fer Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 ktos wie co sie dzieje ze Benq 91GP zostal wycofany z sprzedazy? Nie idzie go kupic nigdzie w krk, w hurtowniach tez brak :mur: niby ma wyjsc nastepca 91GP czyli 93GP ale cisza o nim... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość f.e.a.r. Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Właśnie doszedłem do wniosku, że monitor ma mi jescze w przyszlosci sluzyc do x360 albo jakiejs pochodnej konsoli ;> Czyli jednak pasuje wziac TN skoro jest lepszy do filmow i gier. Do pracy z tekstem tez :] ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeDAN Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 (edytowane) ktos wie co sie dzieje ze Benq 91GP zostal wycofany z sprzedazy? Nie idzie go kupic nigdzie w krk, w hurtowniach tez brak :mur: niby ma wyjsc nastepca 91GP czyli 93GP ale cisza o nim... Jeszcze są http://www.gral.pl/preview/BenQ/Benq19_cal...o-czarny_69.php i jestem bardzo bliski kupna tego monitorka, moge wydać około 1000zł. Dużo gram + filmy ale mam problem. Podobno gry = TN , no dobra ale zależy mi cholernie na dużym kącie widzenia podczas oglądania filmów a to oferuje MVA. Co w takim wypadku 0o ? Edytowane 7 Kwietnia 2007 przez MeDAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Jeszcze są http://www.gral.pl/preview/BenQ/Benq19_cal...o-czarny_69.php i jestem bardzo bliski kupna tego monitorka, moge wydać około 1000zł. Dużo gram + filmy ale mam problem. Podobno gry = TN , no dobra ale zależy mi cholernie na dużym kącie widzenia podczas oglądania filmów a to oferuje MVA. Co w takim wypadku 0o ?Kąty w MVA są dosyć duże jednak przy niewielkich już następuje srebrzenie czerni co prowadzi między innymi do spadku kontrastu. Zresztą jak poważnie myślisz o filmach to kup 16:10 a nie 5:4 ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw7 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Witam, obecnie się zastanawiam nad 2 LCD: SAMSUNG SM 931BW i BenQ FP91GP. Najczęściej korzystam z neta i gram. Co radzicie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosu001 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Witam, obecnie się zastanawiam nad 2 LCD: SAMSUNG SM 931BW i BenQ FP91GP. Najczęściej korzystam z neta i gram. Co radzicie??Musisz zdecydować się co wolisz, panoramę czy tradycyjny 4:3. Z podanych wyżej monitorów, większość osób na pewno poleci Ci BenQ FP91GP, przede wszystkim ze względu na matrycę. 931BW posiada zwykłą TN, zaś BenQ - MVA (zdecydowanie lepszą). W grach lepiej sprawują się panoramy. Co do nomalnej pracy to kwestia przyzwyczajenia. 19" panoramy mają mniejszy obszar roboczy od tadycyjnych 19". To czasami może przeszkadzać. Generalnie najlepiej zdecydować się na panoramę, tylko większą - 20,1", bądź 22". Jednak takie modele kosztują pzynajmniej 1200zł. Jeden usiądzie przed panoramą i się zakocha, drugi zaś powie, że już nigdy z niej nie skorzysta :wink:. Może przejdź się do jakiegoś sklepu komputerowego i przetestuj na czym lepiej Ci się pracuje. Gdy już podejmiesz wybór panorama vs. 4:3 wybierz z tych dwóch LCD, które podaleś na początku. Są to chyba najlepsze monitory w swoim przedziale cenowym, no i oczywiście w swojej klasie (widescreen i 4:3). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw7 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 (edytowane) Niektóry mówią że Benek trochę smuży podczas grania.... <_< a nie którzy że wcale. Sam już nie wiem. Co do SAMSUNGA ma tą TN'kę, ale za to czas reakcji wynosi 2ms i kontrast 2000:1. Jestem ciekaw czy można go przekręcić o 180 stopni? P.S. Czy praca w Wordzie jest komfortowa na panoramach?? Edytowane 9 Kwietnia 2007 przez dw7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 (edytowane) sąsiad ma właśnie tego samsunga SyncMaster 931BW, imho rewela w tym przedziale cenowym ... :D Ja juz sobie zamówiłem i czekam z niecierpliwością ... tu coś w temacie kątów widzenia ... 1 2 3 4 5 Edytowane 9 Kwietnia 2007 przez beriam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 [...]ale za to czas reakcji wynosi 2ms i kontrast 2000:1. Czas reakcji zdecydowanie na korzyść samsunga i z tym się zgodze, ale 2000 : (~)2,5 = 800 Dla przypomnienia, Benq ma kontrast 1000:1 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Czy jest jakiś dostępny na rynku 19" 4:3 na matrycy TN III generacji ?? Z tego co reklamują to SyncMaster 931BW / 206BW / 226BW są na tych matrycach - ale potrzebny jest 4:3 / 5:4 a nie wide .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw7 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Tak wiem ten kontrast 2000:1 jest nierealny - dynamiczny. Może ktoś mi powiedzieć czy ten samsung da się obrócić w pionie i czy w panoramach komfortowo się pracuje z tekstem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Co lepiej kupic: Samsung SM931BF czy Samsung SM931C ?? Zastosowanie to normalna praca + gry typu css, RBR, rFactor ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...