Skocz do zawartości
mattnick

Mycha Zwariowała ?

Rekomendowane odpowiedzi

Zauważ, że jak lekko naciśniesz lub w innym miejscu przycisku (na myszy), to czasem łapie prawidłowo. Jeśli objawy się zgadzają, to zwykłe zużycie myszy.

Przyciski to w rzeczywistości takie bardzo małe wystające plasticzki. Na górze są półokrągłe. Gdy się zetrą, to przycisk zsuwa się po tym. Można to wymienić używając tych z innej (padniętej) myszy lub nawet (ostatecznie) zamieniając z prawym klawiszem. Trzeba jednak uważać przy wyciąganiu, bo to cholernie łatwo rozwalić. Cała obudowa tego 'patyczka' rozkłada się na pół, ale ma mocne i ciasne zaczepy. Można ostatecznie wylutować całą konstrukcję.

BTW: Logitech?

Edytowane przez ULLISSES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może jeszcze kabel (zerwany podczas szarpnięcia, złamany podczas wyginania), wtyczka (ps/2) lub połączenie kabel-mysz (naderwane łączenia).

Edit:

@Mayo:

Hehe. Kiedyś lutownicą grzałkową próbowałem przylutować kabelki w mini-jacku. Powiem Ci, że przylutowałem jeden, ale niestety stopiło to plastikową obudowę wtyczki. :P

Edytowane przez ULLISSES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym wylutowywaniem to bm uważał - bardzo łatwo spalić przycisk...

EDIT:

Ja bardziej mówiłem o przegrzaniu się samych układów przycisku, jeśli będziemy zbytnio "nalegali" żeby obydwie nóżki wyszły ;)

Edytowane przez Mayo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi