PC_Speaker Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Son tu bedzie problem. Z tego co mi wiadomo to tylko 3 mobo dawały radę ze zmianą mnożnika w tych cepach... tylko że to daje puste MHz'ty :P Lepiej na mnozniku 12 krecić do fsb np 250 niz na mnożniku 18 do 200 polecieć ... Druga kwestia to to: wyłamujesz/ izolujesz jedną nogę i proc od pierwszego kopa rozpoznawany jest jako Intel Pentium 4-M @ fsb 200 czyli 2400 ... z tym, ze w ekranie POST będzie to nadal 1,2 GHz a dopiero w windzie rozpozna ci go jako 2400MHz. To że pokazuje ten 1 MHz więcej niczego nie zmienia bo dla cielaka D mi fsb ustawiało zamiast 133 to 134 albo 132 zależnie od focha NB :P Pozdrawiam... aha... twój powinien iść na modzie + clockgen na jakieś 230 z pinem w d... :P jak zrobisz moda to nie kręć spod biosu bo nie pójdzie tylko reset CMOS bedziesz musiał robić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmarek Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Mialem dwa P4M - 1.8 GHz i 2.0 GHz. Ten pierwszy mial revision C1(serii nie pamietam), dzialal na FSB 235 MHz. Ten drugi, ktorego mam teraz ma revision D1 a seria to SL6V9. Bootuje sie na 275 FSB ale plyta ktora posiadam nie ma blokady dla PCI i przy tak wysokim FSB nie widzi juz dyskow. Na codzien pracuje na FSB 262 co daje prawie 3150 MHz. Plyta sama ustawia napiecie na 1.64 V i przy takim napieciu w stresie mam temp. 55C na QVC-100 Cu+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Son Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Kurcze ale w takim razie nie ma senstu robić pin moda bo w biosie mogę ustawić fsb 230 i chodzi :lol2:, zablokować inne szyny na stałe. To chyba nie ma senstu jeszcze grzebać w procku w soket. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 U mnie to zależało .... płyta nie dawał dzielnika 1:1 przy fsb default 100 :( co było porażką bo powyżej fsb 180 ramy chodza wysoko .... a to tylko 3200 są :( czyli kiszka ... fat lecą na ddr 533 ale słabo - stabilnie .. bencza przejdą ale w grach, filmach czy innych sypią :( Padaka a innych nie kupię na razie .. :P Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Son Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 Ano po to ten pin mod to dla tych którzy nie mają blokady na szynach lub pamięciach. W takim razie ja nie mam co kombinować bo u mnie i tak to niewiele (nic) nie da. Dzięki za pogawędkę. Zawsze lepiej rozmawiać z kimś kto się troszkę lepiej zna na temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Blokada nic tu nie ma do rzeczy!!! chodzi raczej o strapa na NB, który daje dzielnikami dla pamięci z automatu :( u mnie dzielnik 1;1 był nieosiągalny przy FSB > 100 :( kaszana !!! ale jak zrobiłem pinmoda to w gratisie dostałem dzielniczek 1:1 dla fsb 200 co skutkowało krętliwoscią proca na clockgenie do 2800+ co i tak uważam za sukces w przypadku tej sztuki ... jak ktoś ma inny rev. na test to mogę zrobić :D Alfred wie, że można mieć zaufanie i tyle ... Poza tym już stworzyłem topic z FAQ a'la mobile od Intela więc raczej tam zamieszczajcie posty ;D :D :D :D ;D Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...