Skocz do zawartości
-=Qroń=-

Cho***nie Głośny Volcano 12

Rekomendowane odpowiedzi

Taka sprawa jest, bo mam obecnie "używanego" Volcano 12 i o ile na jakichś 2500RPM jest przyzwoicie to co dalej wlazł tym gorzej.

Przy 5500RPM - MAX daje jak suszarka, no a chyba aż tak źle być nie powinno.... Czy może jednak??

Po primo to mi powiedzcie czy to normalne.

Po drugie primo :D to da się cos z tym zaradzić??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwisz się że przy 5500 jest głóśno?? Toć tak jak byś był na koncercie hardrockowym :). Każdy wentylator przy tak wielkich obrotach będzie hałasował. To normalne.

Nom się łudziłem niby miało być 48dBa ale nie podejrzewałem że to mi będzie łeb urywało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Producent coś wspomniał o 48 dB przy 5500 RPM :wink: Kolega ma Venus 12, wentyl chyba ten sam (wygląd i parametry się zgadzają) i faktycznie na wysokich obrotach istna suszarka :D

No to trudno, myślałem ze może się trochę suszarka wysłużyła, bo nie mam jej od nowości, ale skoro mówicie że tak ma być, to cóż :(.

Tak pracuje na 2500RPM jest jakieś 25dBa może ciut więcej, I jakoś jadę, chociaż i tak jest o niebo ciszej niż zanim zacząłem grzebać w kompie ~ rok temu. Jak teraz siedze u jakiegos kumpla to się czasem zastanawiam jak co po niektórzy mogą tak pracować/uczyć się/grać/słuchać muzyki/żyć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi