vojt Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 (edytowane) Gainward taktowania: 640/860 - 3DMark 2005:10144pkt. Myślę że nieźle i dokonałem dobrego wyboru. GPU przy 650 już się tnie na smarku (niedowoltowanie??), a pamięci przy 869 się sypią (też ??). (chłodzone radiatorem aluminiowym) Panowie na jakich sterownikach jedziecie ? Ja używam fabrycznych z płytki: 91.47 Może są lepsze do tej karty, jeśli tak to jakie ? Chłodzenie powietrzem chyba za słabe, karta ma jeszcze zapas i spróbuję na wodzie ją jeszcze podkręcić, jak dostanę na gpu bloczek.(może ktoś już próbował ?) Edytowane 5 Stycznia 2007 przez vojt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Gainward taktowania: 640/860 - 3DMark 2005:10144pkt. Myślę że nieźle i dokonałem dobrego wyboru. GPU przy 650 już się tnie na smarku, a pamięci przy 869 się sypią. (chłodzone radiatorem aluminiowym) Panowie na jakich sterownikach jedziecie ? Ja używam fabrycznych z płytki: 91.47 Może są lepsze do tej karty, jeśli tak to jakie ? Chłodzenie powietrzem chyba za słabe, karta ma jeszcze zapas i spróbuję na wodzie ją jeszcze podkręcić, jak dostanę na gpu bloczek.(może ktoś już próbował ?) Nie jest za słabe przy def vcore. Przy zwiększonym vcore do 1.55v pewnie spokojnie by starczyło. Jeżeli są freezy po podkręceniu GPU to znaczy, że gpu ma za mało prądu. Trzeba zrobić vmoda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojt Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Ołówkowy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Ołówkowy ? Tak. Screeny z zaznaczonymi miejscami do malowania są w przylepionym temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Nie jest za słabe przy def vcore. Przy zwiększonym vcore do 1.55v pewnie spokojnie by starczyło. Jeżeli są freezy po podkręceniu GPU to znaczy, że gpu ma za mało prądu. Trzeba zrobić vmoda.Nie zawsze jesli sa freezy vgu pomaga ;) Zrobisz vgpu a OVP Cie wykopie i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojt Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) 1.Jakie napięcie jest podawane fabrycznie na tej grafice ? 2.Czy ktoś z posiadaczy tego modelu robił v-moda na swojej karcie ? i jakie są tego efekty ? (inaczej:czy są jakieś negatywne efekty ?) Edit: Założenie pożądnego radiatorka na pamięci pomogło, radiatorki się grzeją - ale to znaczy że dobrze odprowadzają ciepło. Edytowane 7 Stycznia 2007 przez vojt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Am.Staff Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 (edytowane) witam ja mam taki problem bo gdy wchodze do everesta i wchodza w zakladke ustawienia karty to mam opisane rdzen 521 i pamiec 1400 nie wiem czemu rdzen 521 skoro mam wlaczone standardowe ustawienia !!! a gdy chwile zostawie wlaczonego everesta w zakladce karty to rdzen nagle spada z 521 do 420 o_O??? a jak podkrecilem grafe na 600/1700 rdzen spada znowu za 521 i za chwile na 420?? a pamiec stoi twardo nawet nie drgnie??? czy mozliwe jest uszkkodzenie kaarty?? bo gry takie jak FEAR , PREY i prawie wszystkie strategie mi sie tna;/ a proca mam core 2 duo 1,86 i 1,5 g ddr2 667mhz plyte glowna gigabyte GA-965P-S3 Edytowane 14 Lutego 2007 przez Am.Staff Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...