Adam83 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Witam! Potrzebuje programy przydatne podczas o/c. Chodz mi głównie o programy monitorujace temperatury i napiecia(najlepiej gdyby taki program zapisywal te watrosci do pliku tak aby mozna by odczytac co poszlo nie tak w razie restartu systemu). Jakie sa dopuszczalne max temperatury dla procesora(A64 2800), chipsetu(MSI K8Neo Platinium), karty graficznej(GF6800GS 256/256) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Jak chcesz zobaczyć aktualną (prawdziwe) temperaturę i napięcie to musisz kupić miernik :D. Polecam FAQ - http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=31678 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Temperatury - SpeedFan, Motherboard Monitor (nierozwijany), CoreTemp, CPUCooL, NextSensor Napięcia - tylko miernik - tu masz opis jak mierzyć :arrow: http://zenfist.pl/pelen.php?id=40 SpeedFan i MBM mają możliwość logowania temperatur. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Napięcia to tylko i wyłącznie miernik, a do temperatury CPU to polecam CoreTempa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam83 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) Ok, to wiem jakie programy a teraz jaka jest maksymalna temperatura, na razie mam boxowe chłodzenie i nie chce żeby coś się spaliło. jeszcze jedno gdzie znjade CoreTemp i MBM? Edytowane 4 Stycznia 2007 przez Adam83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 hm, ale on ma athlona.... mi na moim xp 2600+ jak wlaczam coretemp to wyskakuje blad ze mam procek od amd i program nie dziala.... :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 @Adam83: Aż taki problem wpisac w Google nazwy progrmaów :mur: ?? :arrow: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=47&id=273 - MBM :arrow: http://www.thecoolest.zerobrains.com/CoreTemp/ - CoreTemp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 hmmm jakby Ci ten coretemp coś knocił to polecam nie speedfan bo z nim to różnie jest na płytkach różnych - osobiście polecam AIDA32 - na żadnej płycie głównej mnie nie zawiódł :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinama1 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 czy w MBM mozna tez odczytywac temp gpu? jak to ustawic? albo czy jest jakis programik z logami do temp gpu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) Chyba nie ma żadnej wtyczki tego typu. Ale poszukać możesz. Edytowane 4 Stycznia 2007 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Hehe, się tak dołączę.... Sorka za mały ot ale tak sobie pomyślałem że może warto. Lubię speed fana bo jakoś ufam jego wskazaniom i jeszcze ze względu na jego całkiem fajną przydatność jaką wykorzystuję. Aktualnie mój procek działa na 1.65V jako 2300Mhz gdy potrzeba i jako 1533Mhz tak jak nic go nie ciśnie. Wszystko za fajną sprawą zmiany częstotliwości FSB z 133 na 200Mhz w locie obsługiwane przez program no i oczywiście nic by z tego nie wyszło gdyby nie zablokowane PCI... Sorry za takie odbiegnięcie od tematu ale chciałem się podzielić swoim szczęściem w temacie który poniekąd się do tego nadawał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 [ot]Qroń, przyznał byś się chociaż że to mój pomyśł :)[/ot] Z programów przypomniał mi się jeszcze Everest, to jest to samo co AIDA32, tylko trochę nowszy. AIDA może mieć już problemy z wykrywaniem nowszego sprzętu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Lubię speed fana bo jakoś ufam jego wskazaniom i jeszcze ze względu na jego całkiem fajną przydatność jaką wykorzystuję.a to dlaczego nie ufasz innym programom? :lol: przeciez wszystkie zczytuja dane z tego samego czujnika ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 [ot]Qroń, przyznał byś się chociaż że to mój pomyśł :)[/ot] Hehe, no własnie nie pamiętałem kto mi to podsunął, wahałem się między tobą a lukasrz'em :D Yogi jesteś mistrzem a to dlaczego nie ufasz innym programom? :lol: przeciez wszystkie zczytuja dane z tego samego czujnika ;) Nie no jak najbardziej, ale leży mi to jak sobie ustawie Speed Fana żeby mi w tray'u przez cały dzień pokazywał temp prca, niby Everesta też można ale to takie mniej nachalne ze strony SF... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...