Skocz do zawartości
humax5400

Toshiba Tecra A8 183 ... Chciałbym Więcej Ram-u ?!

Rekomendowane odpowiedzi

Więc, posiadam laptop Toshiba A8 183 ( Core2Duo 1,66 , 512 Ram , Grafa 128mb"pobiera z ramu"). Z tego co widzicie zostaje mi jakieś 384mb, a potrzebowałbym więcej.

Szukałem w instrukcji ale nie pisze jakie pamięci mogę użyć. Wiecie jakie kupić do mojego laptopa (512 DDR2 533mhz) ?? Chciałbym aby wszystko sprawnie chodziło.

Na stronie toshiby sprawdzałem, to były numery katalogowe produktów które będą pasować, ale w sklepach internetowych takich nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A sprawdzałeś np. przy pomocy everest'a jaką masz kość? Moja tecra miała kość samsunga 512 MB SO-DIMM PC533.

To jest ta kość

http://www.ipc-computer.de/product_info.ph...ducts_id=258532

BTW. Moja kość leży gdzieś w pudle od notebook'a i jest na sprzedaż.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie dobrze jest spytać sprzedawcy o to czy na pewno dana kość będzie współpracować z Twoim modelem.

Niestety czasem trzeba uwieżyć na słowo, jeśli się nie chce kupować kości dedykowanych (co jest imho bez sensu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A sprawdzałeś np. przy pomocy everest'a jaką masz kość? Moja tecra miała kość samsunga 512 MB SO-DIMM PC533.

To jest ta kość

http://www.ipc-computer.de/product_info.ph...ducts_id=258532

BTW. Moja kość leży gdzieś w pudle od notebook'a i jest na sprzedaż.

Moja też ma Samsunga, bo odkręcałem z tyłu klapkę : 512 Ram , kości samsung DDR2 533Mhz CL4 z tego co rozszyfrowałem ... a twoja jest dedykowana ?

Czemu chcesz ją sprzedać ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napewno jest dedykowana, to jest orygialna kość z tecry.

Rzuć okiem na moją sygnaturę i zobacz co mam w notebooku za kości pamięci.

Czy te kingstony co dokupiłeś to były pamięci dedykowane ? Powiedz gdzie kupowałeś , czy ktoś tobie je dopasowywał ?

ile byś chciał za te swoje 512ram ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi