Mixiu Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Siemaneczko. Z braku konkretnego topicu oraz dezorientacji konsultantów Microsoft Poland mam kilka pytań (a zapewne nie sam). Proponuje w tym temacie zrobić coś na wzór "wszystko o ..." dotyczące procedury express update. A więc posiadam Windows XP Profesional z kuponem na Vistę, dzwoniłem do Microsoftu z pytaniem jak mam dostarczyć fakturę oraz czy może być kopia, jedna Pani mówiła żeby wysłać tylko oryginał listem poleconym na adres który znajduje się na kuponie, inna Pani już mówiła że wystarczy ksero a w wątku na tym forum o Viscie ktoś pisał coś o skanie wysłanym mailem. Może ktoś opisze pełną procedurę oraz wie czy można zapłacić za przesyłkę kartą kolegi lub ile kosztuje przelew (międzynarodowy) ? Proszę o pomoc dla mnie oraz dla innych owieczek których trapi ta procedura. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 ale co sie tak spieszysz do wydania visty jeszcze jest chwilka czasu, a jak chcesz pl to pewni minimum 6 miechow zaczekasz, jak nie wiecej za przelew zagraniczny malej kwoty zaplacisz cos kolo 50 ,60 zetow, to zalezy takze od typu konta odbiorcy karta kolegi pewnie tez dasz rade zaplacic orginalu fv napewno sie nie wysyla - tak wez na logike np jak wyobrazasz sobie, zeby firma wyslala orginal fv mailem bedzie dla ms prosciej - na kiego komu teraz 0,5 mln ton papieru z kserokopiami faktur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 ale co sie tak spieszysz do wydania visty jeszcze jest chwilka czasu, a jak chcesz pl to pewni minimum 6 miechow zaczekasz, jak nie wiecej2-3 miesiace :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) Siemaneczko. Z braku konkretnego topicu oraz dezorientacji konsultantów Microsoft Poland mam kilka pytań (a zapewne nie sam). Proponuje w tym temacie zrobić coś na wzór "wszystko o ..." dotyczące procedury express update. A więc posiadam Windows XP Profesional z kuponem na Vistę, dzwoniłem do Microsoftu z pytaniem jak mam dostarczyć fakturę oraz czy może być kopia, jedna Pani mówiła żeby wysłać tylko oryginał listem poleconym na adres który znajduje się na kuponie, inna Pani już mówiła że wystarczy ksero a w wątku na tym forum o Viscie ktoś pisał coś o skanie wysłanym mailem. Może ktoś opisze pełną procedurę oraz wie czy można zapłacić za przesyłkę kartą kolegi lub ile kosztuje przelew (międzynarodowy) ? Proszę o pomoc dla mnie oraz dla innych owieczek których trapi ta procedura. Pozdrawiam Tu masz link do formularza http://download.microsoft.com/download/A/D...38E8/poland.pdf Edytowane 4 Stycznia 2007 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mixiu Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Siemaneczko Na początku dziękuje za odzew :) Wiem że Visty nie ma jeszcze, ale wydaje mi się że im szybciej przejdę tą procedurę tym szybciej dostanę Viste i wogóle będę miał to z głowy. Pocieszyliście mnie że kartą kumpla będzie można zapłacić bo przelewy strasznie drogie :sad: Ale troszkę mam teraz mętlik bo jak dzwoniłem do Microsoftu to powiedziała Pani (w sumie to musiałem informacje prawie sam wyciagać) żeby wejsć na stronę http://upgradeweb.moduslink.com/vista a kupon wysłać na adres z kuponu do Holandii a z linka od kolegi KiMR wyczytałem że do Niemiec <_< i że kopia faktury (co logiczne ale pisałem wam z tym oryginałem to co usłyszałem od infolini Microsoftu) oraz bok pudełka. Więc już sam nic nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 jak jusz puszcza wiste to sie wszystko wyjasni narazie nikt nic niewie bo go to ch.. interesuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 ale co sie tak spieszysz do wydania visty jeszcze jest chwilka czasu, a jak chcesz pl to pewni minimum 6 miechow zaczekasz, jak nie wiecejVista PL bylą gotowa w grudniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 (edytowane) i ukaże się na świecie tego samego dnia co wersja angielska Edytowane 5 Stycznia 2007 przez RALF11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 tak czy inaczej jeszcze troche wody z wisly do baltyku splynie zanim to nastapi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 No, 25 dni :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
champion__103 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 (edytowane) Jeśli autor tematu nie ma nic przeciwko to się włącze: otóż mój kumpel jest przed zakupem windowsa i poprosił mnie o pomoc. Myślełem nad tym żeby kupić windowsa media center edition z voucherem na darmową Vistę home Premium, tak aby w przyszłości zainstalować sobie ją na kompie i mieć nowego windowsa za małe pieniądze (według microsoftu 15usd za przesyłkę). Jak myślicie czy to dobry pomysł? I czy ten media center to jest taki windows home z dodatkowymi opcjami czy całkiem inny windows?Oraz czy da się bezproblemowo połączyć w sieć dwa kompy z innymi wersjami windowsa xp? Proszę o w miare szybką odpowiedź Edytowane 8 Stycznia 2007 przez champion__103 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 To windows Xp z dodatkowymi opcjami bezproblemowo się połączysz w siec pograsz itp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Jeśli autor tematu nie ma nic przeciwko to się włącze: otóż mój kumpel jest przed zakupem windowsa i poprosił mnie o pomoc. Myślełem nad tym żeby kupić windowsa media center edition z voucherem na darmową Vistę home Premium, tak aby w przyszłości zainstalować sobie ją na kompie i mieć nowego windowsa za małe pieniądze (według microsoftu 15usd za przesyłkę). Jak myślicie czy to dobry pomysł? I czy ten media center to jest taki windows home z dodatkowymi opcjami czy całkiem inny windows?Oraz czy da się bezproblemowo połączyć w sieć dwa kompy z innymi wersjami windowsa xp? Proszę o w miare szybką odpowiedź oczywiście da się a przesyłka to 15 euro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...