Skocz do zawartości
Qur..aK

Wiecej Mocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem(jak chyba kazdy na tym forum). Kupilem sobie sprzecik i mam wrazenie ze nie chodzi jak powinien! Mianowicie przesiadlem sie se staruszka(Asus kt600-x, AthlonXP 2.200mhz, 768mb 333, Msi GF6600GT AGP) na AMD Athlon 64 3.700Mhz(1024mb), Msi K8N Neo4, 1024MB Gel i Galaxy GF7600GS 256mb 128bit i nie wieze :cry: . Gram w BF2 przy wlaczonych na 50-60% detali i jest ogolnie slabo jak na moje oko poniewaz na starym przecie gralem na identycznych ustawieniach i nie ma az tak kolosalnej roznicy. Wydaje mi sie ze na takiej konfiguracji mozna pozwolic sobie na wiecej w przypadku tej gry a sie zmartwilem! Na 3D Marku 2005 wyciagam 6246... hmmm. Fak ze dziwke zjada zasoby a w przypadku mojej Audigy 2 pewnie tak jest aczkolwiek nie wiem. CHODZI MI PRZEDE WSZYSTKIM O INFO CO DO PODKRECANIA. W zwiazku z tym chcial bym go podkrecic tez troszke anie za bardzo chce. Na biosie nie znam sie az tak dobrze a reczne ustawienie zegarow Pamieci na pewno duzo daje i zalezy mi wlasnie na pomocy w jej ustawieniu. JEsli ktos bedzie tak dobry to bardzo prosze o wskazowki bo klatek mi malo. Procek cos nie za bardzo sie kreci bo tylko z FSB 200 na 207 da sie ustawic :mur: . Moze jakis bios zmodowany jest? Z chcecia bym go sflashowal bo aktualnie dzialam na starym. Z gory DZIEKI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fak ze dziwke zjada zasoby...

Powiedz, czy chociaż raz przeczytałeś to co napisałeś? Naucz się staranności, tu nikt nie każe Ci się spieszyć - to nie czat.

Nie 3700MHz tylko 3700+ (2,2GHz). Nie 1024mb (coś takiego jak milibit nie istnieje) tylko 1024kB.

Edytowane przez krzyysiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, w 3DMarku 2005 masz wynik na moje oko w normie. BF 2 powinien smigac jak ta lala. Jakie takty ma grafa ? Jakie stery zainstalowales ? Poinstalowales wszystkie od plyty itp. ? I wazna sprawa, reinstal windy po zmianie sprzetu oczywiscie byl ??

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powyłączaj v_sync w sterownikach, w grze - mogło się włączyć przypadkiem.

Poza tym galaxy 7600gs może być również na ddr2 z taktowaniami 400/800 i wtedy skok wydajności może_nie_być_zauważalny - jeżeli jednak ma taktowania 500/1400 to coś jest nie tak i trzeba szukać przyczyny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi