Dexter Opublikowano 21 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2002 EEEE na stronie Asusa nic nie ma o tej plycie :cry: Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 22 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2002 he he. intel ma power :?: i co z tego i tak kupie AMD bo na jego power chociaż mnie stać. jak ceny intela będą szły w parze z jego wydajnością to może i skuszę się na intela. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 22 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2002 Jezu... ale ktoś stary artykuł wygrzebał... i post. Ten test był robiony już kupe czasu temu. No ale nie ma czemu się dziwić. Intel wyprzedził AMD o 600 MHz. Nie ma tu nic do dodania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 22 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2002 RE: djwatoo Wole Intel'a bo przynajmniej ma gwarancje. ----- z tego co wiem AMD też ma gwarancję Mam kilka pytań Czy ktoś z was widział w polsce BOX-owe AMD. ? ----- nie ale można kupić wentylator oddzielnie a to chyba nie stanowi ----- problemu Czy komuś udało się wymienić ukruszonego lub spalonego AMD (GWARANCYJNIE) ? ----- mi się jeszcze nie udało ukruszyć ani spalić więc nie wiem Czy w ogóle technologicznie AMD potrafi produkować procesory które chodzą powyżej 2.5 GHz bez schładzania go ciekłym azotem ? ----- nie megaHz się liczy a wydajność patrz np. ALPHA Czy nie przyjemniej mieć cichy komputer, bo nie trzeba wydawać kasy na chłodzenie które dostajemy w pudełku z procem. ? ----- mam cichy komputer a kasa jaką wydałem na chłodzenie i procek ----- i tak była mniejsza niż cena boxowego p4 1,6a Czy Intel po zdjęciu radiatora szybko się pali ? ----- krążą różne opinie a le radiator nie jest po to co by go zdejmować w ----- trakcie pracy kompa Czy AMD ma już opracowane technologie na następne 7 lat. ? ----- może nie 7 ale plany są (patrz strona AMD) Czy AMD skończyło już projekt codename: HAMMER ? ----- tak. pracuje teraz nad hamer 2 Czy proce które mają taką temp. Jądra mogą chodzić długo. Pamiętajmy tamp. BIOS-ie na AMD mierzona jest z pod procesora dopiero teraz XP ma chyba diode do pomiaru temp jądra. ? (Pamiętajmy im wyższa temp pracy tym krutsza trwałość). ----- "chyba" to ty nie wiesz już czego się czepić. mam na swoin XP max ----- 51 stopni(full load) i nie sądzę żeby to zabiło mi procka Czyż AMD nie wydaje się zbyt bardzo wyżyłowany na swoją technologie ? ----- nie sądzę wiele osób sporo jeszcze z niego wyciąga Cosię lepiej kręci AMD, Intel, VIA. ----- to zależy czy chodzi ci o MHz czy wydajność Odpowiedż Jest prosta. AMD nie jest może złe ale co posiadacze AMD zrobią puźniej. ----- wymienią na nowy model tak jak Intelowcy tylko pewnie niższym ----- kosztem Testy wychodzą różnie. To widać na przykładzie Q3 gdzie Intel daje AMD po tyłku. ----- mam na swoim sprzęcie 170fps full detali 1024x768x32bit ----- mi styka Nie bawmy się w jakieś syntetyczne testy. Sprawdzajmy wydjność tak jak komp chodzi. Np. Test kompresji DIVIX, Test pakopwania RAR-em, Frame-rate w grach. ----- nie mam zastrzeżeń Syntetyczny test nie jest odwzorowaniem wydajności. Testy są optymizowane można je tak zoptymizować żeby na pewnych procach chodził lepiej. Kolejny przykład to VIA C3 w 3D marku chodzi jak Duron 800 A pooglądajcie na tym sobie divix-a w rozdż 800x600x32 bit Powodzenia. Ale się rozpisałem Pentium 4 IV - cytat "po prostu intel" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 22 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2002 Jezu... ale ktoś stary artykuł wygrzebał... i post. Ten test był robiony już kupe czasu temu. No ale nie ma czemu się dziwić. Intel wyprzedził AMD o 600 MHz. Nie ma tu nic do dodania. qurde przyszło powiadomienie że ktoś naskrobał coś na ten temat :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 22 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2002 ludzie dajcie spokój, nie spodziweałem się że ten post jeszcze wyjdzie na wierzch, wiadomo, jeśli chodzi o stosunek ceny do wydajności to AMD króluje, ale jak na razie to intel produkuje najszybszego procka do domowego PC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 22 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2002 :evil: 1. Nawet niechce mi się czytać tego postu, bo to kolejna bez sensu wojna 2. Co to za porównanie 2,5 GHz do 2,1 XP :evil: 3. Co to za porównanie RIMM do DDR :evil: 4. Co to za porównanie jeśli popatrzymy na ceny :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 22 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2002 Głupo gadacie panowie Alpha RULEZ!!! tylko cena nie ta..... i pogiercować sobie trudno... ale za to jak się kręci!!!!!!!! - miodzio! dobre chłodzenie i zegar x3 - i full stabilnie (wzrost wydajności - jakieś 10% :? - ALE JEST!) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...