Skocz do zawartości
Adam83

Programy Potrzebne Do O/c

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Potrzebuje programy przydatne podczas o/c. Chodz mi głównie o programy monitorujace temperatury i napiecia(najlepiej gdyby taki program zapisywal te watrosci do pliku tak aby mozna by odczytac co poszlo nie tak w razie restartu systemu).

Jakie sa dopuszczalne max temperatury dla procesora(A64 2800), chipsetu(MSI K8Neo Platinium), karty graficznej(GF6800GS 256/256)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temperatury - SpeedFan, Motherboard Monitor (nierozwijany), CoreTemp, CPUCooL, NextSensor

Napięcia - tylko miernik - tu masz opis jak mierzyć :arrow: http://zenfist.pl/pelen.php?id=40

SpeedFan i MBM mają możliwość logowania temperatur.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, się tak dołączę.... Sorka za mały ot ale tak sobie pomyślałem że może warto.

Lubię speed fana bo jakoś ufam jego wskazaniom i jeszcze ze względu na jego całkiem fajną przydatność jaką wykorzystuję.

Aktualnie mój procek działa na 1.65V jako 2300Mhz gdy potrzeba i jako 1533Mhz tak jak nic go nie ciśnie.

Wszystko za fajną sprawą zmiany częstotliwości FSB z 133 na 200Mhz w locie obsługiwane przez program no i oczywiście nic by z tego nie wyszło gdyby nie zablokowane PCI...

Sorry za takie odbiegnięcie od tematu ale chciałem się podzielić swoim szczęściem w temacie który poniekąd się do tego nadawał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[ot]Qroń, przyznał byś się chociaż że to mój pomyśł :)[/ot]

Z programów przypomniał mi się jeszcze Everest, to jest to samo co AIDA32, tylko trochę nowszy. AIDA może mieć już problemy z wykrywaniem nowszego sprzętu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[ot]Qroń, przyznał byś się chociaż że to mój pomyśł :)[/ot]

Hehe, no własnie nie pamiętałem kto mi to podsunął, wahałem się między tobą a lukasrz'em :D

Yogi jesteś mistrzem

a to dlaczego nie ufasz innym programom? :lol:

przeciez wszystkie zczytuja dane z tego samego czujnika ;)

Nie no jak najbardziej, ale leży mi to jak sobie ustawie Speed Fana żeby mi w tray'u przez cały dzień pokazywał temp prca, niby Everesta też można ale to takie mniej nachalne ze strony SF...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi