorobisz :D Nie podoba mi się tylko jedna rzecz... wiem, że przy tym byłoby troszkę więcej roboty, ale zamiast stosować tekturkę, mogłeś pobawić się ze sklejką... ale to taki mały margines ;) Poza tym wszytko "koko bongo" ;)... a i nawet z tą tekturką nie jest źle :D ;) Pozdrawiam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 no żeby nikt dotąd nie zauważył że nie podano temperatur :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) hehe oki to juz podaje :) STRES: CPU: 36*C NB: 31*C odczyt z diody procesora: 44*C IDLE: CPU: 25*C NB: 30C* odczyt z diody procesora: 35*C temperatura cpu i nb jest pobierana ze smartguardiana a temp. diody z core Temp. aa jesli chodzi o ta sklejke i o przyklejenie na nia foli aluminiowej to to bylo by o wiele ciezsze do zrobienia i trzeba by bylo ja wiercic i szlifowac czego nie musialem robic w tekturce. Edytowane 8 Stycznia 2007 przez pipanol-pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...