Skocz do zawartości
samurajjack

Pomocy - Zestaw

Rekomendowane odpowiedzi

chcę kupić zestaw - buda - zasilacz - mobo - procek - grafa - ram - co kupić?? chce kupić pod koniec stycznia - początek lutego. poczekać może?? kto mi pomoże w skonfigurowaniu jakiegoś dobrego zestawu. Najlepiej żeby mi G3 chodził na wyższych detalach - bo na tych najniższych to nie zabawa. Proszę o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw zajrzyj TU - nie po to chłopaki zestawy składali żeby non stop sie powtarzać.

Powiem to tak do wydania mam około 2500 zł (z hakiem) A pozatym jestem laikiem w tej kwestii i nie znam sie na tych sprawach do końca więc proszę o pomoć za tą kwote jaki zestaw byście proponowali?? Przeglądnąłem link który podałeś ale nie satysfakcjonuje mnie to?? A wiem że np. pod koniec stycznia wychodzi nowy sprzęt - zaczekać i kupić coś lepszego ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na twoim miejscu bym poczekał.

Pozatym hmm jak za 2500zł nie interesuje Cię c2d z 2GB ram i 7600GS ddr3 to wybredny jest.

Sam bym to polecił.

Nie jestem wybredny bo c2d napewno kupie ale E-4300 czy E6300 ?? no i 2 gb ramu też chce mieć ale czy 7600gs czy lepiej gt albo radeona X1950 pro??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

procek :intel c2d e6300 box 691zl

mobo:BIOSTAR TFORCE 965PT 425zl

RAM:Corsair Twin2X DDRII 1GB/675 (2x512MB) CL4 421zl

grafika:PALIT 7900GS 256MB 7900 SONIC 500/1400 MHz 1.2ns 700zl klik

zasilacz:zasilacz Chieftec 450W GPS-450AA-101A ATX PFC 191zl

buda: jakakolwiek 120zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

procek :intel c2d e6300 box 691zl

mobo:BIOSTAR TFORCE 965PT 425zl

RAM:Corsair Twin2X DDRII 1GB/675 (2x512MB) CL4 421zl

grafika:PALIT 7900GS 256MB 7900 SONIC 500/1400 MHz 1.2ns 700zl klik

zasilacz:zasilacz Chieftec 450W GPS-450AA-101A ATX PFC 191zl

buda: jakakolwiek 120zl

co to za płyta?? i ram Corsair - nie lepszy kingmax albo kingston i 2 x 1 gb, a grafika palit 7900gs nie lepiej gt albo radeon x1950 pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

plyta bdb polecaja ja ludzie bo jest tania i dobra do oc :) wiec poco przeplacac ja osobiscie bralbym corsair patrioty lub jakbys trafil taniej cruciale . Grafika mysle ze jest dobra to bedzie twoj wybor czy x1950pro ati czy gf 7900gs obie karty sa bdb tylko ze w ati wlaczysz hdr+aa razem a w gf nie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

plyta bdb polecaja ja ludzie bo jest tania i dobra do oc :) wiec poco przeplacac ja osobiscie bralbym corsair patrioty lub jakbys trafil taniej cruciale . Grafika mysle ze jest dobra to bedzie twoj wybor czy x1950pro ati czy gf 7900gs obie karty sa bdb tylko ze w ati wlaczysz hdr+aa razem a w gf nie:)

wiesz mam ochote nauczyć sie podkręcac - jednak nie znam sie na tych wszystkcih MHZ i taktowaniach - ale może znasz jakąś stronę gdzie można by było sie tego nauczyć??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lukas ten palit co mu dales do niego linka ejst gorszy ma mniejsze taktowanie i gorsze pamiatki 1,4ns a ten przezemnie podany 1,2ns :) nauczyc sie podkrecac hmm:) ciezka rzecz zazwyczaj sam sie tego clzowiek uczy:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi