Palmer Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Witam, Tak sobie pomyślałem czy aby przypadkiem nie mam podłączonej karty graficznej do tej samej 12V linii zasilacza. Posiadam model S12-430 Rev.2. Czy tak naprawdę to jest jedna linia, a nie dwie niezależne i zasilacz sam sobie radzi z podziałem obciążenia? I jeszcze jedno pytanie. Tak sie zastanawiam czy byłoby możliwe poprawne działanie kompa, jeśli do 4 pinowe gniazdko zasilające P4 na płycie S478 nie byłoby zasilane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) W tym zasilaczu jest jedna linia 12V "sztucznie" rozdzielona na 2 (osobne zabezpieczenia). Wiec niema znaczenia jak co podpinasz. Co do drugiego pytania to skoro masz napisane w instrukcji, że trzeba podłączyć... Edytowane 4 Stycznia 2007 przez muzycom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palmer Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Dzięki za odp. :-) Oczywistym jest, że nie zamierzam tej wtyczki rozłączać, niemniej próbuję znaleźć jakąś rozsądną przyczynę fluktuacji napięcia vcore, bo a nóz widelec to jest przyczyną. Stąd właśnie moje pytanie. Płyta główna ma zasilanie 4-fazowe, ale może tez któras z faz padła, jak myślisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Bardzo byś ułatwił sprawę gdybyś podał swój konfig komputera. (Płyta główna, procesor karta graficzna ). Właściwie powinieneś od tego zacząć ;) albo edytować sobie sygnaturkę. Napisz też proszę jak wyglądają te fluktuacje napięcia i czym je mierzysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palmer Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Hej, Konfig i problem szczegółowo opisałem w wątku o płycie ABIT IS7/IC7 Niestety owe fluktuacje obserwowałem w programach MBM6, CPU-Z lub BIOS-ie. Nie mam tak dokładnego multimetru, a poza tym byłoby to dość kłopotliwe pomierzyć vcore, wyciagając wszystko z budy. Jakbys wpadł na jaieś rozwiązanie, daj znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Nie ma innego rozwiązania niż pomiar multimetrem. Nie dotarło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palmer Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Nie ma innego rozwiązania niż pomiar multimetrem. Nie dotarło? A czy ja poddałem to w swojej wypowiedzi w wątpliwość? Nie? To nie dotarło do mnie tylko Twoje pytanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) Możesz mieć stabilne napiecia nawet o tym nie wiedząc ;) Tak więc pomiar z moleksów Cię czeka oraz v-core na płycie. Edytowane 8 Stycznia 2007 przez muzycom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Witam Podepnę się tutaj Ostatnio padł komputer. Do wymiany poszła karta graficzna i płyta główna. Teraz jadę na pożyczonej karcie i płycie i co jakiś czas zaliczam zwiechy. Nie podoba mi się napięcie, wiem że czujniki na płycie nie są dokładne, ale wydaje mi się że przed awarią wyglądało to o wiele lepiej. Zasilacz SeaSonic S12 600 W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Napięcia mierzy się miernikiem, a nie softem!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palmer Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Ojej, aż takie napięcie na procku, czy nie powinno byc o połowę niższe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 trzeba mieć miernik i trzeba wiedzieć jak :) te na procku to jakieś przekłamanie, w biosie ustwione mam na 1.35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 te na procku to jakieś przekłamanie, w biosie ustwione mam na 1.35A reszta to już nie jest przekłąmanie? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Co za koleś... n/c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Co za koleś... n/c nie każdy pozjadał wszystkie rozumy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Rozumy nie, ale od odrobiny myślenia głowa cię nie zaboli. Z resztą linki masz podane w FAQ i za takie posty od modera powinny ci polecieć procenty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 nie każdy pozjadał wszystkie rozumy Musisz zrozumiec 1 rzecz. W odczytach softwarem problem nie polega na tym ze sa "troche niedokladne" ale sa calkowicie z kosmosu, wiec na te cyferki w ogole nie nalezy patrzec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...