Dari0 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Tak jak w temacie. Podczas gry (np. w NFS: Carbon, Armed Assault) komputer przestaje pracować, a monitor się wyłancza. Dysk także przestaje pracować. PC na nic nie reaguje(oprócz Reset oczywiście). Mój sprzęt: Procesor: Celeron D 3,20 GHz Karta graficzna: ATI Redeon x700 Pamięć: Kingoston DDR2 667 Mhz / 512 MB Płyta główna: GA-81945P Zasilacz: ATX 2.03 (P4) Model: 300x 350 W Używam orginalnych sterowników do karty graficznej w wersji 6.12. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zasilacz: ATX 2.03 (P4) Model: 300x 350 WZmień jak najszybciej przynajmniej na jakiegoś Fortrona (nie Codegen, ColorsIT, Procomp, Megabajt itd.) Nie jest on w stanie dostarczyc odpowiedniej ilości energii i dlatego komp przestaje pracować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dari0 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) Ale jaką mam pewność że to akurat wina zasilacza ? Da się to jakoś sprawdzić? PS: Komputer sie nie wylancza. Edytowane 4 Stycznia 2007 przez Dari0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Bo to są objawy nie wyrabiającego zasilacza. Nie mówiąc o tym że jest to Noname, czyli złom. Masz miernik w domu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dari0 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Bo to są objawy nie wyrabiającego zasilacza. Nie mówiąc o tym że jest to Noname, czyli złom. Masz miernik w domu?? Nie twierdze że tak nie jest, lecz dziwi mnie to że zasilacz dobierał serwis komputerowy - MBM2, więc takie byłyby tam gamonie żeby zasilacz za słaby wybrać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Nie twierdze że tak nie jest, lecz dziwi mnie to że zasilacz dobierał serwis komputerowy - MBM2, więc takie byłyby tam gamonie żeby zasilacz za słaby wybrać ? Oj facet, mentalność Polaka taka, ze przejedzie przez całe miasto bólac za to 20 zeta żeby za dychę taniej kupić sobie kompa. Oni o tym wiedzą i tną po kosztach na zasilatorach żeby mieć większą sprzedaż - większy przychód... Jak Yogi powiedział, weź to zmień. Jakiś Fortron da radę a koszt będzie niewielki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zasilacz nie dobierał serwis, tylko wcisnęli ci po prostu z obudową. Dlatego też ja nigdy nie kupuje gotowego zestawu tylko sam składam sprzęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dari0 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Może okazac się to dziwne ale po zainstalowaniu sterowników XG WarCat 6.12 problem jak dotąd się już nie pojawił. A zasilacz i tak zmienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dari0 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Niestety moja radośc była za wczesna. Problem znowu się pojawią. Ale nie w sterownikch rzecz. Zauważyłem że z dziurek obudowy wydobywa się ciepłe powietrze (jak dotąd tak nie było). Odkręcam obudowe. Datykam poszczegolnych czesci, i dotknełem karty graficznej. Była bardzo gorąca. Maje pytanie brzmi: jaka jest optymalna temperatura karty graficznej ATI i jak można srawdzić obecną temparature (oczywiście swojej) karty graficznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...