Golish87 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Moj problem wyglada nastepujaco: pewnego dnia dziewczyna mojego brata sprawdzala na moim kompie (niech ja pieklo pochlonie) poczte. Po 10min od tej nieszczesnej akcji, komp sie zawiesil i chyba umarl. Kiedy go wlaczam monitor wyswietla tylko czarna "strone startowa" odnosnie ladowania dyskow itp. i sekunde pozniej sie restartuje. To na pewno jakis megasyf, ale moze da sie maszyne jakos wlaczyc? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Naprawa systemu Windows z płyty CD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golish87 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 (edytowane) ok, tylko jak to zrobic, bo kiedy klikam "r" (w celu naprawy) pojawia sie czarny ekran z bialymi literkami do wpisywania:/ Gdybys mogl napisac dokladnie krok po kroku komendy itp. :rolleyes: PS Dodam jeszcze, ze bardzo mi na tym zalezy! na dysku mam prace na studia i musze ja oddac w poniedzialek. Edytowane 5 Stycznia 2007 przez Golish87 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golish87 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Bylem u kumpla z tym dyskiem i okazalo sie, ze 3 z 4 partycji dzialaja bez zarzutu. Niestety c: nie dziala w ogole, a wlasnie tam znajduja sie wazne dla mnie pliki. Po kliknieciu na nia wyskakuje komunikat o sformatowaniu :cry: Moze da sie uzyc jakiegos programu z poziomu windowsa by naprawic ta partycje lub odzyskac poszczegolne informacje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Odnośnie dysku, to program http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk Opis używania na forum - szukaj. :] Odnośnie naprawy, to nie ta naprawa. Pomijasz konsole, bo jej przydatność jest znikoma. Idziesz dalej. Pomijasz naprawę przy pomocy dysku naprawczego, bo to w ogóle archaiczna opcja z czasów, jak ludzie używali dyskietek. Pod sam koniec, jak już wybierzesz dysk docelowy instalacji systemu (oczywiście ten, na którym już jest system), to pojawia się opcja Napraw i Instaluj. Wybierasz Napraw i leci niby instalacja, ale wszelkie ustawienia i konta zostają po staremu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golish87 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Probowalem uzyc Windowsa, ale nie ma tam nigdzie opcji naprawy poza naprawa z konsoli :blink: jak wybiore nowa instalacje, to kaze mi podac partycje i od razu chce sie brac za jej formatowanie. Teraz bede probowal uzywac jakiegos programu. Pobawilem sie Easy Recovery Pro 6 (trial), ale on nie wyswietlil nawet pliku na ktorym mi zalezy najbardziej. Moze TestDisk bedzie lepszy... tylko, ze jest dosc skomplikowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) Instalujesz na stara wersje xp nowa i tam jest opcja napraw, moze obszar bootowania sie zepsul, ja mialem podobny problem a okazalo sie ze mialem jednego bada ale naprawilem dysk za pomoca hdd regenerator i system sie z botowal. Edytowane 6 Stycznia 2007 przez radeksz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 w tej czarnej konsoli wpisz sobie HELP i rozejrzyj się.... Są polecenia takie jak FIXBOOT/FIXMBR (czy coś podobnego :P) i CHKDSK.... Może obejść się bez reinstalacji/nadinstalacji <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Skoro chce formatować, to znaczy że nie widzi instalki. Zapewne nie wykrywa starej wersji. Najpierw więc użyj TestDisk, aby odzyskać partycje. Broń Boże żaden CHKDSK w takim momencie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...