Camouflage Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Witam. Kupiłem od kolesia płytę główną Asrock K7VT2, płyta była używana bardzo krótko jakiś rok temu. Zamontowałem ją do mojego kompa z procesorem duron 1200, grafą geforce2 MX400, pamięcią SDR 256 MB SpecTek 133 Mhz, zasilacz fortron 400 Wat i dyskiem Seagate 40 gb. Po zresetowaniu biosa i odpaleniu kompa nie włącza się wogóle monitor, chodzą wiatraki na procesorze i obudowie oraz na przodzie kompa świeciła się cały czas zielona dioda sygnalizująca pracę dysku, a także na początku świeci się czerwona dioda a po chwili gaśnie. Zworek na płycie ustawiony jest na 133 Mhz. Grafika oraz pamięć i zasilacz są sprawne ponieważ pracuje z nimi na codzień na płycie matsonic MS8137C. Nie jestem żadnym specjalistom od komputerów, dlatego zwracam się do kogokolwiek o poradę co jest nie tak. Z góry będę bardzo wdzięczny za każdą podpowiedź. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 (edytowane) Hymh na ale ten Duron to chyba jest na 100Mhz FSB jak ma mnożnik na 12 to by mu wychodziło 1600 przy 133Mhz. Może w tym tkwi problem. Jak nie to jeszcze oblukaj czy wszystkie kondy są całe, czy żaden się nie oberwał, a jak i to nic nie da to może flash biosa. Edytowane 3 Stycznia 2007 przez -=Qroń=- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morron Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 (edytowane) hehe dostalem wlasnie komputer z ta plytka na serwis objawy te same jak bedzie miejsce to zaczne robic na razie moge tylko powiedziec ze u mnie kondy cale Edytowane 3 Stycznia 2007 przez morron Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camouflage Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 (edytowane) Kondensatorki wyglądają ok, procek to fakt 100 mhz fsb więc dziś jeszcze popatrze za jakimś prockiem na 266 fsb. Dzięki, tak się właśnie domyślałem. Jaka jest jednak szansa, że zmiana procka na szybszy jednak wystarczy? Czy przyczyną może być coś innego? Po przestawieniu zworka na 100 Mhz FSB słychać tylko trzy krótkie, powtarzające się po krótkiej przerwie trzy razy sygnały po włączeniu kompa. I płyta ani rusz dalej. Na płycie, na której pracuję w tej chwili (MATSONIC MS8137C) zworek ustawiony jest na 100 Mhz, ale w biosie pamiątki ustawione są na 133 1 rank 4 bank jest to ta sama pamięć i procesor które wkładałem do Asrock K7vt2. I w tej płycie Matsonic sytuacja jest odwrotna, po przestawieniu FSB na 133, słychać owe trzy krótkie sygnały. Wydaje mi się, że na tym procesorze w tamtej płycie ASROCK po przestawieniu zworka na 100 Mhz płyta powinna pójść lecz tak nie jest :( Edytowane 3 Stycznia 2007 przez Camouflage Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morron Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 ja juz zrobilem tego k7vt2 co mi przyniesli siadly kondy na slawetnym geforce 4mx na tym matsoniku po przestawieniu na 133 to ci piszczy bo ten duren nie wytrzymuje takiego OC a powiem ci ze pokombinuj z grafa ja do tego asrocka wkladalem karte na pci i 9100 i nie chcial ruszyc dopiero na moim starym i wysluzonym geforce 2mx zadzialalo to nie jest na pewno wina tego ze proc jest za slaby ja na tym swoim odpalilem durnia 850 i dzialalo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camouflage Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) Niestety po wsadzeniu Durnia 1200 i pamiątki sdr 256 133 Mhz, geforce2 mx do tej płyty Asrock K7vt2 i ustawieniu zwora fsb na 100 Mhz, płyta piszczy Edytowane 4 Stycznia 2007 przez Camouflage Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camouflage Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Witam ponownie! Wsadziłem do tej płyty nowiutkiego Geforca 6200 Asusa oraz proca Athlon XP 2400+ efekt jest ten sam, mało tego: kupiłem taką samą płytę nieużywaną i znowu zupełnie taka sama historia. Dochodzę już chyba do obłędu Ale nie odpuszczę bo zależy mi na tej konfiguracji! Help Me Please Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...