Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

fi5h : nic dodać nic ująć ,zgadzam sie w 100%

Kaeres : człowieku odpuść sobie te forum ,znajdź sobie inne gdzie bedziesz mógł bić rekordy ilości postów bo widze ,że sie tym szczycisz. Twoje teksty są bezwartościowe i do tego jest ich mnóstwo w każdym temacie. Zwykle są to jakieś docinki lub uszczypliwe i ironiczne uwagi pod adresem ludzi posiadających procki AMD. Ktoś prosi o rade bo coś mu np. nie działa a ty się nabijasz ,że ma on durona. Nie widziałem ani jednego twojego posta ,który by wniósł coś sensownego do rozmowy ,jak przychodzi do konkretów to nie masz nic mądrego do powiedzenia.

Zasada jest prosta nie wiesz to nie mówisz. U ciebie jest na odwrót im mniej masz do powiedzenia tym więdzej gadasz , człowieku to jest LAMERSTWO nic innego !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej no dobra ale po co mam sie jarac prockiem ktorego bede mogl miec dopiero za kilka lat? nie rozumiem cie teraz. Wy chyba kupiliscie Intela dlateg ze ma juz 3.0ghz i myslice ze wasze procki sa the best

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaeres : człowieku odpuść sobie te forum ,znajdź sobie inne gdzie bedziesz mógł bić rekordy ilości postów bo widze ,że sie tym szczycisz. Twoje teksty są bezwartościowe i do tego jest ich mnóstwo w każdym temacie. Zwykle są to jakieś docinki lub uszczypliwe i ironiczne uwagi pod adresem ludzi posiadających procki AMD. Ktoś prosi o rade bo coś mu np. nie działa a ty się nabijasz ,że ma on durona. Nie widziałem ani jednego twojego posta ,który by wniósł coś sensownego do rozmowy ,jak przychodzi do konkretów to nie masz nic mądrego do powiedzenia.

Zasada jest prosta nie wiesz to nie mówisz. U ciebie jest na odwrót im mniej masz do powiedzenia tym więdzej gadasz , człowieku to jest LAMERSTWO nic innego !!!

zgadza się. Kaeres gadasz takie głupoty bo chyba denerwuje cię że nie masz P4 a inni mają AMD i to szybsze od twojego :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D 100% się wszystko zgadza :D - nigdy nie miałem AMD, a wtej chwili przesiąde sie na <span style="color:red;">[ciach!]</span>ianego Cela T firmy która ma mnie w [gluteus maximus], bo gdyby dbała o klienta to nie musiałbym wyrywać jakiś tam nóżek a innych łączyć tylko po prostu wsadziłbym go w starą płyte.

AMD prowadzi o niebo lepszą politykę wobec klienta, a i tylko dzięki AMD tego cela kupie w miare rozsądnej cenie.

A jak ktoś sie jara procem który kosztuje grubo ponad średnią krajową to albo jest dzieckiem - marzycielem, albo .... (dla mniej kumatych mam na myśli pIV na szynie 533)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, nie jestescie lepsi. Powtarzanie tego samego przez pol starego forum i cale nowe tez sie znudzi (chodzi mi o bronienie sie jakims parametrem wydajnosc/cena - n.u.d.a.)

Pojawianie sie slowa lamer pod moim adresem juz mnie nawet nie rusza - kiedys tak (poprostu przezwiska lamer od lamera sie nie boje i mam gleboko w d..nosie)

A i slowo gowno tez jest popularne w slangu AMD-owcow. Hmm, ja mam swoja teorie na temat pochodzenia wlasnie tego slowa w Waszych postach :)

Poprosze chyba o zmiane nazwy topica bo niektorzy AMD-owcy nie kumaja o co w nim chodzi i bedzie trzeba go dopasowac do Was.

I prosze moderatora o zamkniecie mojego topica :):):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogę zrozumieć czego wy chcecie od Kaeresa, koleś zapuszcza jakieś linki z testami mniej lub lepiej zrobionymi, bez konieczności szukania możecie sprawdzić co o tym myślą inni, a wy za każdym razem kiedy pojawi się jakieś porównanie na niekorzyść AMD wszczynacie rozrubę i wychodzą z tego dziwne rzeczy. Jak nie chcecie takich postów czytać to nie czytajcie nikt was nie zmusza, a tu się okazuję że ten Topic ma najlepszą oglądalność

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem szczerze ze wam wszystkim sie nieco dziwie, dlaczego ?? a dlatego ze bijecie sie o cos bezsensownego, nie chce tu stawac po niczyjej stronie, ale to wszystko robi sie nieco smieszne, bo czesc postow mija sie nie tylko z tematem, ale i z forum. Ktos tu chwalil sie niedawno ze mial ponad 1200 postow, fajnie, ale to o niczym nie swiadczy, a napewno nei o tym ze pomoga mu one przekonac kogos do swojej teori w walce itela z amd. Ja ze starego forum przeszedlem tu niedawno i jak widac mam niewiele postow, jednak jak kazdy zwas je nieco przesledzi to z pewnoscia zauwazy ze wypowiadam sie tylko wtedy gdy jestem w stanie cos ciekawego napisac, a napewno nie bije postow rzucajac obelgami na innych. Tak wlasciwie to nie czytalem ostatnich 20 postow w tym topicu bo powtarzaly sie nagminnie wiec przelatuje tylko do tych ciekawszych :D

Jesli zas chodzi o Kaeresa to jego sprawa jesli uwaza ze Intel jest lepszy od AMD, ani ja na tym nie strace , inni userzy amd tez nie straca no i sam producent mysle ze tez jakos to przeboleje.

Oczywiscie popieram jak najbardziej dyskusje na takie tematy i prowadzenie potyczek na forum zarowno przez intelowcow jak i amdkowcow o ile odbywaja sie one w formie kulturalnej. Moim zdaniem jak ktos juz musi drugiego obrzucic miesem to oznacza ze nie ma albo argumentow albo powinien zmienic nieco topic i pisac o czyms o czym ma pojecie. To ze nie zgadzam sie z Kaerese, nie oznacza ze nie zamierzam z nim polemizowac, a takze z kazdym innym o ile dysponuje on jakimis konkretnymi argumentami.

Tak wiec Kaeres czekam na jakies argumenty i tezy, a takze od innych. Jak beda mi przeciwne to postaram sie je odeprzec swoimi jakimis sensownymi przemysleniami.

Na zakonczenie prosze was byscie sie nie bluzgali i nie walili tyle krociutkich 2-5 wyrazowych postow, poniewaz nie chce mi sie przewijac ich wszystkich, z gory dziekuje i pozdrawiam ... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wiec Kaeres czekam na jakies argumenty i tezy, a takze od innych. Jak beda mi przeciwne to postaram sie je odeprzec swoimi jakimis sensownymi przemysleniami.

Na zakonczenie prosze was byscie sie nie bluzgali i nie walili tyle krociutkich 2-5 wyrazowych postow, poniewaz nie chce mi sie przewijac ich wszystkich, z gory dziekuje i pozdrawiam ... :D

Już tak próbowałem, dostaniesz odpowiedź, żebyś stąd spadał jak Ci sie nie podoba..., albo że taki topic jest nie dla takich jak Ty więc nie czytaj ... To jest walka z wiatrakami!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już tak próbowałem, dostaniesz odpowiedź, żebyś stąd spadał jak Ci sie nie podoba..., albo że taki topic jest nie dla takich jak Ty więc nie czytaj ... To jest walka z wiatrakami!

Nie, wrecz przeciwnie. Kolega fi5h pisze do rzeczy. Mozna z nim widze konstruktywna rozmowe przeprowadzic. Co z checia czynie :)

DO fi5h - Nie chodzi mi nigdy o bluzganie na AMD. To ze to czynie, to wina bezsensownych odpowiedzi na moj topic. Poprostu reaguje. To, ze Intel ma ceny takie jakie ma nikt mi nie musi mowic wciskajac przed to kilka slow obrazliwych. Post jest o najszybszym procku swiata wiec nie bede patrzal na jego cene tylko z tego wzgledu, ze mnie nie stac. Wiadomo, ze kupilby go tylko snob albo szaleniec w tej chwili. W przyszlosci jak zobacze athlona szybszego od PIV to zamiesci sie topic, ze intel przegrywa i bedzie znow ciekawa rozmowa (klotnia).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DO fi5h - Nie chodzi mi nigdy o bluzganie na AMD. To ze to czynie, to wina bezsensownych odpowiedzi na moj topic. Poprostu reaguje. To, ze Intel ma ceny takie jakie ma nikt mi nie musi mowic wciskajac przed to kilka slow obrazliwych. Post jest o najszybszym procku swiata wiec nie bede patrzal na jego cene tylko z tego wzgledu, ze mnie nie stac. Wiadomo, ze kupilby go tylko snob albo szaleniec w tej chwili. W przyszlosci jak zobacze athlona szybszego od PIV to zamiesci sie topic, ze intel przegrywa i bedzie znow ciekawa rozmowa (klotnia).

Nie wierze własnym oczom :D zobaczymy co z tego wyjdzie

:) :) Wielki Brat patrzy i bacznie obserwuje :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj Kaeres. Po prostu twój temat jest nieco śmieszny. Zapodajesz linki na testy najwydajniejszego procka świata (jak sam to określiłeś). I jest git ,sam chętnie je dokładnie obejżałem bo byłem ciekaw jaki jest ten tytułowy power intela.

Jednak było pewne ,ze jak ty otwożyłeś ten temat , jako największy maniak intela na tym forum ,będziesz go bronił jak lew.

Wszystkim chodzi o to ,że może i ten p4 jest najwydajniejszy ale jego zwyciestwo nie jest w jakimś miażdżącym stylu.

Do tego , to co już pisałem, test pojawia sie tuż przed premierą Tberdów , procków które mogą zmniejszyć dystans różnicy w wydajności albo obrócić go na swoją korzyść.

PO PROSTU INTEL , NIE MA SIĘ CZYM PODNIECAĆ

:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najszybszy procek świata ma już pewnie z 10GHz, ale kosztuje tyle, że trudno sobie wyobrazić i jest nie do kupienia.

Inna sprawa, że Athlony są szybsze od odpowiadającym im P4, ale niestety P4 są przystosowane do pamięci RDRAM, a nie jak Athlony do DDRów i właśnie dlatego P4 wypada tak słabo - bo jest zwykle testowany na DDRach.

Niestety płyt na RDRAMY prawnie nie ma - jest wprawdzie ASUS P4T533, ale kosztuje ok 800zł i ma max FSB chyba tylko 140MHz, co przy cenach P4 jest wyjątkowo niekorzystne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najszybszy procek świata ma już pewnie z 10GHz, ale kosztuje tyle, że trudno sobie wyobrazić i jest nie do kupienia.

Inna sprawa, że Athlony są szybsze od odpowiadającym im P4, ale niestety P4 są przystosowane do pamięci RDRAM, a nie jak Athlony do DDRów i właśnie dlatego P4 wypada tak słabo - bo jest zwykle testowany na DDRach.

Niestety płyt na RDRAMY prawnie nie ma - jest wprawdzie ASUS P4T533, ale kosztuje ok 800zł i ma max FSB chyba tylko 140MHz, co przy cenach P4 jest wyjątkowo niekorzystne.

i co więcej intel zamierza kończyć produkcję chipsetów pod rdram...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, wrecz przeciwnie. Kolega fi5h pisze do rzeczy. Mozna z nim widze konstruktywna rozmowe przeprowadzic. Co z checia czynie :)

moj poprzedni post byl raczej o amdekowcach :) niz o tobie :)

Ale nie dziwie im sie, Ty piszesz ze Intel jest najszybszy , oni staraja sie ciebie przekonac, ty dalej piszesz swoje, oni nadal sie staqraja, ty powtarzasz wypowiedz z ptk pierwszego a oni dostaja bialej goraczki :)

Sam moge powiedziec ze jestem raczej fanem AMD poniewaz dla mnie wazna jest cena, i mam aktualnie 2 kompy z amd i 2 z intelami w domu :)

Hehe , ale pomimo twoich wypowiedzi z ktorymi moge sie nie zgodzic , staram sie jeszcze nie popasc w szalenstwo AntyKaeresowe :twisted: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe , ale pomimo twoich wypowiedzi z ktorymi moge sie nie zgodzic , staram sie jeszcze nie popasc w szalenstwo AntyKaeresowe  :twisted:  :lol:

he, he,he

Kaeres jesteś sławny

:lol:

dojdziesz na sam szczyt, na sam dach i będziesz ........... kominiarzem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i cos w tym jest, bo tak naprawde najwydajniejszym (nie z najwyzej taktowanym) prockiem nie jest intel. Jest nim procek z rodziny Alpha oparty na architekturze RISC.

Ooo przypomnialem sobie jeszcze o innym rozwiazaniu tyle ze ciezko nazwac ja prockiem. Byl to schemat polaczen tranzystorowych zbudowany na bazie struktory DNA. Co prawda cala ta "maszynka" dzialala bardzo krotko i nie bylo mozliwosci ustabilizowania jej do jakiejs sensownej pracy, lecz moc teoretyczna takiego komputera byla by tak duza ze obecna skala SI wymagala by jeszcze kilkuset tysiecy przypisow :) nie potrafili nawet zapisac tej predkosci poniewaz nikt pewnie nie wie ile to jest 1 tera do 10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

0 potegi :D :D

Ale jak narazie to Scince Fiction wiec nie ma co o tym mowic.

Takze setki razy wydajniejszymi ukladami sa uklady bazujace na sieciach neuronowych ale to nie procesor.

Pozatym nalezy rozroznic pojecie najwydajniejszy a najszybszy bo to nie jest tak do konca to samo..

Jak dla mnie najszybszym prockiem jak narazie z klasy komputerow osobistych jest Intel, jednak najwydajniejszym nadal pozostanie amd 8)

Nie chce sie wywodzic na ten temat ale poprostu takie mam przekonanie i juz :P

Aha, a co powiedzie na serce konsolki PS2, przeciez ten proco co tam siedzi ma nie cale 300Mhz a lata znacznie lepiej niz PIV i AMD, no oczywiscie wspomagany jest tez innymi prockami ,ale to samo ma sie w Pctach wiec na jedno wychodzi :D bo przeciez procek nie zajmuje sie wszystkim choc tez nie zawsze

hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe , ale pomimo twoich wypowiedzi z ktorymi moge sie nie zgodzic , staram sie jeszcze nie popasc w szalenstwo AntyKaeresowe  :twisted:  :lol:

he, he,he

Kaeres jesteś sławny

dojdziesz na sam szczyt, na sam dach i będziesz ........... kominiarzem

:):):)

Szlenstwo Antykaeresowe - dobre. Kominiarz tez :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, a co powiedzie na serce konsolki PS2, przeciez ten proco co tam siedzi ma nie cale 300Mhz a lata znacznie lepiej niz PIV i AMD, no oczywiscie wspomagany jest tez innymi prockami ,ale to samo ma sie w Pctach wiec na jedno wychodzi  :D bo przeciez procek nie zajmuje sie wszystkim choc tez nie zawsze

hehe

No właśnie to jest zaleta specjalizacji. Pisałem o tym pośrednio w wątku o marnej architekturze PCta. PS2 ma wyspecjalizowany procek i układy wspomagające, tam nikt nie musi się trzymać stadardów, ktore dziś są często piątą kulą u nogi ;-) (przerwania, RSy, PCI, AGP itp.) - dlatego są takie szybkie mimo niewielkiego taktowania. Kosztem jest tu brak możliwości upgradu, rozbudowy i uniwersalności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie... ale pozatym ps2 i tak jest uniwersalne wystarczajaca, za dobry przyklad podam ze pasuje do kazdego telewizorka hehe i kabel zasilajacy trzyma sie standardow jakie stawiaja przed nim gniazdka sieciowe :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie... ale pozatym ps2 i tak jest uniwersalne wystarczajaca, za dobry przyklad podam ze pasuje do kazdego telewizorka hehe i kabel zasilajacy trzyma sie standardow jakie stawiaja przed nim gniazdka sieciowe  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:

No właśnie ponoć nawet jakiś linux na tym da się odpalić? Swego czasu było embargo exportowe do krajów "podejrzanych" etc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Linux jużjest i normalnie mozna go spokojnie sobie zainstalowac. W zestawie dostajemy HDD40Gb klawiature myszke kabel umozliwiajacy podlaczenie do PC oraz system operacyjny 4Linux PS2, a co to nam daje ?? A mianowicie mozemy sami pod tym systemem napisac sobie programiki i gry ktore obsluzy bez piardu PS2 :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehhh, o w dupe...czytanie tego topicu zajeło mi jakies 40 minut !! 8O przez to spuźnie się do szkoły.

nie będzie to zbyt mądre ale są ciężkie czasy i wiele ludzi spojrzy na wydajnosc/cena i wybierze amd

mam durnia i jestem zadowolony ze mam w sumie dobrego procka i nie musiałem na niego wydawac kosmicznej sumy !

Tyle ! :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wole Intel'a bo przynajmniej ma gwarancje.

Mam kilka pytań

Czy ktoś z was widział w polsce BOX-owe AMD. ?

Czy komuś udało się wymienić ukruszonego lub spalonego AMD (GWARANCYJNIE) ?

Czy w ogóle technologicznie AMD potrafi produkować procesory które chodzą powyżej 2.5 GHz bez schładzania go ciekłym azotem ?

Czy nie przyjemniej mieć cichy komputer, bo nie trzeba wydawać kasy na chłodzenie które dostajemy w pudełku z procem. ?

Czy Intel po zdjęciu radiatora szybko się pali ?

Czy AMD ma już opracowane technologie na następne 7 lat. ?

Czy AMD skończyło już projekt codename: HAMMER ?

Czy proce które mają taką temp. Jądra mogą chodzić długo. Pamiętajmy tamp. BIOS-ie na AMD mierzona jest z pod procesora dopiero teraz XP ma chyba diode do pomiaru temp jądra. ? (Pamiętajmy im wyższa temp pracy tym krutsza trwałość).

Czyż AMD nie wydaje się zbyt bardzo wyżyłowany na swoją technologie ?

Cosię lepiej kręci AMD, Intel, VIA.

Odpowiedż Jest prosta.

AMD nie jest może złe ale co posiadacze AMD zrobią puźniej.

Testy wychodzą różnie. To widać na przykładzie Q3 gdzie Intel daje AMD po tyłku. Nie bawmy się w jakieś syntetyczne testy. Sprawdzajmy wydjność tak jak komp chodzi.

Np. Test kompresji DIVIX, Test pakopwania RAR-em, Frame-rate w grach.

Syntetyczny test nie jest odwzorowaniem wydajności.

Testy są optymizowane można je tak zoptymizować żeby na pewnych procach chodził lepiej.

Kolejny przykład to VIA C3 w 3D marku chodzi jak Duron 800

A pooglądajcie na tym sobie divix-a w rozdż 800x600x32 bit

Powodzenia.

Ale się rozpisałem

Pentium 4 IV - cytat "po prostu intel"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wole Intel'a bo przynajmniej ma gwarancje. 

Mam kilka pytań

Czy ktoś z was widział w polsce BOX-owe AMD. ?

Czy komuś udało się wymienić ukruszonego lub spalonego AMD (GWARANCYJNIE) ?

Czy w ogóle technologicznie AMD potrafi produkować procesory które chodzą powyżej 2.5 GHz bez schładzania go ciekłym azotem ?

Czy nie przyjemniej mieć cichy komputer, bo nie trzeba wydawać kasy na chłodzenie które dostajemy w pudełku z procem. ?

Czy Intel po zdjęciu radiatora szybko się pali ?

Czy AMD ma już opracowane technologie na następne 7 lat. ?

Czy AMD skończyło już projekt codename: HAMMER ?

Czy proce które mają taką temp. Jądra mogą chodzić długo. Pamiętajmy tamp. BIOS-ie na AMD mierzona jest z pod procesora dopiero teraz XP ma chyba diode do pomiaru temp jądra. ? (Pamiętajmy im wyższa temp pracy tym krutsza trwałość).

Czyż AMD nie wydaje się zbyt bardzo wyżyłowany na swoją technologie ?

Cosię lepiej kręci AMD, Intel, VIA.

Odpowiedż Jest prosta.

AMD nie jest może złe ale co posiadacze AMD zrobią puźniej.

Testy wychodzą różnie. To widać na przykładzie Q3 gdzie Intel daje AMD po tyłku. Nie bawmy się w jakieś syntetyczne testy. Sprawdzajmy wydjność tak jak komp chodzi.

Np. Test kompresji DIVIX, Test pakopwania RAR-em, Frame-rate w grach.

Syntetyczny test nie jest odwzorowaniem wydajności. 

Testy są optymizowane można je tak zoptymizować żeby na pewnych procach chodził lepiej.

Kolejny przykład to VIA C3 w 3D marku chodzi jak Duron 800 

A pooglądajcie na tym sobie divix-a w rozdż 800x600x32 bit

Powodzenia.

Ale się rozpisałem

Pentium 4 IV - cytat "po prostu intel"

Hehe, to czemu kupiles najwieksza porazke intela ? p4 Wiliamette hahaha.. juz cel T jest lepszy ale i tak kiepski :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest mysl !!!!!!!!!!!!

moze jacys inni tez by sie wypowiedzieli !?

nie tylko AMD i Intel

to moglo by byc ciekawe :)

OK ja sie wypowiem. Mam w pracy kilka Alph, są to cztero lu dwu procesorowe maszyny z procesorami 200 mhz 64 bitowymi, poprostu nic dodac nic ująć, czy kompilacja jądra czy też jakies obliczenia, czy bazy danych, poprostu dla tych procków nie ma zeczy niemozliwych.

Drugi to SUN Ultra 5 z procesorem 360 MHz, 256 ram simm edo, i takie tam, w 20 sekund policzyl to co p3 w godzine !!!!

Ale po co nam takie procki ? Po co sie klócic ? Nie rozumiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dyskusja jest trochę bez sensu, ale dorzucę swoje 3 grosze...

i co więcej intel zamierza kończyć produkcję chipsetów pod rdram...

To chyba żaden problem. Intel opracował już chipset obsługujący dwu-kanałowe pamięci PC2100 DDR SDRAM, określany jest mianem Intel Dual Channel DDR. Pojedyncza kość PC2100 (bardziej znana pod nazwą PC 266) dysponuje przepustowością 2.1 GB/s, nie trudno się więc domyślić, że dwie takie kości pracując w trybie dwu-kanałowym osiągają (teoretycznie) przepustowość 4.2 GB/s. Jest jedynie o 0.1 GB/s mniej niż RDRAMy 1066. Nie stoi jednak chyba nic na przeszkodzie, aby wydać chipset Dual Channel dla pamięci DDR 2700. Jaką wówczas będzie oferować przepustowość łatwo sobie policzyć. Jest już nawet pierwsza prototypowa płyta na tym chipsecie - ASUS P4G8X - Dual DDR, 8X AGP, Serial ATA :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...