czesiek398 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Witam. Potrzebuje cichy nie koniecznie wydajny cooler do obudowy. Myślałem nad tym : http://www.allegro.pl/item154628523_asus_t...ichszy_5db.html Czy ktoś ma ten cooler ? Jak się sprawuje ? I najważniejsze czy jest cichy ? Dodam że jestem maniakiem ciszy - a nie stać mnie na WC. Na procku mam Pentagrama Frezzone QVC120Cu a zasilacz Tagana U01 380W. Potrzebuje jeszcze cooler do obudowy. Dobrze by było aby cooler był bez automatycznej regulacji obrotów aby można było zapiąć pod regulator obrotów AeroCool GateWatch. Proszę o jakieś ewentualne propozycje coolerów. Dziękuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Błecheche..5dBa przy 2k obrotów. Wolał bym <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> coś bardziej znanego, np. Arctic Fan 8 :arrow: http://www.allegro.pl/item152521974_arctic...ny_gw_6lat.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 mozna sprobowac tego asusa, ale nie sadze zeby on mial 5dba .. jak juz to 15... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Oj to chyba jakieś nabijanie w butelkę. Na stronie Asusa wentylatorów nie ma żadnych. Ja mam co prawda wentylator Asusa, ale wyciągnięty z kupionej obudowy i pewnie jego producentem faktycznie był kto inny. Porównując zaś wykonanie mojego z tym na rzeczonej aukcji to jednak ten ostatni wypada dość dziwnie. Wygląda na to, że ktoś podmienił nalepki i dodał coś od siebie - w postaci tych 5 dBa :) Jeśli ma być tani to polecam podobnie jak YogiCK - AC Fana 8. Jeśli może być droższy to albo ten albo ten, z tym, że w tym drugim przypadku na stronie pomylono specyfikację - jest od 120mm. Oczywiście, o ile tak jak piszesz chcesz przede wszystkim ciszy, a wydajność interesuje Cię dużo mniej. Pozdrawiam P.S. "Coolerem" przyjęło się chyba określać cały układ chłodzący - radiator + wentylator, czasem sam radiator. Raczej nie jest to określenie na wiatrak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesiek398 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Arctic odpada. Na modding.pl czytałem test. Wszystko ładnie kolorowo. Wiatrak kozacki ale on nie tłoczy powietrza do obudowy tylko je wydmuciach!e :/ "Produkt bardzo traci na braku uniwersalności. Wielka szkoda, że wentylatory możemy instalować tylko jako wentylatory wyciągające. Ich budowa uniemożliwiła stosowanie ich jako wentylatory tłoczące powietrze." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Czesiu... wystarczy, że najpierw napiszesz do czego potrzebujesz wiatrak, a innym będzie łatwiej Ci coś doradzić. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesiek398 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 A więc ... potrzebuje wiatrak do chłodzenia wnętrza obudowy ( zasysanie powietrza z zewnątrz do środka) Jakieś propozycje ?? Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 A więc ... potrzebuje wiatrak do chłodzenia wnętrza obudowy ( zasysanie powietrza z zewnątrz do środka) Jakieś propozycje ?? Z góry dzięki. :rolleyes: Jeśli może być droższy to albo ten albo ten, z tym, że w tym drugim przypadku na stronie pomylono specyfikację - jest od 120mm. Oczywiście, o ile tak jak piszesz chcesz przede wszystkim ciszy, a wydajność interesuje Cię dużo mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Kup Pro TC, polacz petla termistor dla maksymalnych obrotow i podpinaj pod GW. Tanio, szybko i skutecznie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) Ale nie cicho... po połączeniu termistora na 5V nadal głośny, na 3,3V nie startuje, trza w miejsce termistora wstawić potka to przy około 4V (albo poprostu rezystor szergowo ale wtedy se nie ustaisz minimalnego napięcia startowego) jest znośny w miare. (btw. co to GW?) Edytowane 4 Stycznia 2007 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 GateWatch - pierwszy post [; Jakas inna alternatywa procz ciecia budy pod 2x 120mm? :D A wlasnie - jaka buda? [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesiek398 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zwykła ColorShit niby ma na lewej ściance ma grille ale 3x 80mm :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 Mam dwa te asusy na cpu i z tyłu budy i potwierdzam że są praktycznie niesłyszalne. Na domyślnych obrotach po zamontowaniu na czymś słychać tylko szum powietrza rozbijającego się o radiator. U mnie po skręceniu powiedzmy na 1000 są całkowicie niesłyszalne, tak jak zresztą cały komp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...