Skocz do zawartości
wladziu_gse

Pomocy!problem Z Laptopem !

Rekomendowane odpowiedzi

Błagam pomozcie mi nie wiem co sie stalo jak wlacze laptopa to nie moge wejsc nawet do biosu wyskakuje tylko polecenie naduszenia F1 a jesli to zrobie notebook wlancza sie od nowa i po chwili jest czarny ekran i nic chcialem zrobic formata albo cos to jak nadusielm F1 nastepnie qwlaczyl sie do nowa i wysklcozylo ze dowolny klawisz spodowuje....... nadusilem i po chwili czarny ekran laptop chodzi ale czarny ekran i nic nie moge zrobic POMOCY potzrebuje go!!! do Pracy!!! mam laptopa firmy GERICOM dokladnej nazwy nie znam ale psoze o pomoc!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może spróbuj odłaczyć laptopa od prądu i od baterii. Odczekaj klika minut i włącz go. Jeśli to nic nie pomoże to albo ingerencja w bebechy (czyli np. wyjęcie zworki Biosu - może to pomóc) albo tylko serwis :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może spróbuj odłaczyć laptopa od prądu i od baterii. Odczekaj klika minut i włącz go. Jeśli to nic nie pomoże to albo ingerencja w bebechy (czyli np. wyjęcie zworki Biosu - może to pomóc) albo tylko serwis :(

No ale gdzie jest ta zworka bo to chyba bios takie jest moje zdanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobny problem miałem 3 lata temu, ale w stacjonarce - okazało się że padł RAM. Po wymianie RAMu wszystko działało prawidłowo jak dawniej. A spaliłem go przypadkowo, programując jakieś badziewie w C++.

U mnie to wyglądało tak:

po włączeniu kompa pojawiła się pierwsza strona wejściowa z biosem, po której zamiast dźwięku 'beep' pojawiał się czarny ekran monitora...

Stawiam na pamięć, że się przepaliła!

Edytowane przez misico

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi