binek Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) Witam! Mam troche dylematow jesli chodzi o sprzet, wiadomo ze chce juz poskladac cos na C2D, ale reszta fantow mnie zastanawia jak i sklep ktory wybrac, musze niestety kupic na raty, siedze na tym co w podpisie i krew mnie zalewa... Konfiguracja 1: E6300 ~680 (najlepiej by bylo za 600 dorwac oem, wtedy bym infinity kupil) Asus P5B ~450 (dziala na niej raid? w dalekiej przyszlosci chcialbym R0 zrobic) Ram (tu dwie opcje) GR 667 (2x512MB, ~380zl) lub jakies inne powiedzmy OCZ 800MHz Spec Ops (2x512MB, ~450zl), jakies GEILE odpadaja od razu, rozumiem ze 800MHz beda lepsze do tego zestawu, jak macie jakies inne opcje to prosze pisac. Konfiguracja 2: E4300 ~680 (wiadomo wyzszy mnoznik, ale pytaniem jest kiedy one w koncu beda? Bo nie chce mi sie czekac :( eee ) Reszta jak w konfiguracji pierwszej, ram pewno GR 667 by styknal. Do tego jakis PSU dwie opcje chieftec 400w za 130zl lub Topower za 200zl to bedzie kupowane oddzielnie lub razem, wiec moze nawet cos lepszego wyniknie a jak nie bedzie $$$ to wspomniany szef. Prosze jakbyscie mogli mi doradzic kiedy ten E4300 bedzie w koncu, ktory ram, jesli zaden z tych to jaki, w ktorym sklepie najlepiej kupic to na raty, zeby bylo najtaniej (wczesniej patrzalem na znak.pl ale w sumie tam nie ma za niskich cen tez jak i tez slyszalem ze stan magazynowy sie nie zgadza). Chce sie zmiescic w tej cenie najblizszej 1500zl wiem ze wyjdzie troche wiecej... takze max 1800 PS. Co z ta P5N-E czy jakos tak na chipie NV... Kiedy tez ma sie pojawic? Naprawde nie chce mi sie juz czekac, choc wiem ze warto by bylo... Edytowane 4 Stycznia 2007 przez binek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) 1. E6300 chyba nie ma OEMa w ogole chyba tych Core 2 Duo nie ma OEMow - 650PLN + Arctic Freezer 7 Pro (80PLN) 2. Asus P5B-E - 507PLN (full RAID 0,1,5,10) (8 SATA II) 3. Ram 2x512MB - i tu zalezy czy krecimy czy nie... Ale generalnie 667 wystarcza, by nawet puscic proca 7x333 i ram w 1:1 - ok 450PLN 4. Zasilka ze 450W. Chieftec teraz jest nazywany Syftek, bo jego jakos bardzo sie zepsula, w kazdym razie liczba reklamacji u kumpla ktory handluje tym czyms spedza mu sen z powiek i zaprzestal jego sprzedawania. Raczej TAGAN. 200PLN SUMA : 1887PLN Co do P5N-E to : http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C6550770 juz dawno jest w sprzedazy (o ile to o ta chodzi) - 407PLN to nawet daje Ci z ta plyta 1787PLN Edytowane 4 Stycznia 2007 przez File Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 ... Oczywiscie ze chce krecic, licze na minimum 3GHz, wiecej lepiej, nie bedzie, trudno. na w jakis sklepach widzialem OEM i BOX. Z ramu narazie nic nie wyniklo... Zasilka, ok to juz lepiej topowera jakiegos Czym sie rozni P5B-E od zwyklej P5B ? Ta P5N-E dobra jest do krecenia? Z tego co widzialem to ponad 400 FSB robila, chyba o tej mowia teraz wszyscy, co sadzisz lepiej brac P5N-E czy P5B-E ? No i wszystko musi byc z jednego sklepu :\ niestety... Gdyby pracodawca dawal wiecej niz 800zl to bym to kupil za jednym zamachem jak zawsze, a teraz coraz gorzej o nowy sprzet :\ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 (edytowane) A może ten sklep http://www.pcprojekt.pl/ Ma wszystko co chcesz i w dobrych cenach Poczekaj na e4300 to już tylko ~2 tyg. Poza tym e6300 mogą być jeszcze sprzedawane w starej rewizji B2. Nowa L2 ma mniejszy pobór energii w idle. Na pewno e4300 kupisz na początku za około 30pln mniej niż e 6300 więc już "pół" chłodzenia jest. Edytowane 5 Stycznia 2007 przez aldam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...