waldemas Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 :mur: muszę przejść na neo 1mb i nie wiem jaki będzie najlepszy modem z tych za 1,22zł po prostu na razie brak kasy na lepszy, chodzi o bezproblemowe działanie i podłączanie Zestaw instalacyjny z modemem USB Speed Touch 330 Zestaw instalacyjny z modemem USB ZXDSL 852 Zestaw instalacyjny z modemem USB F@st800 który z nich doradzicie :unsure: mam czas do 15 stycznia :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 :mur: muszę przejść na neo 1mb i nie wiem jaki będzie najlepszy modem z tych za 1,22zł po prostu na razie brak kasy na lepszy, chodzi o bezproblemowe działanie i podłączanie Zestaw instalacyjny z modemem USB Speed Touch 330 Zestaw instalacyjny z modemem USB ZXDSL 852 Zestaw instalacyjny z modemem USB F@st800 który z nich doradzicie :unsure: mam czas do 15 stycznia :mur: USB F@st800 nie bier ! Zrywa połączenie i powoduje różne konfilkty. Kilka dni temu wymieniłem na Speed Touch 330 i narazie wysmienicie chodzi :) Co do ZXDSL 852 to niestety nie miałem okazji jesszcze wypróbowac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MBX Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 A ja mam F@st800 i chodzi bez problemów, więc chyba to zależy od konkretnej linii i komputera jak dany modem będzie się sprawował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Ja mam Speed Touch 330 na net24 Neti i chodzi bezproblemowo. W sumie nawet nie wiem poco lepszy kupować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Nowa rewizja F@sta 800 ma duze problemy z sterownikami, zrywa polaczenie, etc. Ogolnie to polecalbym SpeedToucha 330. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek3232 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Ja miałem Speed Touch 330 i bardzo długo łączył mi się z netem a teraz zmieniłem na router. Kolega ma USB F@st800 i jest zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyr83 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Ja miałem Speed Touch 330 i bardzo długo łączył mi się z netem a teraz zmieniłem na router. Kolega ma USB F@st800 i jest zadowolony.Mam modem Fast800 i faktycznie idealny nie jest, dosc czesto sam zrywa polaczenie, mozliwe, ze z powodu kiepskiej linii, bo zdazaja sie dni, ze mam sporo szumow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Mam modem Fast800 i faktycznie idealny nie jest, dosc czesto sam zrywa polaczenie, mozliwe, ze z powodu kiepskiej linii, bo zdazaja sie dni, ze mam sporo szumow. Fast800. Kumpel 2 miechy temu robił testy modemów do neo i ten Sagem wypadł najlepiej jeśli chodzi o prędkość. A co do problemów z zrywanymi połączeniami to proponuję otworzyć dsl monitora i przycisnąć kombinację klawiszy alt D. Tam w którejś zakładce są do wyboru 3 opcje: 1) bulk 2) ISO 3) bulk/iso. Mi działało bez problemów na bulk/iso. Proponuję tym, którzy mają problemy z tym modemikiem pogrzebanie w tych ustawieniach. Jak to nie pomoże to winy należy szukać w komputerze albo na linii. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyr83 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 Fast800. Kumpel 2 miechy temu robił testy modemów do neo i ten Sagem wypadł najlepiej jeśli chodzi o prędkość. A co do problemów z zrywanymi połączeniami to proponuję otworzyć dsl monitora i przycisnąć kombinację klawiszy alt D. Tam w którejś zakładce są do wyboru 3 opcje: 1) bulk 2) ISO 3) bulk/iso. Mi działało bez problemów na bulk/iso. Proponuję tym, którzy mają problemy z tym modemikiem pogrzebanie w tych ustawieniach. Jak to nie pomoże to winy należy szukać w komputerze albo na linii. Pozdrawiam Google troche niejednoznacznie odpowiada nt. dsl monitor, mialbys jakis namiar na ten prog? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MBX Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 (edytowane) Program jest w tray o ile go nie wyrzuciłeś z niego. Taki zielony trójkącik. Klikasz na niego i w oknie które się pojawi, wciskasz Alt+D. Edytowane 8 Stycznia 2007 przez MBX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Program jest w tray o ile go nie wyrzuciłeś z niego. Taki zielony trójkącik. Klikasz na niego i w oknie które się pojawi klikasz Alt+D. Jeśli go wyrzucił z traya to znajduje się on w folderze C:\Program Files\Sagem\ Tam będą takie 2 monitorki chyba. Mówię chyba bo już dokładnie nie pamiętam bo przesiadłem się na liveboxa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...