Skocz do zawartości
lukaszex

Komputer Za Ok 5k

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż ma zamiar sobie sprawić nowego kompa :D Bardzo prosiłbym o skompletowanie mi zestawu, w którego skład mają wejść:P

-monitor> jakiś dobry:P 17 lub 19 cali

-obudowa

-zasilacz

-HDD> ok 120-160GB

RAM> 2GB

Procesor>

płyta główna

karta graficzna> Słyszałem ze 8800 są najlepsze, wiec znalazłem takie coś za 1700zł Asus GeForce 8800 GTS : nie wiem czy ta, czy inna, byle by było to super wydajne

:D

-nagrywarka DVD

-klawiatura> jakaś płaska, wygodna do gry

-Być może coś przeoczyłem wiec poprawcie mnie jak co...

Czyli chodzi mi praktycznie o cały zestaw komputerowy prócz myszki i głośników

:lol2:

Pewnie pomyślicie, ze jestem jakims leniwcem, ktoremu nie chce się szukać podzespołów, jednak tak nie jest. Po prostu nie znam się na tych wszystkich sprawach związanych z wydajnością, nowościami w swiecie komputerow dlatego nie chce sie bawic w jakies dobieranie sprzetu bo po prostu sie na tym nie znam.

No tak i pewnie zapytacie o przeznaczenie komputera. Odpowiadam: GRY. Dlatego bardzo zależy mi na BARDZO WYSOKIEJ wydajności sprzętu tak by komfortowo pograć sobie we wszystkie najnowsze gierki typu gotic 3 itp w maxymalnych detalach;]

Cena: ok 5000zł, jednak wolałbym nie przekroczyć tej kwoty. No chyba że np o 200-300 zł :P

Z góry OGROMNE podziekowania dla tych, ktorzy mi pomogą. Ma to być przemyślany zakup, wiec licze ze mi bardzo pomozecie. Jeszcze raz z góry wielkie dzieki.

Pozdrawiam Łukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procesor:ntel core 2 duo 6300 za 660zł

Płyta główna: Asus P5B za 460zł

Buda: Thermaltake Soprano Black z oknem - 295zł to jak chcesz twój wybór

Dysk: Seagate 160gb za 210zł 7200.10

Pamięć - 2x1gb teraz zależy czy myślisz o OC ale jakieś np 800mhz np OCZ platinium za 1 tyś

Nagrywarka: Pionier 111d

Grafa: Karta x1950xt z 256mb pamięci za 1000zł z

Monitor: LCD Benq FP91GP - 950zł

zasilacz Be Quiet! BQT ES-550W Straight Power 400zł

POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 5 000 zł (+ 200-300 zł ) za zestaw można złozyć coś takiego :

Bebechy z zestawu za 4 000 made by Sysak :

MOBO Gigabyte GA-965P-S3 ____________________ 407zł

CPU Intel Core 2 Duo E6300 BOX__________649zł

RAM GoodRam 2x1GB 667MHz ____________________ 660zł

GRAFIKA Asus EN8800GTS______________ 1664zł

HDD Seagate Barracuda ES 250GB SATA2 ________ 297zł

DVD-RW Asus DRW-1608P3S OEM _______________________ 116zł @Pioneer 111L - KLIK

Zasilacz HuntKey HK-350AP 450W __________________ 199zł

CAŁOŚĆ: 3992zł

Buda : np. ThermalTake Swing za 243 zł :

http://zenfist.pl/pID/418.htm

Monitor : LCD 19" BenQ FP91GP (zwykły) - 920 zł

http://www.agito.pl/product/31145?bid=40

lub panoramiczny Samsung 19" SM940BW za 817 zł :

http://www.agito.pl/product/35078?bid=40

albo 17" Benq FP73G za 691 zł :

http://www.agito.pl/product/31237?bid=40

Razem : 5 122 zł ( z monitorem BenQ 19" ) / 5 019 zł ( z monitorem Samsung SM940BW ) / 4 893 ( Benq 17" )

do tego mysz A4tech X-718 za 63 zł :

http://znak.pl/index.php?cid=226&scid=...rid=myoptA4X718

Zostaje od 115 do 344 zł na klawiaturę i dodatki do kompa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio odpalalismy e6600, 2x1GB @ 800, gb ds3, dysk 250GB, nagrywarka, gf 8800GTS na zasilaczu procompa 450w... na 12V lini ma 18A, i wszystko smigalo :D ciekawi mnie jednak jak dlugo bedzie smigac ... :) chociaz szczerze mysle ze nie bedzie problemow :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio odpalalismy e6600, 2x1GB @ 800, gb ds3, dysk 250GB, nagrywarka, gf 8800GTS na zasilaczu procompa 450w... na 12V lini ma 18A, i wszystko smigalo :D ciekawi mnie jednak jak dlugo bedzie smigac ... :) chociaz szczerze mysle ze nie bedzie problemow :D

no to faktyczine hardcore :wink: osobiście nei polecam takich eksperymentów :D

POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio odpalalismy e6600, 2x1GB @ 800, gb ds3, dysk 250GB, nagrywarka, gf 8800GTS na zasilaczu procompa 450w... na 12V lini ma 18A, i wszystko smigalo icon_biggrin3.gif ciekawi mnie jednak jak dlugo bedzie smigac ... icon_smile3.gif chociaz szczerze mysle ze nie bedzie problemow icon_biggrin3.gif

Ja bym bał się do tego podchodzić. Podkręćcie go jeszcze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie tak sie zastanawiam z tym kupnem kompa teraz... Każdy mówi, zeby sie jeszcze troche wstrzymac bo beda radki R600, vista... No tak to kiedy najlepiej bedzie kupic kompa, i czy naprawde warto jeszcze troche czekac... Aha i dziekuje za zainteresowanie teamtem. pozdrawiam Łukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie tak sie zastanawiam z tym kupnem kompa teraz... Każdy mówi, zeby sie jeszcze troche wstrzymac bo beda radki R600, vista... No tak to kiedy najlepiej bedzie kupic kompa, i czy naprawde warto jeszcze troche czekac... Aha i dziekuje za zainteresowanie teamtem. pozdrawiam Łukasz

nie kompa mozna kupić teraz ale nie z grafa pod dx10 tylko czymś pod d9 a jak za jakiś czas zaczną sie pojwiac jakies dobre tutułu i Dx10 naprawde zacznei być wykorzystywany to zawsze można zmienić ale pewnei z rok sobie poczekamy :wink: bo na razie nie ma sensu 2 tys wydawac a i tak na radku za 1 tys wszystko bedzie śmigało

POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi