Skocz do zawartości
witek-pl

Palit Xpertvision Radeon X800gto

Rekomendowane odpowiedzi

Hej! Witam wszystkich forumowiczów. Mam krótkie, konkretne pytanko odnośnie sprzętu. Posiadam dość wiekowy sprzęt (co widać). Chicałem go nieco zmodernizować (w lato planuję złożenie jakiegoś konkretnego szprzętu ale wiadomo jak to bywa z planami). Głównie chodzi o kartę grafiki gdyż moja obecna to totalna padaka. W sklepach internetowych wypatrzyłem właśnie Palit XpertVision Radeon X800GTO dla AGP. Cena na poziomie 370 zeta wydaje mi się do przyjęcia. Nie jestem zapalonym graczem dlatego nie zamierzam ładować kasy w najnowsze/najszybsze zabawki, wystarczy że będzie mi śmigał AmericasArmy i gry typu GTR2 czy TOCA3 (bez atyaliasingu się również obejdzie). Zwracam się do zorientowanych i posiadaczy tej karty o opinie i wszelkie sugestie z tym że nie zamierzam podbijać wydatków w celu kupienia czegoś lepszego bo tak można bawić się w nieskończoność (no chyba że coś lepszego w podobnej cenie, choć na AGP to wyboru sporego nie ma). Pozatym jak ma się sprawa z potokami...

Edytowane przez witek-pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taki słaby procek bedzie wąskim gardłem dla tej grafy lepiej dozbieraj kase i pomysl o zmienia platformy i jakąs grafe wtedy na PCIE bo agp juz odchodzi i grafy sa sporo droższe od pcie

albo nawet kup jakąs płyte z integrą do tego jakiegoś semprona i ramy bo muszą byc ddr

POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem już proponować Galaxy 7300GT na AGP ale jak zobaczyłem jaki procek to mi sie odechciało, jednym słowem mówiąc twóje CPU będzie skutecznym hamulcem dla kart typu X800GTO/7300GT

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh troszkę przygasiliście mój entuzjazm ;) podstawowa sprawa że właśnie nie zamierzam dokładać kasy do obecnego sprzętu bo jak widać oznaczałoby to większe zakupy (praktycznie nowy komputer),,, docelowo ten sprzet po lecie mam zamiar zaadaptować jako odtwarzacz DVD/Dvix zamykając wszystkie potrzebne elementy w jakiejś małej obudowie... rozumiem że jednym słowem nie ma sensu kupować tej karty? jeśli tak to jaka będzie odpowiednia, może coś kupię używanego bo nie uśmiecha mi się nie grać przez pół roku w moje ulubione AA ?

Edytowane przez witek-pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

R9500 to max. Do lepszych kart musiał byś zmieniać procek bo jest zdecydowanie za słaby. Zresztą i tak z nim w nowsze gry nie pograsz.

ramu się to też powinno tyczyć :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi