Zulusman Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) Hej Postanowilem zmienic mojego poczciwego 17" Nec na cos nieco wiekszego. Zastanawiam sie nad BENQ lub DELL 24" panorama HD. Znajomy podpowiedzial mi, ze lepiej byloby TV LCD zapodac w podobnej cenie. Wybieram sie do niego obejzec efekt u niego, bo posiada takie cos podlaczaone przez HDMI do kompa i zachwala... 32 zamiast 24 - jest sie o co bic. Jak uwazacie, rozwiazanie sensowne czy raczej wogle nie zawracac sobie tym glowy... Pozdro Edytowane 4 Stycznia 2007 przez Zulusman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Nie ma się o co bić, oba produkty dzieli przepaść jakościowa. 24" only. I do komputera, i do filmów. LCD TV nadaje się tylko i wyłacznie do TV. I to z paru metrów, żeby fatalne kolory nie raziły. I ten czarny. Fuj. I ta rozdzielczość, bueh. Miałem nieprzyjemność używać ostatnio... fuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) wedlug mnie telewizor lcd nie nadaje sie do codziennej pracy, a juz na pewno nie 32", wydaje mi sie, ze przy obecnej rozdzielczosci w tv lcd i wielkosci plamki 26" to maks co mozna podlaczyc i uzywac, sam czasem klikam na moim, ale wszytko jest zdecydowanie za duze, nie chcialbym widziec jak to bedzie wygladac na 32 :blink: co prawda obraz na dobrym kablu vga mam zyleta, filmy w 720p to bajka, gry to samo, ale tak jak napisalem - za mala rozdzialka... wedlug mnie jezeli szukasz czegos do kompa to tylko monitor lcd, ja kupilem tv tylko dlatego, ze musialem pod cos podlaczyc x360 Sarkazz - jezeli podpinales pod tv lcd obraz z anteny dachowej to rzeczywiscie kilka metrow to minimum :lol: slabe kolory? brak czerni? ciekawy jestem co za wynalazek "uzywales" po za tym tv lcd sa przede wszsytkim przeznaczone do sygnalu hd, a ze polska jest pod tym wzlgledem zacofana, a krolowa stacji jest tv trwam to trudno sie mowi Edytowane 4 Stycznia 2007 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 (edytowane) do grania się nadaje, do pesika jak najbardziej, przez hdmi można włączyć 1980x1080, wtedy obraz dużo lepszy niż w 1366x768. Do windowsa już mniej , wszystko za duże, no i rozdziałka wyższa niż ta standardowa wygląda kiepsko. No i potrzebny jest WINDOWS MEDIA CENTER lub nowszy żeby kabel hdmi poprawnie pracował (mam samsunga r72 32) Jeśli tylko do kompa to monitor lcd 24 ...Wiadomo jakościowo monitor dużo lepszy... Edytowane 5 Stycznia 2007 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2007 Sarkazz - jezeli podpinales pod tv lcd obraz z anteny dachowej to rzeczywiscie kilka metrow to minimum :lol: No. Cyfra+ to antena dachowa :lol: slabe kolory? brak czerni? NIEEE, NO CO TYYY, WIADOMO, CZERŃ I KOLORY JAK NA CRTTT ZIĄĄĄĄ. ciekawy jestem co za wynalazek "uzywales" 2454627[/snapback] po za tym tv lcd sa przede wszsytkim przeznaczone do sygnalu hd, a ze polska jest pod tym wzlgledem zacofana, a krolowa stacji jest tv trwam to trudno sie mowi :lol: TV LCD są przeznaczone do zajmowania mało miejsa, i generowanie badziewnego obrazu. Oczywiście mówimy o telewizorach w normalnych cenach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 do grania jak najbardziej sie nadaje, do tv to trzeba mieć telewizje nowej generacjii :lol: (to wtedy obraz dobry) a z czernia nie ma kłopotów , trzeba troche poszperać:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 do grania się nadaje, do pesika jak najbardziej, przez hdmi można włączyć 1980x1080, wtedy obraz dużo lepszy niż w 1366x768. Jak zmusisz matryce 1366x768 do wyswietlenia 1080p, to bedziesz moim prywatnym bogiem... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Wlasnie nie wiem jak on to chce odpalic...ale nei moja brocha ;) Bylem dzis poogladac w sklepie jak wygalda obrazek na nich - calkiem fajnie....szkoda ze nie mogli podlaczyc mi kompa do tego...(mowa o TV). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 biez della w wersji a03 niedawno go kupilem i nie zaluje nawet zlotowki, przez pierwszy tydzien zdawal sie ogromny, po tygodniu sie przyzwyczailem i jak widze teraz zwykla 17" u kogos to wyglada jak maly kwadracik w porownaniu do 24, co nie oznacze ze dobre 30" cali od dell apple byloby zlym rozwiazaniem, ale napewno sporo drozszym. o tv lcd do komputera - zapomnij, porazka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noe9 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 24" della i tylko to ;) sam sie przymierzam do zakupu.. z US oczywiście bo u nas ceny przerażają co do 30" to i owszem... dopuki to monit della (2560x1600), appla bym nie brał ze względu na cene i brak HDMI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...