Skocz do zawartości
Miguel707

Czy Jest Jak Być Powinno ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mój komp osiąga 11337 punktów w 3dmarku 2001 SE i ok. 3500 punktów w 03. W NFS Carbona gram na 640x480 średnie detale i F.E.A.R 640x480 też średnie detale. Czy na moim konfigu gry nie powinny chodzić szybciej ? Jeśli powinny, to co może go przycinać ? Z tego względu zrobiłem test w grze F.E.A.R. Przy zwiększeniu detali CPU z medium na max ilość FPS jest praktycznie taka sama. Czy jest to wina grafiki, ramu, czy może coś w sferze software' owej ? A może tyle właśnie ten sprzęt powinien osiągać ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy takiej rozdzielczosci testujesz praktycznie CPU a nie grafike [;

Majac 9550@ :wink: w MW sempie socket A gralem na mid w 800x600. F.e.a.r'a odpalilem tylko demko i chodzilo... Coz. Chodzilo tak jak chodzic powinna nowsza wymagajaca produkcja na czteropotokowej karcie :wink: Podsumowywujac :arrow: Mozesz sprobowac zwiekszyc tylko rozdzialke. Ale jest tak jak byc powinno [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do feara to da sie na twojej karcie spokojnie grać w 800*600+2*AA średnie detale -> trzeba tylko włączyć kilka opcji: pixel doubling on, cienie OFF :D, teksturki na minimum i powinno chodzić tak, że będziesz miał odczucie płynności - ja miałem na 9550@400/500.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszperałem w opcjach gier F.E.A.R i NFS Carbon i starałem się znaleźć bezsensowne opcje, które zamulają grę. Znalazłem takie w obu grach i teraz gram w obie gry na 1024x768, a do tego F.E.A.R ustawione ma dodatkowo FSAA x2 :) Obie gry wyglądają o niebo lepiej i wogóle się nie tną :) Te opcje to np. w NFS Carbonie częstotliwość odświeżania refleksów na aucie (czy jakoś tak).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi