Kosiarz_1987 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 (edytowane) Jeżeli bloczek schlodzi mi moje cruciale na ultra-d a pózniej bez problemu bede go mógł przełożyć do P5B Deluxe i cruciali 2x1GB DDR2 to ja sie na takie coś pisze :D :D Edytowane 5 Stycznia 2007 przez Kosiarz_1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Jeden na dwie kosci to juz lepiej, mocowanie tez lepsze niz w wersji jedno kostnej. Musze sobie cos takiego zrobic..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Ale czy ta niewielka regulacja rozstawu kosci wystarczy? Fajnie by bylo zeby ten bloczek pasowal na DFI, ale tez na jakies mobo pod c2d z innym rozstawem pamieci. Chodzi mi o odleglosc miedzy slotami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Kurka wodna, gdyby nie to ze padla mi plyta glowna i kase musze na nia wyrzucić i na nowego proca to kupilbym takie bloczki na bank. W tym miechu napewno nie, w przsyszlym juz pewniej. Tym bardziej ze bloczek uniwersalny wiec wydatek jednorazowy na wiele lat. Tylko Misiu zaproponuj atrakcyjna cene ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Ale czy ta niewielka regulacja rozstawu kosci wystarczy? Fajnie by bylo zeby ten bloczek pasowal na DFI, ale tez na jakies mobo pod c2d z innym rozstawem pamieci. Chodzi mi o odleglosc miedzy slotami. Przecież pisałem, ze trzebaby może płytkę montażową z 25 mm na 30-35 mm rozszerzyć dla większej kompatybilności... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Ale czy ta niewielka regulacja rozstawu kosci wystarczy? Fajnie by bylo zeby ten bloczek pasowal na DFI, ale tez na jakies mobo pod c2d z innym rozstawem pamieci. Chodzi mi o odleglosc miedzy slotami. No wąłsnie o tym pisałem 2 posty wyzej :D zeby bloczek byl uniwerslany noi własnie zyby pasował na DFI i P5B Pamietać trzeba też o tym ze pomiedzy pamieciami na dfi jest luka na jeden slot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Też bym kupił ten bloczek ale w święta zacząłem robić własną wersję więc już chyba skończę, a jak nie wyjdzie to zamówię u Ciebie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 mattnick - jesli bedzie pasowal na kosci w dualu na dfi sli-d (1 i 3 slot) to mozesz mnie dopisac do listy. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 może zróbmy ogólnoforumowe mierzenie odstępów między slotami ?? Łatwiej będzie coś ustalić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diverse Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Mocowaniem się przejmujesz ?? A jaki masz pomysł na zrobienie tego ?? <tu jest łobrazek> Mówiąc mocowanie właśnie o to mi chodziło :) Dałoby jakiś efekt(poza usyfieniem kości) gdyby przy mocowaniu bloku na ram napaćkać do środka pasty sylikonowej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dk75 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 No wąłsnie o tym pisałem 2 posty wyzej :D zeby bloczek byl uniwerslany noi własnie zyby pasował na DFI i P5B Pamietać trzeba też o tym ze pomiedzy pamieciami na dfi jest luka na jeden slot Może na twojej ale na mojej (Infinity) już nie. DUAL są wpinane w slot 1 i 2. Dlatego się zastanawiam nad zestawem Alphacool MCX... ale ze względu na jego cenę i moją niedawną przesiadkę z socket462 na AM2 to jeszcze jakiś czas będę się zastanawiał ;PPPp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 A może byśmy zmierzyli jakie odległości oraz co i jak...żeby jakąś finalną wersję utalić (najciaśniej-najszerzej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Fajna rzecz, ale jeżeli sloty są tak jak na tej fotce powyżej, obok siebie?? :? Nie można zrobić takiego bloczka co by wchodził jeszcze pomiędzy ramy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 (edytowane) to chyba proste kupuje ten na kogo plyte wejdzie i juz po klopocie przeciez nikt nikomu nie wciska na sile. tytaj chlopaki robia akurat taki bloczek moze innym razem zrobia cos podobnego do Alphacool MCX Edytowane 5 Stycznia 2007 przez pipanol-pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 chodzi o to że niewiadomo jeszcze jaki rozstaw. Dlatego prosiłem o wymiary...ech... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 a czy ten bloczek (ktory macie zamiar robic)nadaje sie tylko do pamieci gdzie uklady sa monowane obustronnie (po obu stronach pcb)? pytam tylko z ciekawosci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 jak na razie chyba tak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 (edytowane) pierwszy blok moglby byc na stale (na 1 slot), a drugi moglby miec dwie pozycje (pierwsza na 2 slot, a druga na 3 slot) Edytowane 5 Stycznia 2007 przez teges Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 (edytowane) pierwszy blok moglby byc na stale (na 1 slot), a drugi moglby miec dwie pozycje (pierwsza na 2 slot, a druga na 3 slot)Mógłbybyć tylko jakbyś tam ram wcisnął ?? a poza tym slot slotowi nierówny :) Dlatego prosiłem abyście pomierzyli odległości Edytowane 5 Stycznia 2007 przez mattnick Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 (edytowane) Mógłbybyć tylko jakbyś tam ram wcisnął ?? a poza tym slot slotowi nierówny :) Dlatego prosiłem abyście pomierzyli odległości Zaraz przemierzę na dfi odległosc pomiedzy 1 i 3 slotem tylko mi PI skonczy liczyc :D Edytowane 5 Stycznia 2007 przez Kosiarz_1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Super...bez tego nie ruszymy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 (edytowane) Przelicze odległosc od poczatku pierwszego slotu do konca 3 tylko niech mi PI skonczy liczyc bo juz jestem podniecony [OT]moje DDR z podpisu własnie na 290 MHZ sie testuja [/OT] Edit Odległość na DFI pomiedzy poczatkiem 1 slotu a końcem 3 wynosi 38mm :D Edytowane 6 Stycznia 2007 przez Kosiarz_1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 a może zmierzyłbyś od wejścia do wejścia ?? albo od końca ramu do końca ?? To nam nic nie daje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 mattnick jutro postaram sie pobrac wszystkie wymiary ze swojej dfi i wysle Ci pw, jedna plyte bedziesz mial z glowy, a mysle ze jest popularna na forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Mocowanie bedzie miało duzy zakres wiec mysle ze nie bedzie problemu z kompatybilnoscia A ja własnie z kolega mattnick ciezko pracuje i obmyslam bloczek :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 (edytowane) a może zmierzyłbyś od wejścia do wejścia ?? albo od końca ramu do końca ?? To nam nic nie daje no oki zaraz to pomierze nie ma problemu tylko PC wyłoncze i zaraz podam wszystkie wymiary od wejscia do wejscia chodzi ci od szczeliny gdzie wpinasz ram jesli dobrze zrozumialem DFI ultra-d Pomiedzy szczelinami na wpiecie ramu w slotach pomarańczowych 31mm Cały RAM poczatek 1 slotu koniec 4 48mm Odległosci w zółtych slotach sa takie same jak w pomarańczowych Edytowane 7 Stycznia 2007 przez Kosiarz_1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 supcio tylko czy jak mierzyłeś całość to już nie mogłeś zmierzyć od dziury do dziury ?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 zrobcie wersje na 4 pamieci :D bedzie trudniej ale chyba jako pierwsi wykorzystacie mozliwosci bloczku na pamiec w 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 a możesz siedzieć cicho ?? :) zmierzyłbyś najpierw może odległość w slotach na płycie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 pozniej zmierze to Wam podam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...