-=Qroń=- Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Taka sprawa jest, bo mam obecnie "używanego" Volcano 12 i o ile na jakichś 2500RPM jest przyzwoicie to co dalej wlazł tym gorzej. Przy 5500RPM - MAX daje jak suszarka, no a chyba aż tak źle być nie powinno.... Czy może jednak?? Po primo to mi powiedzcie czy to normalne. Po drugie primo :D to da się cos z tym zaradzić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Dziwisz się że przy 5500 jest głóśno?? Toć tak jak byś był na koncercie hardrockowym :). Każdy wentylator przy tak wielkich obrotach będzie hałasował. To normalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Dziwisz się że przy 5500 jest głóśno?? Toć tak jak byś był na koncercie hardrockowym :). Każdy wentylator przy tak wielkich obrotach będzie hałasował. To normalne. Nom się łudziłem niby miało być 48dBa ale nie podejrzewałem że to mi będzie łeb urywało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 48dB to bardzo dużo jak na wentylatory. Sporo osób uważa że 25dB to jest dużo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chlebu Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Producent coś wspomniał o 48 dB przy 5500 RPM :wink: Kolega ma Venus 12, wentyl chyba ten sam (wygląd i parametry się zgadzają) i faktycznie na wysokich obrotach istna suszarka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Producent coś wspomniał o 48 dB przy 5500 RPM :wink: Kolega ma Venus 12, wentyl chyba ten sam (wygląd i parametry się zgadzają) i faktycznie na wysokich obrotach istna suszarka :D No to trudno, myślałem ze może się trochę suszarka wysłużyła, bo nie mam jej od nowości, ale skoro mówicie że tak ma być, to cóż :(. Tak pracuje na 2500RPM jest jakieś 25dBa może ciut więcej, I jakoś jadę, chociaż i tak jest o niebo ciszej niż zanim zacząłem grzebać w kompie ~ rok temu. Jak teraz siedze u jakiegos kumpla to się czasem zastanawiam jak co po niektórzy mogą tak pracować/uczyć się/grać/słuchać muzyki/żyć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 zmien wiatrak na cichszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 jakies 3 lata temu jak mialem to Volcano to jak dałem potencjometr na maxa to myslalem ze mi komp odfrunie... to normalka przy tym wiatraku, czapki z głów ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...