Skocz do zawartości
uzi3

Asrock 775dual-vsta Vs 939dual-vsta/939dual-sata2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zamierzam kupić płytę z AGP i PCI-E. Najbardziej atrakcyjne są chyba te, które napisałem w temacie. Dzięki za rady wzięcia czagoś z PCI-E. Co lepiej kupić 775 czy 939?? Do 775 można włożyć C2D, znowu 939 jest bardziej cenione (lepsze PCI-Ex16), ale 939 nie obsługuje DDR2. 775 nie można za bardzo podkręcić, a 939, to już raczej płyta pod oc. Obliczałem, to drozej wyszłoby mi kupienie 939. Do 939 można w przyszłości włożyć FX-60, ale FX są bardzo drogie, więc chyba nie, może Toledo X2. Jak sądzicie procki na 775 będą szybciej taniały niż na 939??

Edytowane przez uzi3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FX60 :lol: Kupujesz San Diego i masz FX'a odkręconego... A jeśli chodzi o 2 rdzenie to dobrego Toledo i zjesz FX 60 ;>

A co do ceny...

939dual-vsta/sata2 nie kupisz nowej, jedynie allegro, a tam te płytki się sprzedają za około 300 zł. Mobo na 775 będzie chyba tańsza :) Do niej możesz kupić jakiegoś Pentiuma D 805 (około 300zł allegro nówka) + siakieś goodramy DDR2 i będzie good ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie to C2D. Heh.:) Teraz brałbym D820 zamiast D805, bo dużo nie podkręcę na 775. Niestety to PCI-Ex4 na 775.:( Trudny wybór. A jak z cenami procków (które szybciej spadną)?? Bo X2 na 939 jest droższe od C2D.

Edytowane przez uzi3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi