CKM18 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Beereq - niestety tak jak pisałem wentylatory już leżą w domu wraz z kablami w oplotach i czekają na nową bude, także zostaną , co do głośności to mi to nie przeszkadza, mają chłodzić. tak te 2 boczne wentylatory będą chłodzić mobo ramy itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 (edytowane) Oto fotki: (sorry za kiepską jakość niektórych z nich) edit: zapomniałem dodać - ten wentylator z tyłu nie miał takiego grilla w standardzie. Normalnie jest kratka, ale ja ją wyciąłem, bo BARDZO ograniczała przepływ. Teraz może nie wygląda to super, ale za to wieje 2x lepiej :D Noi oczywiście ten przedni wentylator, to nie ten standardowo montowany w obudowie. Ten to Revoltec Dark Blue 120mm; polecam! Edytowane 27 Stycznia 2007 przez Beereq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CKM18 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Beereq - wielkie dzięki za fotki, już postanowione najpóźniej w połowie lutego jak będzie dostawa tych shinobi z czarnym przednim panelem zamawiam jedną sztuke, dużo masz napędów w budzie ja będe miał tylko dvd rw , a co do tego wentylatora z tyłu to przepływ na pewno jest lepszy, ale tak kastrować budy to już nie będe :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Żaden problem, jak coś to pisz... (ale na PW, bo na forum to se rozmowę jak na gg zrobiliśmy...) ;] Ja mam też 2xHDD więc troche to wsio się grzało :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwiin Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 @Beereq A ten standardowy(nie ten o ty podmieniłeś) wentyl dość głośny jest ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sinsx Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2007 No własnie, ja słyszałem że jest baaaardzo głośny :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Above Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Myślałem nad kupnem tej obudowy ale w podobnej cenie (bo za 90zł ) udało mi się znaleźć Aplusa Qubic'a który jesto niebo lepszy. Blacha solidnej grubości , wykonanie o wiele lepsze i jak dla mnie wygląd ok :) Foty dla zainteresowanych : To są juz stare foty , te robiłem 2 dni temu :P Obudowa kosztowała mnie 90zł (allegro , koleś miał 5 takich , szybko sie sprzedały) i jak za tą cene jest znakomita :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 To prawda, miałem jednego takiego Aplusa, budy nie ma co nawet porównywać do obudów typu "szinobi". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kqba Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 (edytowane) Kupiłem tą Shinobi. Jest bardzo ładna i nic poza tym. Nie spodziewałem się że ta blacha jest tak badziewna - cieńka. Dolna kieszeń na CD jest krzywo znitowana, przez co nie można w nią wepchnąć napędu. Założyłem dodatkowo 2 wentyle 120 Acutake białe. Jeden na wylocie z tyłu i drugi na bocznej ściance na dole. Na górze bocznej ścianki już wentyla nie da rady wsadzić, bo upchałem do niej Pentagrama Karakorum 120 i jest bardzo blisko ok. 1-2cm od ścianki bocznej. Wentyl z przodu jest rzeczywiście głośny, ale i tak cichszy od Pentagrama (żółtego) Założyłem na nich regulację obrotów. Acha... i wentyla przedniego - tego świecącego nie można wymontować (chyba że coś pociąć). Nie podoba mi się jeszcze bezśrubkowy sposób montowania kart PCI. Jeżeli ktoś często będzie rozkręcał bude i wyciągał spod biurka to odradzam zakup. Jest bardzo delikatna. Ja kupiłem ze względu na wygląd i miejsca na wentyle 120mm. Jeszcze jedno. Te czujniki od temperatury to montuje się między rdzeniem a radiatorem? Nie jest to chyba najlepsze rozwiązanie. Edytowane 4 Czerwca 2008 przez kqba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 (edytowane) ludzie nie pchajcie sie w jakies tajwańskie wynalazji typu shinobi czy inne bzdety, szkoda poprostu pieniedzy,i osobiscie nie dałbym nawet 5zł za taki szajs, za cene 199zł mozna kupić fajną firmową budke np. Antec Three Hundred albo jakiegos Chieftec'a Dragona. http://zenfist.pl/antec-three-hundred-czar...wer-p-2189.html http://zenfist.pl/chieftec-uni-lbx02bbb-p-571.html Edytowane 4 Czerwca 2008 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 Za 119zł jest Sharkoon Rebel 9 Eco :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 http://www.allegro.pl/item373844215_sharko...ga_jakosc_.html Ew, za 109zł Avenger :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 hmm, ale Szarkon jakością wykonania również nie grzeszy... Już najtańszy CM wygląda solidniej. Porównując Rebel'a do CM 33x wybrał bym CM. No ale sam mam Rebela a to ze względu na zatoki 5.25' :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 hmm, ale Szarkon jakością wykonania również nie grzeszy... Już najtańszy CM wygląda solidniej. Porównując Rebel'a do CM 33x wybrał bym CM. No ale sam mam Rebela a to ze względu na zatoki 5.25' :) no to ci powiem ze dobrze wybrales, bo CM ma za cienkie blachy i strasznie telepie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
five Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 Panowie, odgrzebuje trochę temat ponieważ potrzebuję pomocy. Zakupiłem obudowę Shinobi i wszystko fajnie jestem zadowolony tylko ten przedni wentyl mnie drażni- podświetlenie i hałas. Czytałem, że wymienialiście go- w jaki sposób? Pasuje tam każda 120? Trzeba coś ciąć, spawać, piłować?:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciemak666 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 trzeba tylko przedni panel odkrecic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
five Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 (edytowane) trzeba tylko przedni panel odkrecic Dzięki za szybką odpowiedź. Przy okazji jakie modele wentylatorów 120x120 polecicie? Wiadomo liczy się żeby nie były za głośne i a były wydajne. Edytowane 3 Grudnia 2008 przez five Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciemak666 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 ja w swojej miałem i nadal mam Noiseblocker ale wieja słabo .. podobno teraz dobre i tanie sa zephyrmozesz tez zastanowic sie nad ACUTAKE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...