Subvoice Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 (edytowane) Bloczek alphacoola po udanej zmianie barw w pracowni Samhaina ;) Wyglada IMHO dużo lepiej niz oryginał. Juz nie mogę sie doczekac na wodowanie :) Edytowane 1 Lutego 2007 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
add_ryan Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Cudnie, miodnie !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Ujdzie, ujdzie.... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Mojego Prisona też to czeka :) Potem i tak zmiana na Frosta. Rozumiem , że przy niklowaniu spód robiony jest na lustro ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Mojego Prisona też to czeka :) Potem i tak zmiana na Frosta. Rozumiem , że przy niklowaniu spód robiony jest na lustro ? tak jest robiony... przez producenta bloku ;) ja widzialem fotki wczesniej no i mialem to cudo w lapkach... sliczne jest! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 mniam :D tez szukam jakiegos fullcovera alphacoola, moglbys sie przyznac ile takie pidocwanie kosztuje ? cudenko poprostu, miodzik :D aaa na jaka grafe to jest blok ? pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Czeka to moj przyszly blok GPU od Misia, zrobi nawet miedziany top zeby caly mozna bylo tak ladnie wypicowac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 (edytowane) mniam :D tez szukam jakiegos fullcovera alphacoola, moglbys sie przyznac ile takie pidocwanie kosztuje ? cudenko poprostu, miodzik :D aaa na jaka grafe to jest blok ? pozdr W zasadzie z napisów na pudełku wynika, ze na serię 6800 - 7900, ale jest identyczny z tymi na Radeona. Rożnica polega na tym, że na radku jest zamocowany tylko na czterech srubach wokół chipa, a na nV jeszcze na dodatkowych 4. Link Link Edytowane 3 Stycznia 2007 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 ojj chyba mnie naszla ochota na przyniklowanie czegos ;D hehe fajne lusterko wyszlo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 wow pikny bloczek, a ile taka usługa ? chyba skusze sie na takiego alphacoolka :) gdzie go mozna zakupic i za ile ? pozdre Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Przeciez macie ta usluge w sklepie RN... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 (edytowane) Sam mozna CI podeslac bloki do takiej "przerobki" ? :) PS. Juz wszystko wiem - dzieki uprzejmosci Jarogniew :P Edytowane 3 Stycznia 2007 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narciarz Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Bloczek alphacoola po udanej zmianie barw w pracowni Samhaina ;) Wyglada IMHO dużo lepiej niz oryginał. Juz nie mogę sie doczekac na wodowanie :) Hej. Też mam ten bloczek i się zastanawiałem nad niklowaniem, a tu taka okazja zobaczyć go po tym liftingu :D hmm teraz to dopiero nie wiem czy niklować go czy nie. Z jednej strony mi się podoba, a z drugiej coś stracił ze swojego miedzianego wyglądu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 jak łatwo zdrapaći ten nikiel? Jedno zadrapanie np. igłą i jest już rysa do miedzi? Dałbym mój blok do niklowania na CPU, ale oring musze zakładać igłami więc boje się żeby nie złaził. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Wow, wygląda kozacko. Sam, czemu nie powiedziałeś że robisz coś takiego ? Już dawno temu bym swojego wysłał :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 jak łatwo zdrapaći ten nikiel? Jedno zadrapanie np. igłą i jest już rysa do miedzi? Dałbym mój blok do niklowania na CPU, ale oring musze zakładać igłami więc boje się żeby nie złaził. Raczej nie ma szans na zdrapanie tego. Wiąże sie bardzo mocno. Szczegóły pewnie Sam poda, ale ze swej strony mogę powiedzieć, że warstwa jest bardzo trwała. O złażeniu nie ma mowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 po prostu piknie :blink: ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Raczej nie ma szans na zdrapanie tego. Wiąże sie bardzo mocno. Szczegóły pewnie Sam poda, ale ze swej strony mogę powiedzieć, że warstwa jest bardzo trwała. O złażeniu nie ma mowy.Czyli trwałość możną porównać z IHSem od procka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Czyli trwałość możną porównać z IHSem od procka? nikiel to cieniutka warstwa (kilka nm) ktora sie 'wtapia' w miedz wiec jak porysujesz odpowiednio gleboko to zawsze beda rysy... czyszczenie niklowanej miedzi odbywa sie na splukaniiu woda i przetarciu szmatka - koniec! chyba ze jakies mocniejsze pasty to wiadomo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 no ladnie to wyglada ;] @sam czyli jesli przetre po bloku wilgotym palcem to nikiel zejdzie?? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 AAAAAA... Nikiel to jest METAL! On nie schodzi jak farba albo mazak! To jest powłoka galwaniczna taka jak chrom i jest wytrzymała! Samhain jak mówił o czyszczeniu powłoki to mówił o zmywaniu pasty z powłoki niklowanej a nie o zmywaniu niklu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 cudnie to wygląda - dorobie się tylko dobrych bloczków i podeśle je samowi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Tak wygląda bloczek po miesięcznym użytkowaniu. Borygo 50 - 50 Demineralka. Dyskutujecie na temat warstwy niklu. Zrobiłem mały test. Śrubokręt i jedziemy. Wynik ? Musiałem mocno docisnąć śrubokręt aby zarysować blok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Dyskutujecie na temat warstwy niklu. Zrobiłem mały test. Śrubokręt i jedziemy. Wynik ? Musiałem mocno docisnąć śrubokręt aby zarysować blok. Ała! Ale z tego, co widzę miedź nie wylazła. Czyli powłoka mocna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diverse Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Ale czy nie za gruba? Bo nikiel sam w sobie nie jest najlepszym przewodnikiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Ale czy nie za gruba? Bo nikiel sam w sobie nie jest najlepszym przewodnikiem. kilka nm... (nanometrow) nie jest za gruba i poprawia zdolnosci bloku, widac bylo po porownywaniu f2s vs f2s ver niklowana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diverse Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 No, ta rysa wygląda na więcej niż pare nanometrów, ale to już chyba czepianie się z mojej strony :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 No, ta rysa wygląda na więcej niż pare nanometrów, ale to już chyba czepianie się z mojej strony :-P sama warstwa niklu ma kilka nm, a jak on ta ryse robil nie mam pojecia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 W rzeczywistości ta rysa jest o wiele mniejsza. Postaram się zrobić odpowiednie foto(lepsze). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 zrób jeszcze kilka rys i prześlij zdjęcia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...